zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse bedrijven betalen rekening op tijd

29 september 2010 - Engelse ondernemers zijn de slechtste betalers van Europa. Slechts een kwart van de rekeningen in Engeland is in het tweede kwartaal van dit jaar op tijd betaald. Het merendeel van de Nederlandse facturen (52 procent) wordt voor het verstrijken van de betaaltermijn voldaan.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlandse werknemer klaar voor flexibel werken

28 september 2010 - Ruim de helft (54 procent) van de Nederlandse werknemers geeft aan graag flexibel te willen werken. 42 procent van het totaal zegt dat zij hun werk op ieder tijdstip en op iedere locatie kunnen uitvoeren en twaalf procent geeft te kennen dat zij al werken met flexibele kantoortijden.

 Lees verder...   1 reactie
 

CFO: geen tussenstap maar volwaardige eindbestemming

28 september 2010 - Internationaal onderzoek van Ernst & Young toont aan dat tweederde van de 669 ondervraagde CFO's de veronderstelling ontkracht dat de positie van CFO een tussenstap is naar een functie van CEO. Het onderzoek komt juist tot de tegenovergestelde conclusie: de meeste CFO's (73 procent) zien hun baan als een volwaardige en aantrekkelijke carrièrebestemming.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven regels om Twitter beter te gebruiken

28 september 2010 - Uit onderzoeken van Vanguard Leadership en Wildfire PR blijkt dat slechts 40 procent van alle bedrijven een Twitter account heeft. Daarnaast blijkt dat van degenen die een Twitter account hebben er minder dan 40 procent antwoorden op relevante berichten. Is dit te wijten aan onbegrip of onwetendheid?

 Lees verder...   3 reacties
 

Carrièreswitcher verdient meer

28 september 2010 - Hogeropgeleiden die flexibel werken en vaak van baan wisselen gaan er financieel op vooruit. Dat stelt politica en columniste Mei Li Vos. Vos sprak woensdag tijdens een congres van Vereniging Achmea over flexibel werken in het Cobra Museum te Amstelveen.

 Lees verder...   Reageer
 

Pensioenkennis HR-afdelingen onvoldoende

28 september 2010 - De kennis van HR-medewerkers om personeel goed te informeren over hun pensioen, is onvoldoende. Daarmee laten werkgevers niet alleen de mogelijkheid liggen hun medewerkers te helpen met het maken van de juiste pensioenkeuzes. Ze missen ook de kans zich te onderscheiden met hun pensioenregelingen, die vaak vijftien tot twintig procent van de loonsom in beslag nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

IT-veiligheidspersoneel deelt erg makkelijk informatie online

27 september 2010 - Een onderzoek van BitDefender toont aan dat 81 procent van de gebruikers van sociale netwerken zonder enige controle een vriendschapsverzoek accepteert. Volgens het onderzoek maken gebruikers van sociale netwerken zich niet druk om de ware identiteit van de personen die ze online ontmoeten, noch om de details die ze onthullen tijdens het chatten met onbekenden.

 Lees verder...   Reageer
 

YER waarschuwt: de banenstoelendans gaat beginnen

27 september 2010 - Ruim 75 procent van de hoogopgeleiden vindt het na twee jaar stilstand tijd voor persoonlijke groei en staat open voor een uitdagende functie blijkt uit onderzoek van YER. Na de vakantieperiode (voor veel mensen een periode van reflectie) daalt de waardering voor de huidige baan naar een povere 5,8 en houden werknemers de vacaturesites met meer interesse in de gaten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tien tips om de kracht van uw team te ontsluiten

27 september 2010 - Voor de meeste bedrijven is het geen makkelijke tijd. Soms zijn vacaturestops nog steeds van kracht en zult u alles op alles moeten zetten om alles uit uw huidige team te halen. Maar het bewijs is er: als managers hun mensen helpen het beste uit zichzelf te halen, is hun personeel stukken gemotiveerder.

 Lees verder...   1 reactie
 

Spaarloon geen effect op online aankopen

27 september 2010 - Inmiddels een week geleden kwam er, met de nodige media-aandacht vervroegd vier miljard euro aan spaarloon vrij. Volgens demissionair minister Jan Kees de Jager zou dit leiden tot een opleving van de kwakkelende economie. Een rondvraag onder enkele grote online spelers leert anders. Het beleid van De Jager lijkt niet te werken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Competentiegericht denken geeft m/v-diversiteit kracht

27 september 2010 - Om meer vrouwen aan de top te krijgen moet er meer in competenties worden gedacht, niet in man/vrouw-verschillen. Tot die conclusie kwam de hr-/diversitytop van ruim 80 vooraanstaande organisaties die vorige week met elkaar brainstormden over m/v-verschillen op de werkvloer.

 Lees verder...   Reageer
 

Jongeren regelen hun financiën uit de losse pols

24 september 2010 - Maar weinig jongeren houden structureel en consequent bij wat er inkomt en uitgaat. Hoewel jongeren wel het nut inzien van het bijhouden van een kasboekje, betekent dit niet dat ze het ook doen. De wil om geldzaken strakker te regelen is er wel, het doorzettingsvermogen ontbreekt echter vaak.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ruim 80 procent managers heeft mobieltje van de zaak

24 september 2010 - Van de managers heeft 85,3 procent een mobiele telefoon van de zaak in bezit. Het populairst is de Nokia, met een aandeel van 41 procent, zo blijkt uit onderzoek van Management Team. Daarna volgt de HTC achttien procent, Blackberry ook achttien procent en de iPhone van Apple heeft een aandeel van 10,1 procent onder de managers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bevlogen of werkverslaafd? Test het zelf

24 september 2010 - Werkt u te veel omdat u zo bevlogen bent of omdat u werkverslaafd bent? Voor uzelf en voor de mensen om u heen is het belangrijk het antwoord op deze vraag te weten. Om dat antwoord te vinden kunt u een online vragenlijst invullen. Dit meldt 6Minutes.be.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 940 941 942 943 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10