zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Rode Boekje geeft inzicht in actuele HR-vraagstukken

6 maart 2013 - In snel veranderende tijden is het als HR-verantwoordelijke belangrijk om direct de juiste inzichten te krijgen in de wet- en regelgeving. Die inzichten staan weer in de 2013-editie van het Rode Boekje van Tempo-Team. Volgens de gebruikers geeft het Rode Boekje ‘vaak sneller het bruikbare antwoord dan Google’. Het gaat om de 300 meest cruciale vragen met de actuele antwoorden voor HR-managers. Met deze keer een speciaal hoofdstuk over veerkrachtig personeelsbeleid.


Het zijn zeer uitdagende tijden in de Nederlandse economie. Daarom is het van groot belang snel te weten te komen wat de actuele rechten en plichten van een bedrijf zijn. Kan een werkgever bijvoorbeeld in beroep gaan tegen de weigering van het UWV om toestemming tot ontslag te geven en is de werkgever verplicht een getuigschrift af te geven aan een werknemer die vertrekt? Bovendien, hoe werkt het afspiegelingsbeginsel ook al weer? En hebben opzegverboden invloed op het ontbindingsverzoek? Op tal van dit soort vragen geeft het Rode Boekje 2013 korte, krachtige en heldere antwoorden.



Meer veerkracht
Maar het gaat natuurlijk niet alleen om vragen en antwoorden bij ontslag. Het Rode Boekje geeft ook vele antwoorden op vragen om de organisatie weerbaar en veerkrachtig te maken. Daar wordt in deze editie van het Rode Boekje extra aandacht aan besteed. Hoe bouw je op verantwoorde wijze aan de flexibele schil? Hoe kan bijvoorbeeld de samenwerking met een zzp’er goed worden vastgelegd? Hoe gaat het kabinet extra scholing stimuleren en wat is de taak van het UWV met betrekking tot scholing?

Praktijkvoorbeelden
Duurzame inzetbaarheid is een onderwerp waar steeds meer vragen over komen, zeker nu bedrijven binnenkort worden verplicht een bepaald percentage mensen met een arbeidsbeperking in dienst te hebben. In het Rode Boekje zijn veel cases uitgewerkt van bijzondere HR-situaties in de praktijk en hoe die uiteindelijk zijn opgelost. "Elk jaar proberen we deze uitgave te laten aansluiten op de actualiteit. De HR-manager heeft vandaag tenslotte veel ‘op het bordje’ liggen. Wij weten uit onderzoek dat een op de drie HR-managers gemiddeld meer dan één uur per dag besteedt aan het zoeken naar antwoorden op HR-vragen. Met dit boekje bij de hand kom je snel en praktisch tot de juiste inzichten en oplossingen. Dat verhoogt de veerkracht. Voor jezelf en voor de organisatie," aldus Suzanne Jungjohann, directeur HR bij Tempo-Team.

Het Rode Boekje 2013 is kosteloos te bestellen via www.tempo-team.nl. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De kleren van de keizer (TM moet echt maatwerk zijn en geen schone schijn)
 Meer strategische rol voor HR-managers
 Tweederde van organisaties heeft strategisch recruitmentbeleid
 Vijf kenmerken van een geoliede HR-afdeling
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10