zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Echte vaders werken slim

5 november 2010 - Lof Media lanceert, voorafgaande aan de week van Het Nieuwe werken, de Slimme Tijden Campagne, met als onderkop echte vaders werken slim. Deze campagne, ondersteund door het ministerie van OCW, heeft als doel om de bewustwording van mannen over de combinatie werk/zorg te vergroten.

Nog steeds worden vrouwen aangesproken - in dagelijks leven en media - over de combinatie werk en gezin. Door nu juist mannen aan te spreken op de mogelijkheid flexibel te werken, is het streven naar een meer evenwichtige verdeling tussen arbeid en zorg, met als onderliggende doelstelling de vrouwenparticipatie te vergroten.


Mannen blijven veelal voltijds werken, omdat ze bang zijn hun loopbaan te schaden. Zijn het taboes in de hoofden van de man of kunnen ze besproken worden? Uit recent Amerikaans onderzoek van Work Life Institute blijkt dat werkende vaders (59 procent) meer stress ervaren rondom het combineren van werk en zorg, dan moeders. (45 procent). 

Opbouw campagne
De campagne is gericht op mannen in de leeftijdscategorie 30-50 jaar. Om de doelgroep te bereiken is gekozen voor een online campagne bestaande uit een opvallende viral, op www.maxi-curling.nl en een test - hoe slim ben jij bezig met je werk/zorg balans? op de landingspagina www.slimmetijden.nl. Door de test te doen, maakt u kans op een iPad.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
 Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
 Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven werken aan cultuuromslag voor vaders
 Taboes op werkende moeder en zorgende vader moeten verdwijnen
 Mannen willen geen onbetaalde 'papadag'
 Kraamverlof voor vaders is een feit
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
5-11-2010
 | 
09:08 uur
Het is de praktijk dat vrouwen meer dan mannen worden aangesproken in zaken rond de gezinsituatie. De vrouw is toch de regelaar, ook al werken beide partners.
Wellicht vinden mannen het ook gemakkelijk, maar er zijn ook maar weinig vrouwen die het uit handen geven. Zij regelen alles rond het gezin, dus ook oppas, thuiswerkdagen en leveren vaak met groot plezier een of twee werkdagen in.

Om het dus in zijn geheel op naam van de man te zetten, is niet terecht. Eens of niet eens met deze traditionele rolverdeling? ... veel vrouwen kiezen er zelf heel bewust voor. Dat proces verstoren lijkt me nu ook weer niet helemaal correct, welke groep mannen er ook op wordt aangesproken.
Sandra  |   | 
8-11-2010
 | 
11:06 uur
Als ik om mij heen kijk, valt mij hetvolgende op. Ten eerste durven veel mannen het niet bij de baas aan te kaarten dat ze minder willen gaan werken. Een part-time werkende vent wordt onbewust toch een beetje als loser gezien. Ook bij een nieuwe baan wordt anders dan full-time niet aangekaart.

Ten tweede wordt de mythe ook in stant gehouden door vrouwen dat de baan van de man niet in minder uren kan. Lees de verschillende (zwangerschaps-)damesbladen maar.

Daarnaast, wat ook al wordt aangegeven door Helma van Wanrooij, wordt door vrouwen veel rondom het huis geregeld en zie je dus dat mannen het zich lekker laten aanleunen. Zij hoeven eigenlijk niks te doen en worden ook door hun eigen vrouwen niet op hun verantwoordelijkheden thuis aangesproken.

Ik denk dat het nog lang zal gaan duren voordat het normaal wordt dat mensen korter werken omdat er kinderen thuis zijn. En de enige man die ik zo snel ken, die bij zijn nieuwe baas aangaf graag 4 dagen te willen werken om 1 dag voor zijn pasgeboren dochter te kunnen zorgen, die kreeg de keuze tussen 5 dagen werken of ontslagen worden. Die heeft toch maar voor 5 dagen gekozen (in plaats van ontslag...)
R.  |   | 
7-08-2013
 | 
08:55 uur
Ik begrijp deze discussie niet. Als je kinderen hebt hoef je toch niet parttime te gaan werken? Ik en mijn vrouw werken allebij 4 en 4,5 dag per week en onze kinderen van 3 en 8 gaan naar de chreche en de opvang. Koken doe ik 9 van de 10 keer. Mijn vrouw vindt dat niet leuk. Ik vind het ook zielig voor de kinderen om ze thuis te houden, zeker gezien de kleine gezinnen van nu. Zitten ze de hele dag alleen zonder hun vriendjes en vriendinnen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
reacties
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent (2) 
top10
De vijf HR-trends voor 2020
Moderne beoordelingsprocessen geven boost aan werknemersbetrokkenheid
Managers stellen eigen belang boven teamresultaat
Eerder stoppen met werken: wat zijn de mogelijkheden?
Bespaar uw medewerkers de eindejaarsgesprekken
Onbekend maakt onbemind
5G cruciaal voor behoud toppositie Nederlandse IT-sector
Hoe gaan we op een verstandige manier om met kunstmatige intelligentie?
Zakelijke leaserijders kiezen vooral in Noord-Holland voor elektrisch
Allianz beste zakelijk pensioenverzekeraar 2019
meer top 10