zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer wil per se mobiel en flexibel werken

1 november 2010 - De meerderheid van de werknemers wereldwijd vindt het niet nodig op fysiek aanwezig te zijn op kantoor om productief te zijn. Steeds vaker eisen ze de middelen en flexibiliteit om te werken waar, hoe en wanneer ze willen.


Dat blijkt uit onderzoek van Cisco onder 2.600 werkenden in dertien landen. Gemiddeld vinden zes van de tien werkenden dat ze thuis en onderweg even productief kunnen werken als op kantoor. In Azië en Zuid Amerika zijn zelfs nog meer werknemers deze mening toegedaan. Salaris
Twee derde van alle respondenten wil overal en altijd toegang tot het bedrijfsnetwerk en de beschikking over applicaties om dat te doen. De wens om flexibel te werken is zelfs zo sterk, dat twee derde van de werknemers minder salaris zou accepteren in ruil daarvoor. 

Meer werken
Hoewel de technologie er klaar voor is om thuis of waar dan ook net zo productief te zijn als op kantoor, leeft in veel ondernemingen nog steeds het idee dat productiviteit gelijk staat aan aanwezigheid. Uit het onderzoek bleek echter dat de helft van de werknemers die buiten kantoor toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk, twee tot drie uur per dag meer werken. Een kwart werkt zelfs vier uur per dag meer. 

Beleid
Wat ook nog wel eens ontbreekt om flexibel werken effectief in te voeren, is het ontbreken van beleid of het beschikbaar zijn van de juiste technologie. Vooral veiligheid is een issue, al wordt dit met name genoemd door de respondenten in de IT. De overige werknemers denken dat het met de veiligheid wel goed zit en dat dit met name aangewend wordt als excuus om flexibel werken niet toe te staan. 

Essentiële voorwaarde
De onderzoekers concluderen echter dat mobiel en flexibel kunnen werken inmiddels een voorwaarde is om personeel aan te trekken, medewerkers tevreden te houden en de concurrentie dus voor te blijven.


Bron: Management Issues
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse werknemer klaar voor flexibel werken
 Flexibel werken staat bovenaan verlanglijstje
 Flexibiliteit biedt win-winkansen voor werknemer én werkgever
 Werknemers waarderen flexibel werken
 
 
reacties
 
Bas  |   | 
1-11-2010
 | 
08:09 uur
Uit ons onderzoek is gebleken dat wanneer flexibel werken wordt ingevoerd ook gekeken moet worden naar zelfmanagement vaardigheden van werknemers.

87% Van de werknemers vinden zich namelijk (heel) flexibel - wat op zich goed klinkt - maar hebben tevens de grootste moeite om hun werk op tijd af te krijgen.

Zie voor meer informatie deze link: (Klik hier)

Pieter Stienstra  |   | 
1-11-2010
 | 
13:48 uur
Vanzelfsprekend vraagt meer flexibiliteit in de werkomstandigheden ook volwassen flexibiliteit van werknemer en werkgever in termen van verantwoordelijkheid geven en nemen. Zowel bij het maken en onderhouden van uitsluitend SMART resultaat afspraken als bij het nakomen daarvan. Een verantwoordelijk werkgever zal niet meer vragen dan redelijkerwijs van het betreffende niveau medewerker kan worden gevraagd en daar de middelen voor beschikbaar stellen. Een verantwoordelijk medewerker m/v zal aangeven wanneer hij naar zijn mening wordt over- of onderschat. En een volwassen systeem van voortgangs- en beoordelingsgesprekken zal werkgever en werknemer moeten stimuleren om de realiteit van afspraken en realisatie regelmatig te toetsen. Overigens is dat bij 'flexibel' werken (andere werktijden, andere plaatsen) niet anders dan bij 'gewoon' werken (vaste werkplaats, vaste werktijden). Het is de basis van elk verantwoordelijk werkgever- en werknemerschap.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10