zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien tips om sociale media slim in te zetten

14 oktober 2010 - Sociale media zijn niet meer weg te denken en dringen ook steeds verder door in het zakelijke leven. Via een dergelijk platform kunt u goedkoop en direct met uw klanten communiceren. Maar, er loert ook gevaar: via sociale media worden niet alleen positieve berichten, maar ook negatieve razendsnel verspreid.

 Lees verder...   3 reacties
 

HR cruciaal voor succes

14 oktober 2010 - Nu de recessie ten einde loopt zijn talentmanagement, leiderschapsontwikkeling, werknemerbetrokkenheid en strategische personeelsplanning belangrijker dan ooit om de komende jaren succesvol te zijn. Volgens wereldwijd onderzoek van The Boston Consulting Group (BSG) en de World Federation of People Management Associations zijn de meeste ondernemingen hier nog niet op voorbereid.

 Lees verder...   8 reacties
 

Nederlander zet ongebruikte computer niet uit

13 oktober 2010 - In Nederland gaat veel energie verloren door computers aan te laten staan, die tijdelijk niet worden gebruikt. De belangrijkste reden hiervoor is, dat het vaak erg lang duurt om een computer af te sluiten of weer opnieuw op te starten. Dit blijkt uit onderzoek van SPAMfighter naar trage computers.

 Lees verder...   Reageer
 

Middelgroot bedrijf in de problemen door herfinancieringgolf

13 oktober 2010 - Niet alleen grote beursgenoteerde bedrijven, maar juist de kleinere ondernemingen zonder geformaliseerde treasuryfunctie moeten zich zorgen maken over de herfinancieringgolf die op komst is. Dit stelt Anneke Wieling van Protiviti. Voor dit soort bedrijven is deze cashflow forecasting namelijk geen dagelijkse kost en kan dit grondig mislukken.

 Lees verder...   Reageer
 

Pro-actief het meest irrelevante woord in vacatureteksten

13 oktober 2010 - Uit onderzoek van 360inc.nl blijkt dat de informatie in vacatureteksten vaak als irrelevant ervaren wordt. Werkzoekenden hechten meer waarde aan 'inside information' over een organisatie dan aan standaard informatie in vacatureteksten.

 Lees verder...   9 reacties
 

Vijf extra tips om personeel te vinden

13 oktober 2010 - Hoe vindt u de beste kandidaat voor die vrijkomende vacature? Aan het aantal reacties wat u tegenwoordig krijgt zal het niet liggen. U wilt  echter niet iemand die niet alleen wanhopig een baan zoekt – welke baan dan ook – maar iemand die goed in uw team past. ChooseWhat geeft tips.

 Lees verder...   1 reactie
 

Raad van Commissarissen professionaliseert

13 oktober 2010 - Er treden - mede onder externe druk - meetbare verschuivingen op in de samenstelling en houding van de Raad van Commissarissen (RvC) van Nederlandse bedrijven en organisaties. Bovendien is er sprake van een flinke professionaliseringsslag, zowel bij genoteerde als niet-genoteerde ondernemingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Beleggers optimistisch over ontwikkeling AEX

12 oktober 2010 - Bijna 60 procent van de 246 bezoekers die in september op Beurs.nl de enquête 'Voorspel de AEX!' invulden, voorspelt dat de Amsterdamse beursgraadmeter dit jaar boven de 350 punten zal eindigen.

 Lees verder...   Reageer
 

Geroezemoes van collega's voornaamste reden om thuis te gaan werken

12 oktober 2010 - Uit onderzoek van Peil.nl, uitgevoerd in opdracht van SIP@work, blijkt dat 44 procent van de mensen die thuis werkt, behoefte heeft aan betere technologie op de werkplek. Er is op de thuiswerkplek met name behoefte aan sneller internet, video conferencing mogelijkheden en presence technologie - waarbij zichtbaar is hoe en wanneer iemand beschikbaar is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie stelling omtrent contact centers en sociale media

12 oktober 2010 - Vorige week organiseerde de Belgische Federatie van Contact Centers een congres met als thema ‘Look who is talking’. Mic Adam van Vanguard Leadership  was daarbij om deel te nemen aan een panel gesprek over sociale media en tot zijn grote verwondering lijkt dit thema heel veel angst en verwarring op te roepen. Er kwamen drie stellingen aan bod.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ideeën medewerkers worden nauwelijks gebruikt

12 oktober 2010 - Effectory signaleert dat ideeën van medewerkers nauwelijks gebruikt worden bij belangrijke beslissingen in organisaties. De stelling 'Ik word betrokken bij belangrijke beslissingen binnen mijn organisatie' is in 2010 gemiddeld met een 4,6 beoordeeld door ruim 300.000 respondenten. Een diepe onvoldoende. In 2005 werd nog een 5,2 voor deze stelling gegeven. Het cijfer neemt elk jaar geleidelijk af.

 Lees verder...   Reageer
 

'War for talent' laait op

12 oktober 2010 - Personeelsfunctionarissen verwachten dat de arbeidsmarkt vanaf volgend jaar aantrekt. Voor het eerst sinds 2008 denken ze meer problemen te ondervinden met werving en selectie. Vooral in de sectoren ICT, techniek & onderhoud en financiële zaken wordt het moeilijker om personeel te werven.

 Lees verder...   4 reacties
 

Goed werkgeverschap loont in tijden van bezuiniging

11 oktober 2010 - Vandaag maakt Lof, het platform voor werknemers en werkgevers die werk en gezin willen combineren, voor het derde achtereenvolgende jaar de top tien van de Loflist 100 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders bekend. De lijst wordt symbolisch overhandigd aan Esther Raats, directeur van Talent naar de Top en Agnes Jongerius, voorzitter FNV.

 Lees verder...   Reageer
 

Groeiende interesse maatschappelijk relevant werk onder professionals

11 oktober 2010 - Vrijdag zijn de winnaars van World of Difference bekend gemaakt, het programma van de Vodafone Netherlands Foundation waarbij professionals een kans krijgen op een betaalde droombaan voor een jaar bij een goed doel. Het programma toont de groeiende interesse voor maatschappelijk relevant werk onder professionals. Dit jaar waren er 229 inschrijvingen, bijna een kwart meer dan vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 936 937 938 939 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10