zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Etnische Zakenvrouw 2010 en Etnische vrouwelijke manager 2010 gekozen

11 oktober 2010 - Zaterdag is tijdens het verkiezingsgaladiner van de Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN), in het World Trade Center te Rotterdam Sandy Go Chau, Directeur eigenaar van Nivo im-en Export BV te Beverwjk, uitgeroepen tot Etnische zakenvrouw Nederland 2010. Faiza Dadi, Algemeen directeur van de Baak, werd de Etnische vrouwelijke manager 2010.

De prijs voor de Etnische Vrouwelijke Manager Nederland 2010 werd uitgereikt door de Burgemeester van Rotterdam de heer Aboutaleb. De prijs voor de Etnische Zakenvrouw Nederland 2010 werd uitgereikt door de burgemeester van Beverwijk de heer Van Leeuwen. 



Juryrapport
Het juryrapport dat werd opgesteld onder leiding van Loek Hermans voorzitter MKB Nederland luidt als volgt:

Etnische zakenvrouw Nederland 2010, Sandy Go Chau, Directeur eigenaar van Nivo Im-en Export Bv, gevestigd te Beverwijk
Sandy Go, is hoofdagent van politie in haar geboorteland Macau, als zij besluit te emigreren naar Nederland. In slechts twintig jaar tijd weet zij zich op te werken van serveerster in een Aziatisch restaurant naar de drijvende kracht achter een groothandel in Aziatische producten. NIVO Im- en Export BV richt zich op het direct importeren van levensmiddelen uit Zuidoost Azië en het aanbieden van deze producten op de Europese markt via haar directe cliënten. NIVO Im- en Export BV heeft door de jaren heen, een sterke en constante groei doorgemaakt met een gemiddelde omzetgroei van vijftien tot twintig procent op jaarbasis, wat zowel de sterke en stabiele positie als reputatie bewijst binnen Europa. Communicatie staat volgens Sandy aan de wieg van het succesvol aanbieden van haar producten. Sandy Go staat bekend als een enthousiaste en ter zake kundige onderneemster. Behalve dat zij gedetailleerd op de hoogte is van de gang van zaken in het bedrijf, is Sandy echt de spil binnen het bedrijf, waarbij zij ondernemerschap en risico's goed weet af te wegen. Daarnaast is ze kostenbewust en een scherpe onderhandelaarster. Dit leidt ertoe dat het bedrijf gestaag groeit, De jury was onder de indruk van haar vernieuwend en innovatief marketing waarmee niet alleen de omzet gestaag groeit, maar ook goede resultaten haalt (ook in moeilijke tijden), financieel gezond is en een prima toekomst perspectief heeft.

Etnische vrouwelijke manager Nederland 2010, Faïza Dadi , COO van de Baak
Faïza Dadi, kwam op drie jarige leeftijd naar Nederland. Als kind van gastarbeiders leerde ze al vroeg wat doorzetten betekend . Faiza studeerde Frans, Arabische talen en Culturele antropologie. Daarnaast rondde zij postdoctorale programma's op het gebied van strategie aan de Rijksuniversiteit Groningen af. Vanaf september 2008 is zij Operationeel Directeur van de Baak. Faïza Dadi, heeft een indrukwekkende track record als manager en leider in de door mannen gedomineerde financiële sector. De afgelopen jaren heeft zij verschillende leidinggevende functies vervuld bij organisaties als VSB Bank, Bank Nederlandse Gemeenten, Residentie Lease en Delta Lloyd. Binnen de Baak is Faiza op strategische maar vooral innovatieve wijze bezig de organisatie naar een hoger niveau te tillen, hetgeen een boeiende taak is, in een organisatie vooral gedomineerd door professionals. ‘Zacht op de mens en hard op de doelen’ kenmerkt haar leiderschap stijl. Door de voortreffelijke wijze waarop zij de klus klaart is Faiza een inspiratie en rol model voor zowel allochtone als autochtone vrouwe en een toonbeeld van leiderschap voor de nieuwe generatie.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Genomineerden Etnische ZakenVrouw en Manager 2010 bekend
 Divers personeelsbestand biedt meerwaarde
 Etnische Zakenvrouw en Vrouwelijke Manager 2009 gekozen
 'Boegbeeld essentieel voor bevordering diversiteit'
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
11-10-2010
 | 
08:26 uur
Moeten er nu voor allerlei groepen, zoals ook de etnische zakenvrouw van het jaar, prijzen in het leven geroepen worden?
Joy  |   | 
11-10-2010
 | 
09:35 uur
correctie in dit bericht. Mevrouw Faiza Dadi is Operationeel Directeur bij de Baak.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10