zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Trekt de kredietverzekeringswereld lessen uit de crisis?

26 oktober 2010 - Op 21 oktober richtte Aon-CRiON de ‘Credit Management Think Tank 2015 -2020’ op. Enerzijds is er sinds de economische crisis behoorlijk wat ongenoegen bij kredietverzekerde bedrijven en federaties wat betreft de reactie van de kredietverzekeraars op de crisis: de kredietverzekeraars hebben toen massaal kredietlimieten ingetrokken en geven die pas nu mondjesmaat terug.

 Lees verder...   4 reacties
 

Kwart financiële instellingen draait minder omzet door IT-problemen

26 oktober 2010 - IT-afdelingen van financiële instellingen blijven problemen ondervinden met legacy-systemen en de integratie van IT in de bedrijfsprocessen. Bovendien loopt 24 procent van de financiële bedrijven omzet mis vanwege problemen met IT-systemen.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB vult verwachte personeelsgroei flexibel in

26 oktober 2010 - Bedrijven die tijdens de crisis in hun personeelsbestand hebben gesneden, willen hun toekomstige personeelsgroei voornamelijk met flexibel personeel realiseren. Van de totale personeelsgroei verwacht men gemiddeld tachtig procent in te vullen met flexibel personeel.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven lopen omzet mis door gebrek aan draagvlak voor E-Business

26 oktober 2010 - Doordat het topmanagement van Nederlandse bedrijven onvoldoende investeert in E-Business lopen zij extra inkomsten mis. Zo blijkt dat bedrijven die op dit gebied een zekere mate van volwassenheid hebben bereikt een hogere omzet genereren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Interne audit heeft nog niet veel met duurzaamheid

25 oktober 2010 - Interne audits hebben nog niet veel met duurzaamheid te maken. Dat blijkt uit onderzoek naar bewustzijn en impact van de MVO bepaling in de Nederlandse Corporate Governance Code door Protiviti. Het onderzoek toont aan dat veel interne audit afdelingen onvoldoende kennis in huis hebben om aan duurzaamheid

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid daalt licht

25 oktober 2010 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in september 2010 uit op 412.000 personen. Dat zijn er 2.000 minder dan in augustus. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat zowel het aantal werkzoekenden als het aantal WW-uitkeringen is gedaald. Het aantal jonge werkzoekenden nam echter toe.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips om uw leiderschapskwaliteiten te tonen

25 oktober 2010 - Wilt u de top bereiken? Dan heeft u niet alleen de juiste capaciteiten nodig, maar zult u bovendien net iets meer moeten doen dan uw concurrenten. Harvard professor Rosabeth Moss Kanter geef op Businessweek zes tips om met kop en schouders boven uw functieomschrijving én de rest uit te steken.

 Lees verder...   3 reacties
 

3 december: CPO Award uitreiking

25 oktober 2010 - Tijdens het International Supply Management Congres op 2 en 3 december in de RAI in Amsterdam wordt voor de zesde keer de CPO (Chief Purchasing Officer) van het jaar gekozen: de prijs voor de beste inkoopdirecteur van het jaar. Naast drive, passie en visie wordt innovatie en duurzaamheid voor inkopers steeds belangrijker.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart werknemers sterker geworden door de crisis

25 oktober 2010 - De crisis heeft een onvermoed positief neveneffect op de Nederlandse werkvloer. Een kwart van de werknemers heeft zich sneller ontwikkeld doordat ze door de recessie meer of ander werk hebben moeten doen. Deze groei hebben ze veelal doorgemaakt doordat ze meer taken hebben gekregen die in het verlengde liggen van hun eigen werk.

 Lees verder...   2 reacties
 

Veel werknemers ontevreden met beroep

22 oktober 2010 - Onderzoek van werksite.nl toont aan dat 78 procent van de werknemers verlangt naar een heel ander beroep. Vooral de droom om eigen baas te zijn heeft de voorkeur. De mogelijkheid om daadwerkelijk een nieuwe start te maken lijkt echter niet voor iedereen mogelijk.

 Lees verder...   2 reacties
 

Tekort mbo ICT'ers loopt verder op

22 oktober 2010 - Het bedrijfsleven moet nú anticiperen op de te verwachten tekorten in de ICT. Dit stelt kenniscentrum ECABO. Uit onderzoek van het kenniscentrum blijkt dat het tekort aan ICT'ers op mbo-niveau tot 2014 nog verder gaat oplopen, als er niets wordt gedaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Is een baan alle stress nog wel waard?

22 oktober 2010 - Nu de baanonzekerheid aanhoudt en werknemers steeds meer met steeds minder middelen moeten doen, vragen steeds meer Amerikanen zich af of de offers die ze brengen in de naam van hun werk het eigenlijk wel waard zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ondernemingen verspillen miljoenen aan ongebruikte applicaties

22 oktober 2010 - 81 procent van de IT-professionals in Europa is van mening dat corporate netwerken ongebruikte applicaties en data hosten. Dit vormt een grote kostenpost, omdat de IT-afdeling wel uren moet steken in het beheer hiervan. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Informatica Corporation.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips om uw band met de raad van bestuur te verstevigen

22 oktober 2010 - Het spreekt voor zich dat het voor een CEO van belang is om een goede relatie te hebben met de raad va bestuur, helemaal nu het vertrouwen tot een historisch dieptepunt is gedaald. Open en eerlijke communicatie is hierbij de sleutel.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 933 934 935 936 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10