zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Geboden: topsalaris bij failliete onderneming

2 mei 2002 - Akzo Nobel-voorzitter Kees van Lede verzilverde opties terwijl hij duizenden medewerkers de wacht aanzegde, KPN-topman Ad Scheepbouwer bedong een goudgerande salaris- en pensioenregeling bij het noodlijdende telecomconcern. De cyclus zet door: Het dreigend bankroet van UPC heeft de kabelonderneming er niet van weerhouden de beloning van zijn bestuurders vorig jaar op te trekken.

Ook de liefdadigheidsorganisatie Foster Parents trekt de belangstelling: interim manager Ralph Pagano (ook bekend van tv) declareert maandelijks 18.000 Euro voor een driedaagse werkweek.



Persoonlijke lening
De UPC-directie ging er in 2001 fors op vooruit. De nieuwe topman J. Riordan kreeg bovendien een persoonlijke lening van het technisch failliete bedrijf ter grootte van 9,3 miljoen dollar. Deze leningen zijn hem verstrekt om te kunnen voldoen aan persoonlijke verplichtingen "in relatie tot de verkoop van aandelen UGC of UPC". UGC is het moederbedrijf van UPC.

Topzwaar
Bij de non-profit organisatie Foster Parents trekt de Vereniging van Verontruste Foster Parents (VVFP) aan de bel. Zij vinden het verontrustend dat interim manager Pagano 18.000 Euro per maand meeneemt voor een driedaagse werkweek. Volgens de vereniging is Foster Parents 'topzwaar'.

Raad van Commissarissen
Aan de riante salarisregelingen lijkt weinig te doen. Vakbonden, ondernemingsraad, noch aandeelhouders hebben invloed op de hoogte van het salaris van topbestuurders. Alleen de Raad van Commissarissen kan een salarisverhoging goed- of afkeuren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10