zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Amerikanen zijn de grootste softwareleveranciers

12 januari 2011 - Amerikaanse softwaremakers domineren de ranglijst van de top-100 grootste softwareleveranciers. Maar liefst negen Amerikaanse leveranciers staan in de top tien. De ranglijst wordt aangevoerd door Microsoft, IBM en Oracle. De eerste Nederlandse softwareleverancier is terug te vinden op de 77ste plaats.

Dit blijkt uit het rapport 'Global software leaders: key players & market trends' van PwC. Naast diverse ranglijsten beschrijft PwC hierin de belangrijkste trends van de wereldwijde software industrie, mede gebaseerd op interviews met topmensen van leidende softwarebedrijven. 



Wereldwijde trends
Volgens het rapport zijn de explosieve populariteit van mobiele toepassingen, het groeiende consumentisme van technologie en de doorbraak van cloud computing de wereldwijde trends die ertoe leiden dat softwarebedrijven hun verdienmodellen heroverwegen, meer dan ooit samenwerken en meer focussen op veranderende behoeftes en gedragingen van consumenten. Deze ontwikkelingen hebben met name invloed op het ontwerp en de uitrol van software, de distributiekanalen en de economische aspecten van softwarelicenties. 

Cloud computing leidt tot fundamentele verandering
Volgens Ilja Linnemeijer, director bij PwC, leidt op cloud computing gebaseerde dienstverlening tot een fundamentele verandering van verdienmodellen. "Er vindt een verschuiving plaats van software als een product naar software als een dienst." Ook de populariteit van mobiele toepassingen verlangt volgens Linnemeijer een andere mindset van softwareleveranciers. "De programmatuur van vandaag is flexibel, zodanig dat het toepasbaar is op verschillende platformen en toestellen, onafhankelijk van locatie en tijd. Linnemeijer ziet daarnaast ook dat de traditionele lijnen tussen de markt voor bedrijfssoftware en consumentensoftware vervagen. "Dat houdt verband met een nieuwe generatie werknemers die of heel tech-savvy (mensen met veel interesse in elektronische gadgets) zijn of behoefte hebben aan optimale synergie tussen de technologie die ze op het werk en thuis gebruiken." 

Snelle groei in Azië
De software-industrie groeit de komende vier jaar het snelst in Azië, met jaarlijkse groeipercentages tussen circa zes en acht procent. De groei in Amerika en Europa blijft daarentegen met jaarlijkse groeipercentages van rond de vijf procent achter op het wereldwijde gemiddelde, zo blijkt uit het PwC-rapport.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf technische voorspellingen voor de komende jaren
 ICT-branche lijkt crisis definitief te boven
 MKB-bedrijven onzeker over online diensten
 Grote bedrijven gaan weer investeren in software
 
 
reacties
 
Jan  |   | 
12-01-2011
 | 
18:51 uur
Ik had juist de indruk dat de kleine softwareleveranciers de top zouden gaan bestieren. Ook juist bij mobiel zie je dat de Apps worden ontwikkeld door kleine partijen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10