zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Etnische Zakenvrouw 2010 en Etnische vrouwelijke manager 2010 gekozen

11 oktober 2010 - Zaterdag is tijdens het verkiezingsgaladiner van de Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN), in het World Trade Center te Rotterdam Sandy Go Chau, Directeur eigenaar van Nivo im-en Export BV te Beverwjk, uitgeroepen tot Etnische zakenvrouw Nederland 2010. Faiza Dadi, Algemeen directeur van de Baak, werd de Etnische vrouwelijke manager 2010.

 Lees verder...   2 reacties
 

Topmannen staan in Nederland korter aan het roer dan elders

11 oktober 2010 - Topmannen van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen worden vaker gewisseld dan hun collega’s uit het buitenland. In de afgelopen tien jaar wisselde in Nederland jaarlijks ruim twintig procent van de beursfondsen hun CEO, ten opzichte van dertien procent wereldwijd. De laatste twee jaar werd zelfs bij 24 procent van de Nederlandse ondernemingen de topman gewisseld.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer vrouwen in de Raad van Bestuur

11 oktober 2010 - 11,7 procent van de Europese Raden van Bestuur bestaat uit vrouwen. In 2008 was dat nog 9,7 procent. Dankzij het daar geldende wettelijk quotum blijft Noorwegen koploper met 37,9 procent vrouwen aan de top. In Portugal, Italië, Griekenland, Spanje, België en Frankrijk is het aantal vrouwen in de Raad van Bestuur verdubbeld.

 Lees verder...   3 reacties
 

Opnieuw flinke daling faillissementen

8 oktober 2010 - Het aantal faillissementen is in het derde kwartaal van 2010 met twintig procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De afname van het aantal faillissementen is het grootst in de provincie Friesland en het kleinst in de provincies Groningen en Zeeland. Dit blijkt uit onderzoek naar faillissementen in het Nederlandse bedrijfsleven door Dun & Bradstreet.

 Lees verder...   Reageer
 

Generatie Y werkt liever niet fulltime

8 oktober 2010 - Uit onderzoek van studentenuitzendbureau StudentenWerk onder meer dan 800 studenten is gebleken dat minder dan de helft (44 procent van de respondenten) na zijn studie een fulltime baan wil zoeken. De generatie Y vindt vooral de balans tussen vrije dagen en werkdagen belangrijk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkloze vaak aan de slag in andere sector

8 oktober 2010 - Werkzoekenden die ook buiten de eigen sector zoeken naar werk, vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Bijna tweederde van de bij UWV ingeschreven werkzoekenden vond afgelopen jaar een baan in een andere sector. Dit blijkt uit onderzoek van UWV Werkbedrijf naar de dynamiek op de arbeidsmarkt in crisisjaar 2009.

 Lees verder...   Reageer
 

Freelance ICT-markt trekt aan

8 oktober 2010 - De vraag naar freelance ICT-ers is aan het einde van het derde kwartaal substantieel gestegen. De IT-Contracts Flex-index, indicator voor de interim ICT markt, is de afgelopen maand van 85 naar 94 index-punten gestegen. Daarmee staat de index ruim twintig punten hoger dan vorig jaar en bijna op het niveau van januari 2008 dat op 100 punten is gesteld.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om online gevaren aan te pakken

8 oktober 2010 - Het belang van internet binnen bedrijfsprocessen is sterk toegenomen de afgelopen jaren. Dit heeft het tempo van processen verhoogd en de beschikbaarheid van informatie aanzienlijk vergroot. Er is echter ook een keerzijde aan deze ontwikkeling en dat is dat organisaties te maken krijgen met nieuwe uitdagingen, zoals hackers, virussen en ongewenst surfgedrag van medewerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

Business continuity vaak slachtoffer van kostenreductie

7 oktober 2010 - Als gevolg van de economische situatie worden investeringen in business continuity-oplossingen vaak on hold gezet. Dit kan grote risico’s met zich meebrengen als niet de juiste architectuur en oplossingen in cloud-technologie ingezet worden. Door deze te koppelen aan strategisch ingezette werknemers en effectieve processen, helpt een business continuity-plan bedrijven om te gaan met crisissituaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Travel managers verwachten meer zakenreizen in 2011

7 oktober 2010 - 64 procent van de Europese en 70 procent van de Amerikaanse travel managers verwachten hogere zakenreisuitgaven in 2011. Dit komt met name doordat er meer wordt gereisd en dus niet alleen doordat de kosten hoger zijn. Dit meldt de Association of Corporate Travel Executives (ACTE) op basis van haar Travel Spend Survey 2011.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgeverslijstjes blijken ongeloofwaardig

7 oktober 2010 - Werkzoekenden maken vrijwel geen gebruik van werkgeverslijstjes. Dit blijkt uit onderzoek van het vakblad over arbeidsmarktcommunicatie Werf& in het kader van de nieuwste uitgave waarin employer branding centraal staat. Slechts een op de tien werkzoekenden betrekt de werkgeverslijstjes in hun zoektocht naar een baan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Sociale netwerken kun je wél beďnvloeden!

7 oktober 2010 - Verrassende resultaten uit een onlangs door de Universiteit van Twente samen met Involve uitgevoerd onderzoek naar de ontwikkeling van sociale informele netwerken in organisaties. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn deze heel goed te beïnvloeden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Vijf veelgemaakte fouten door selecteurs en tips om deze te voorkomen

7 oktober 2010 - Elke keer is het weer een spannend moment: u heeft uw uiterste best gedaan om een sollicitant zo goed mogelijk te leren kennen en u moet een beslissing nemen. Aannemen of niet? Tristan Lavender en Wim Meekel, psychologen bij HFMtalentindex, beschrijven vijf veelgemaakte selectiefouten en geven tips om deze te voorkomen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrijgeven spaarloontegoeden doet rentepercentages stijgen

6 oktober 2010 - In de periode van 2006 tot en met 2009 hebben circa twee miljoen consumenten een spaarloontegoed van vier miljard euro opgebouwd. Dit tegoed is vervroegd vrijgegeven op 15 september 2010. Inmiddels zijn de banken met elkaar om dit geld in de slag gegaan.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 937 938 939 940 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10