zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-beheerder: verbied WK kijken op het werk

2 juni 2010 - Volgens ICT- en netwerkprofessionals kunnen hun bedrijfsnetwerken zwaar te lijden krijgen onder bandbreedte vretende internetvideo als medewerkers de prestaties van Oranje in Zuid Afrika massaal live en online willen volgen.

Ruim de helft (54 procent) van alle IT-beheerders zou het werknemers dan ook bij voorkeur verbieden om op de werkplek te kijken naar wedstrijden van het aanstaande wereldkampioenschap voetbal. Dat blijkt uit onderzoek dat Blue Coat Systems, Inc. uitvoerde tijdens de Infosecurity Europe 2010 vakbeurs onder ruim 100 ICT- en netwerkprofessionals. Vastgelopen netwerk

De eerste wedstrijd van het Nederlandse elftal tijdens het WK, tegen Denemarken, vindt plaats op 14 juni om 13.30 uur. Dat is een ‘normale’ werkdag, dus IT-beheerders houden hun hart vast. Een meerderheid verwacht dat het netwerk volledig vol kan lopen door internetvideo. Hoewel iedereen het enthousiasme van het Oranjelegioen begrijpt, erkennen de professionals ook dat ‘de twaalfde man’ de prestaties van bedrijfsnetwerken danig kunnen hinderen. Hierdoor komen bedrijfskritische applicaties en processen in gevaar, aangezien de meerderheid van de bedrijven geen beleid (65 procent) of technologie (59 procent) geïmplementeerd heeft om prioriteit te geven aan netwerkverkeer voor essentiële bedrijfsapplicaties en efficiënte levering van video streaming. 

Impact

Het onderzoek toont aan dat, hoewel de meeste IT-beheerders van mening zijn dat het bekijken van wedstrijden op de werkplek verboden moet worden, 69 procent van hen ervan overtuigd is dat medewerkers erop zullen staan dit toch te kunnen doen. Dit bleek ook uit een soortgelijk onderzoek dan uitgevoerd werd door Eclipse Internet onder 2.000 werknemers. Volgens dit onderzoek is 54 procent van alle werknemers van plan om WK wedstrijden op het werk te volgen. Er resteren nog maar twee weken voor de eerste aftrap in Zuid Afrika, wat bedrijven weinig tijd geeft om werknemers te wijzen op de impact die meerdere videostromen kunnen hebben op het bedrijfsnetwerk of om technologie te implementeren waarmee dit probleem verminderd of opgelost kan worden. 

Productiviteit

De productiviteit van medewerkers kan verder afnemen door de verleiding om met vrienden, familie en collega’s over de WK wedstrijden te discussiëren via sociale netwerken zoals Twitter, LinkedIn en Facebook. De onderzoekers vroegen daarom ook naar de implementatie van beleids- of gedragsregels over het gebruik van sociale netwerken op de werkvloer. Volgens de ondervraagden hebben 80 procent van de bedrijven duidelijke richtlijnen voor toegang tot niet werkgerelateerde websites. Beleidsregels voor het gebruik van sociale netwerken zijn echter vaak nog niet opgesteld. Bijna twee derde (64 procent) van de respondenten gaf toe dat er bij hun bedrijf geen formeel beleid is voor sociale netwerken. 

Bandbreedte

Jerome Waaldijk, Regional Sales Manager Benelux van Blue Coat Systems: "Veel werknemers zijn zich niet bewust van het effect dat internetvideo heeft op de prestaties van een bedrijfsnetwerk. Bovendien is dit het eerste WK waarbij zoveel online mogelijkheden geboden worden om wedstrijden te volgen en om deze interactief met anderen via sociale netwerken te becommentariëren. Een voetbalwedstrijd via internet gebruikt circa 750MB aan bandbreedte, wat gelijk staat aan het versturen van twaalf edities van Oorlog en Vrede van Tolstoi. Daarom is het belangrijk dat IT- en HR-managers de bedrijfsregels helder en duidelijk communiceren aan alle medewerkers."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Oranjegekte breekt door op de werkvloer
 Sociale netwerken, shoppen en video´s leggen netwerk plat
 Bedrijfsnetwerk overbelast door recreatief gebruik
 Netwerkinfrastructuren zijn niet betrouwbaar
 
 
reacties
 
Flora  |   | 
4-06-2010
 | 
16:37 uur
Dan toch maar een vrij dagje opnemen en lekker in je achtertuin gaan kijken.... (Klik hier)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10