zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander maakt zich drukker over politiek

6 oktober 2010 - De laatste paar maanden heeft zich een verschuiving voorgedaan in de onderwerpen waar Nederland zich druk over maakt. In de afgelopen anderhalf jaar was asociaal gedrag en de afnemende tolerantie het belangrijkste issue. De Issuebarometer, een initiatief van Van Keep/ De Issuemakers en Trendbox,  van september laat een verandering zien: de nieuwe nummer één is ‘de politieke situatie in Den Haag’.

 Lees verder...   4 reacties
 

Zeven manieren om uw ego in toom te houden

6 oktober 2010 - Grootheidswaan en narcisme maken u over het algemeen niet erg geliefd bij uw collega’s. Heeft u weleens moeite om u ego in toom te houden en merkt u dat daar niet altijd even positief op gereageerd wordt door medewerkers en leidinggevenden? Doe dan uw voordeel met dit lesje in nederigheid van Management Today.

 Lees verder...   2 reacties
 

Huisvrouw remt economisch herstel

6 oktober 2010 - Ruim één op de vijf Nederlanders die in hun gezin de meeste tijd besteden aan het huishoudelijk werk verwacht dat hun gezinsinkomen de komende twaalf maanden zal afnemen. Bijna één op de vijf hoofdkostwinners verwachten juist een inkomensstijging, zo blijkt uit onderzoek van MarketResponse.

 Lees verder...   1 reactie
 

Dialoog over strategie geeft meer omzet en winst

6 oktober 2010 - Tijdens de crisis geven bedrijven de voorkeur aan een top-down gedreven strategieproces. Deze keuze is niet verstandig. Bedrijven die hun strategie kiezen in een dialoog met hun seniore lijn- en stafmanagers behalen meer omzet en maken meer winst. Bovendien haalt een strategische dialoog medewerkers eerder uit de crisissfeer.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgevers optimistisch over werkgelegenheid

5 oktober 2010 - Nederlandse werkgevers zijn positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Bijna 85 procent verwacht dat het personeelsbestand in 2010 en 2011 in hun bedrijf gelijk blijft of zelfs toeneemt. Dit blijkt uit een enquete door UWV onder personeelsmanagers van middelgrote en grote organisaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Consument wil contact per e-mail, post en internet

5 oktober 2010 - Consumenten hebben het liefst per e-mail, post of via internet contact met adverteerders. Maar hun voorkeuren vertonen opvallende verschillen per productgroep en aankoopfase. Dit blijkt uit het eerste Trendonderzoek Dialoogmedia dat DDMA samen met 2organize en ANWB Media liet uitvoeren door Synovate.

 Lees verder...   2 reacties
 

Is het herstel nu alweer ten einde?

5 oktober 2010 - De groei in de eurozone was verrassend sterk in het tweede kwartaal van 2010, maar nu gaat de economie veel tegenwind krijgen. Zelfs een stevige Duitse economie kan de eurozone waarschijnlijk niet beschermen tegen de combinatie van negatieve factoren die eraan komen. De Nederlandse economie lijkt gelukkig stabieler dan de meeste andere landen binnen de Eurozone.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven jagen klanten weg

5 oktober 2010 - Uit onderzoek van Effectory blijkt dat de klanttevredenheid bij consumenten tussen 2008 en 2010 is gedaald naar een 6,5. Ondernemers zien dit echter niet als een probleem en weigeren serieus actie te ondernemen. De workshops 'Klanten wegjagen' van Erik Mathlener geven hierop een veelbelovend antwoord.

 Lees verder...   4 reacties
 

Genomineerden Etnische ZakenVrouw en Manager 2010 bekend

5 oktober 2010 - De businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) reikt op 9 oktober 2010 voor de zesde keer de award voor de Etnische Zaken Vrouw Nederland en de Etnische Vrouwelijke Manager Nederland uit.

 Lees verder...   2 reacties
 

Grotere aandacht kredietmanagement

4 oktober 2010 - Hoewel Nederland is gedaald van een tweede plaats in 2009 naar een zevende plaats in 2010 in de Top Tien van Europese betalingstermijnen is in ons land sprake van een betere betalingsmoraal. Dat blijkt uit het feit dat binnenlandse klanten de gemiddelde betalingstermijn van 30 dagen slechts met één dag overschrijden.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever wil meer controle over collectieve pensioenregeling

4 oktober 2010 - Driekwart van de werkgevers van organisaties tot 100 medewerkers voelt zich in het kader van goed werkgeverschap verplicht om de medewerkers een pensioenregeling aan te bieden. Tegelijkertijd is er bij deze groep veel behoefte aan zekerheid met betrekking tot de totale pensioenpremielast.

 Lees verder...   Reageer
 

Verbetering bedrijfsomstandigheden stagneert

4 oktober 2010 - De NEVI inkoopmanagersindex, NEVI PMI, kwam in september uit op 52,9. Dit is het laagste punt in tien maanden.De groei van de productieomvang was het kleinst in veertien maanden. De nieuwe orders in totaliteit daalden voor het eerst sinds juni 2009. De export orders bleven echter nog steeds licht groeien.

 Lees verder...   Reageer
 

Innovatieve bedrijven gaan eerder over de grens

4 oktober 2010 - Een derde (32 procent) van de Nederlandse MKB-ondernemingen werkt samen met ondernemingen in het buitenland of heeft dit in het verleden wel eens gedaan. Zij die succesvol internationaliseren, zijn in de regel ook de meest innovatieve bedrijven. En internationalisering loont: ruim een derde van de internationaal opererende ondernemers genereert meer dan tien procent van de omzet in het buitenland.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien netwerktips voor netwerkhaters

4 oktober 2010 - Ziet u netwerken als slijmerige, vervelende en tijdrovende bezigheid? Waarschijnlijk denkt u dan ook dat u er slecht in bent. Herkenbaar? Doe dan uw voordeel met deze tien tips van Devora Zack, opgetekend door Management Today. Want: dankzij netwerken kunt u langdurige en wederzijds interessante relaties opbouwen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 938 939 940 941 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10