zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders hebben minst flexibele werkritme

21 april 2002 - Ondanks de mogelijkheden van de moderne tijd, zoals telewerken en de aanpassing van de Winkelsluitingswet, zijn Nederlanders vastgeroest in hun levensritme. Het overgrote deel van de Nederlanders staat nog steeds op rond 07.00 uur, gaat naar werk of school, luncht tussen 12.00 en 13.00 uur, dineert rond zessen, kijkt televisie en gaat rond elven naar bed.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet jonge maar oudere managers zijn jobhoppers

21 april 2002 - Jonge 'executives' tot 35 jaar wisselen minder vaak van baan dan een aantal jaren geleden. Oudere werknemers (tussen de 35 en 45 jaar) 'hoppen' op dit moment zelfs vaker.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers voelen slechte resultaten in de portemonnee

19 april 2002 - Topmanagers in Nederland worden harder afgerekend. Als ze goed presteren, volgen hoge beloningen. Maar bij slechte resultaten wordt ook onbarmhartig gekort op de bonussen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse werkloosheid groeit weer

19 april 2002 - Het gemiddeld aantal werklozen in het eerste kwartaal is 11.000 meer dan in het laatste kwartaal van vorig jaar, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Effectenbeurs voor MKB-bedrijven op komst

19 april 2002 - Bedrijven met een omzet tussen de 5 en 10 miljoen Euro kunnen binnenkort een beursnotering krijgen. De Franse financieel magnaat Louis Thannberger wil in september een aparte effectenbeurs introduceren voor deze categorie ondernemingen, genaamd Euroclass.

 Lees verder...   Reageer
 

45 miljoen voor techno-starters

17 april 2002 - Het ministerie van Economische Zaken trekt 45 miljoen euro uit voor startende technologiebedrijven. Het ministerie wil hiermee de ontwikkeling van innovatieve technologie in Nederland stimuleren en het aantal nieuwe bedrijven op dit gebied sterk laten stijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse werknemers hebben weinig vrije dagen

17 april 2002 - Nederland kent de minste natonale feestdagen, namelijk zeven. Italië spant de kroon met maar liefst zestien feestdagen.

 Lees verder...   Reageer
 

Groei adviessector blijft achter

17 april 2002 - Consultancy-, acountancy en advocatenkantoren groeien maar matig. Volgens een studie van het Centraal Plan Bureau (CPB) groeide deze sector in 2000 maar met 0,23 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers overtreden massaal regels vakantiewerkers

17 april 2002 - Ruim de helft van de werkgevers met jonge vakantiewerkers die de vorige zomer door de Arbeidsinspectie zijn bezocht, houdt zich niet aan de regels. Zo blijken kinderen met of in de buurt van machines te werken of ontbreekt een volledige risico-inventarisatie en -evaluatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuw internetvirus tast anti-virussoftware aan

17 april 2002 - Een internetworm virus met de aanduiding W32.Klez.H. dreigt grote schade aan te richten op vele computersystemen. Zodra het virus zich in de PC genesteld heeft, stuurt het zichzelf door naar andere emailadressen en probeert het anti-virussoftware onklaar te maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Vakcentrales en werkgevers niet rouwig over val kabinet

16 april 2002 - De vakcentrales FNV en CNV zijn niet rouwig om het einde van kabinet-Kok. De werkgevers tonen zich evenmin treurig.

 Lees verder...   Reageer
 

Philips favoriete werkgever onder hoger opgeleiden

16 april 2002 - Philips is de favoriete werkgever onder laatstejaars studenten en hoger opgeleiden met maximaal acht jaar werkervaring. Shell en de ING Groep staan op plaats twee en drie.

 Lees verder...   Reageer
 

Financieel directeuren missen overtuigingskracht bij bezuinigingen

16 april 2002 - Financieel directeuren slagen er niet in hun directieteams ervan te overtuigen dat investeren in lange termijn doelstellingen belangrijk is ten tijde van een economische terugval. Uiteindelijk leggen zij zich neer bij het schrappen en uitstellen van dit soort uitgaven.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers en werknemers ontevreden over WAO-besluit

14 april 2002 - De organisaties van werkgevers en werknemers zijn teleurgesteld over het WAO-besluit van het kabinet. 'Dom en onhandig', 'rommeltje' en 'om moedeloos van te worden' zijn enkele kwalificaties.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1470 1471 1472 1473 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10