zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven lopen 2 miljard mis door 'ondernemende' gemeenten

5 mei 2002 - Gemeenten voeren jaarlijks voor zo'n 2 miljard euro werkzaamheden uit die ook door ondernemers verricht kunnen worden. Dat heeft minister Jorritsma (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer geschreven bij haar verdediging van de wet Markt en Overheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Criminaliteit loont in reclame

5 mei 2002 - In reclame-uitingen kan misdaad lonend zijn. Dat stelt het Britse Headlight Vision. Het reclamebureau vindt dat grote bedrijven als EMI, Nike en Nokia hun producten aantrekkelijker kunnen maken door ze een `crimineel tintje` te geven.

 Lees verder...   Reageer
 

Het geheim van de stropdassen van Pim Fortuyn

5 mei 2002 - De populariteit van Pim Fortuyn heeft er mede toe geleid dat zijn wijze van kleden in zwang is geraakt. Vooral de stropdassen van de politicus in spe springen in het oog.

 Lees verder...   3 reacties
 

One-to-one marketing verdringt marktsegmentatie niet

3 mei 2002 - Het segmenteren van markten en doelgroepen lijkt uit de tijd te raken met de opkomst van individuele klanteninformatie. Toch neemt het toepassen van marktsegmentatie eerder toe dan af.

 Lees verder...   Reageer
 

HRM-beleid lijdt onder economische dip

3 mei 2002 - Human Resource Management (HRM) krijgt in bedrijven minder aandacht wanneer de economische groei terugvalt. Voor loopbaantrajecten en en traineeships is geen geld meer en bedrijven vallen terug in oude gewoontes.

 Lees verder...   Reageer
 

Online gesprekstraining voor sollicitanten èn werkgevers

3 mei 2002 - Naast sollicitatietips zoals verscheidene tests en de CV-workshop biedt Intermediair vanaf deze week ook een online gesprekstraining voor een optimale voorbereiding op een sollicitatiegesprek. De website biedt een training aan voor zowel sollicitanten als werkgevers.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannelijke verkopers en chefs frauderen het meest

2 mei 2002 - Mannelijke verkopers en chefs frauderen het meest. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van onderzoeksbureau Hoffmann Statistiek.

 Lees verder...   Reageer
 

Informatie overload leidt tot nieuw ziektebeeld onder managers

2 mei 2002 - Managers worden overvoerd met informatie. De stroom stukken is dermate groot dat zij er geen of verkeerde informatie uithalen.

 Lees verder...   Reageer
 

Geboden: topsalaris bij failliete onderneming

2 mei 2002 - Akzo Nobel-voorzitter Kees van Lede verzilverde opties terwijl hij duizenden medewerkers de wacht aanzegde, KPN-topman Ad Scheepbouwer bedong een goudgerande salaris- en pensioenregeling bij het noodlijdende telecomconcern. De cyclus zet door: Het dreigend bankroet van UPC heeft de kabelonderneming er niet van weerhouden de beloning van zijn bestuurders vorig jaar op te trekken.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse managers op nummer 1 in internationale ervaring

1 mei 2002 - Nederlandse managers komt als beste uit de bus als het gaat om de internationale ervaring van hogere managers. Ook is de houding van de bevolking ten opzichte van globalisering een pluspunt.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal éénpitters groeit sterk

1 mei 2002 - Steeds meer mensen werken zelfstandig en zonder personeel. De afgelopen vijf jaar hebben zeker 50.000 mensen gekozen voor een bestaan als ondernemer. Vooral de grote vrijheid en de mogelijkheid het werk naar eigen inzicht in te vullen zijn de drijfveren bij een zelfstandig bestaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Fortuyn op 47 zetels in internetpeiling

1 mei 2002 - Als het aan de bezoekers van Startpagina, Ilse, Nu.nl en Vrouw Online ligt, komt de Lijst Pim Fortuyn met 47 zetels in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit een online opiniepeiling van de websites.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT'ers krijgen krijgen wel promotie maar geen geld

28 april 2002 - Voor medewerkers van ICT-bedrijven is een salarisstijging na de overstap op een hogere functie binnen dezelfde organisatie een zeldzaamheid geworden. Onder invloed van de aanhoudend moeilijke markt promoveren ondernemingen in de ICT-dienstverlening hun medewerkers doorgaans zonder dat deze een stijging in salaris kunnen verwachten.

 Lees verder...   Reageer
 

Vloeken en namen vergeten grootste blunders op eerste werkdag

28 april 2002 - De eerste werkdag bij een nieuw bedrijf gaat regelmatig gepaard met blunders. Meer dan de helft van de mensen die aan een nieuwe baan begint ervaart de eerste werkdag als traumatisch.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1468 1469 1470 1471 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10