zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse Multinationals bezinnen zich op mensenrechten

30 juni 2010 - Tien toonaangevende Nederlandse multinationale ondernemingen hebben op eigen initiatief onderzocht op welke manier mensenrechten raken aan hun bedrijfsvoering. In het kader van Global Compact - een partnership van de Verenigde Naties met het bedrijfsleven - onderzochten zij op welke manier zij mensenrechten kunnen waarborgen.

Dit ook in situaties waar regeringen geen adequaat toezicht uitoefenen of mensenrechten anderszins onder druk komen te staan. De eindpublicatie met de bevindingen (hier te vinden) is aangeboden aan de Minister van Buitenlandse Zaken.


De bedrijven uit het onderzoek - AkzoNobel, Essent, Fortis Bank Nederland, KLM, Philips, Rabobank, Randstad, Shell, TNT, en Unilever - ontdekten dat zij zonder het zichzelf altijd te realiseren, vaak al veel aan mensenrechten doen. Voorbeelden zijn: bevorderen van de veiligheid op de werkvloer (recht op veilige werkomstandigheden), voeren van een diversiteitsbeleid (verbod van discriminatie naar onder andere geslacht, herkomst, leeftijd) en tonen van respect voor rechten van minderheden (bijvoorbeeld rechten van inheemse volkeren). 

Handleiding
Met de publicatie 'How to do business with respect for human rigths: A guidance tool for companies' bieden zij zichzelf en andere bedrijven een handleiding. Dit houdt onder meer in het opstellen van een mensenrechtenbeleid; het in kaart brengen van de uitwerking van hun activiteiten op mensenrechten; actief controleren of hun inspanningen effect hebben; en klachtenmechanismen instellen voor mensen van wie rechten aangetast zijn door activiteiten van de onderneming. Het initiatief is gebaseerd op het rapport 'Protect, Respect and Remedy,' van John Ruggie, de speciale vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de VN. Dit rapport vindt veel weerklank vindt bij overheden, NGO's en het bedrijfsleven. 

Respect voor mensenrechten
André van Heemstra, voorzitter van Global Compact Nederland en voormalig lid van de raad van bestuur van Unilever, overhandigde de publicatie aan André Haspels, plaatsvervangend Directeur-Generaal Internationale Samenwerking, die demissionair Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen verving, en aan Roderick van Schreven, Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het Ministerie van Economische Zaken.
Van Heemstra: "Respect voor mensenrechten is een kern element van Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen. In toenemende mate verlangt de maatschappij dat bedrijven hierover verantwoording afleggen. Daarvoor biedt deze publicatie goede handvatten." 

Prioriteit
André Haspels zei namens Minister Verhagen: "Nederlandse bedrijven zetten zich internationaal op de kaart door de manier waarop zij zaken doen. Mensenrechten zijn bovendien een prioriteit in het buitenlands beleid van de regering. In het beschermen en bevorderen van mensenrechten zijn overheid en bedrijfsleven dus partners. Koopman en dominee, hand in hand." Roderick van Schreven van het Ministerie van Economische Zaken constateerde uit het rapport dat bedrijven duidelijk een stap verder gaan dan enkele jaren geleden. "De handreiking geeft aan wat de mogelijkheden zijn voor een eigen mensenrechtenbeleid van bedrijven. Dat is belangrijk voor hun profilering en reputatie - en die van Nederland."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor
 Werknemer worstelt met lastige IT-beveiligingsprotocollen
 Gefragmenteerde informatie staat optimale customer experience in de weg
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Boegbeeld essentieel voor bevordering diversiteit'
 Tien concrete maatregelen voor meer m/v-diversiteit
 Oudere sollicitant wordt nog steeds met smoesjes afgewezen
 Diversiteit is goed voor de zaak, maar op een andere manier dan u denkt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (1) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
Onderweg naar meer bevlogenheid  (1) 
top10
Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt
‘Extended reality’ brengt hybride werkers weer naar kantoor
Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken
Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
Onderzoek onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web
Kennismigranten buiten EU zijn interessant arbeidspotentieel voor schaarste arbeidsmarkt
Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten
Een ambitieuze bedrijfscultuur realiseren: 'Succes hangt af van ongeduld'
Diverse organisatie trekt accounting talent aan
Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken
meer top 10