zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondernemen zonder grenzen: kans voor ondernemer met internationale ambitie

9 juni 2010 - De businessplan-competitie Ondernemen Zonder Grenzen biedt een unieke kans aan Nederlandse ondernemers die van plan zijn een bedrijf te starten in Afrika, Azië of Latijns-Amerika.

De wedstrijd daagt de ondernemers uit om uiterlijk 1 september aanstaande een businessplan in te dienen dat overtuigt van zowel winstgevendheid als duurzaamheid. Startende, doorstartende én doorgewinterde ondernemers worden uitgedaagd om deel te nemen. Diegenen die vóór 1 juli hun concept indienen via ondernemenzondergrenzen.nl, krijgen een persoonlijke coach aangeboden. Na 1 juli kan het businessplan ook worden ingediend, maar dan wordt geen coach toegewezen. 



Slot-event
Tijdens een slot-event in oktober, gehost door Jort Kelder, presenteren de ondernemers met het beste businessplan hun idee voor een jury. De winnaar of winnaars komen in aanmerking voor een investering van 100.000 Euro, dat Droomzaken en De Investeerdersclub ter beschikking hebben gesteld. 

Ondernemen Zonder Grenzen

Het Nederlandse bedrijfsleven speelt een belangrijke rol in de wereldeconomie. In ontwikkelingslanden zijn volop marktkansen. Om te ondernemen in een ontwikkelingsland is volgens Ondernemen Zonder Grenzen een drietal ingrediënten noodzakelijk: een goed idee, een internationaal netwerk en financieringsmogelijkheden. Met de laatste twee kan de Ondernemen Zonder Grenzen competitie uitkomst bieden. Voor een goed idee is op de website ondernemenzondergrenzen.nl volop inspiratie te vinden. Voorbeelden daarvan zijn het maken van sieraden in Nepal, het produceren van fietskarren in Malawi, het verkopen van design kleding in China, compost maken en CO2 reduceren in Bangladesh en photoshoppen in Nepal. 

De wedstrijd

Tot 1 juli kunnen ondernemers hun globale plan indienen. Dit hoeft nog niet het volledige businessplan te zijn. Aanmelders krijgen in eerste instantie feedback op dit concept. Diegenen die zich voor 1 juli registreren krijgen een coach toegewezen voor advies en begeleiding bij het schrijven van een gedetailleerd businessplan in de daaropvolgende periode. In de maand juli biedt Ondernemen Zonder Grenzen een Summerschool voor álle deelnemers. Deze Summerschool bestaat uit vier workshops over internationaal zakendoen. Iedere workshop behelst één specifiek thema en is facultatief. Gedurende de wedstrijdperiode staat voor iedere participant een netwerk van experts paraat om specifieke vragen over ondernemen in ontwikkelingslanden te beantwoorden. Uiterlijk 1 september moeten de deelnemers het businessplan in hebben gediend. 

Initiatief

De competitie Ondernemen Zonder Grenzen is een initiatief van NCDO en wordt georganiseerd door het programma Business in Development en BiD Network.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Steeds meer jonge professionals trekken grens over
 Meer subsidie voor bedrijven met internationale ambitie
 Internationaal zakendoen essentieel voor groei
 Internationale ervaring maakt creatief
 
 
reacties
 
George Westenbrink  |   | 
21-07-2010
 | 
07:18 uur
We wensen deel te nemen aan Uw competitie. Twee Nederlanders, wonend in Thailand met plannen om een verzorgingstehuis op te zetten in de vorm van een ressort voor 50+ ers in de omgeving van Chiang Mai, Thailand.
Stichting is al opgericht, erkend zowel in Nederland als in Thailand.
Plannen zijn al behoorlijk gevorderd, bouwtekeningen in de maak, ideeen uitgewerkt,contacten gelegd om grond te verwerven, website op te zetten, markt te verkennen (internationaal). Wat haalbaar is in de praktijk op ecologisch gebied zal nog moeten blijken, want hier in TH. is niets wat het lijkt.
Jammer dat we te laat zijn voor een coach, maar het is nu eenmaal niet anders. Gaarne Uw eerste reactie hoe nu verder. Met vriendelijke groet,George Westenbrink.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10