zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland verliest terrein in buitenland

28 april 2002 - De uitvoer van ons land blijft achter bij de groei van de wereldhandel. Staatssecretaris Ybema van Economische Zaken schrijft het verlies van marktaandeel van Nederlandse goederen in het buitenland toe aan te hoge prijzen.

 Lees verder...   Reageer
 

Producenten positiever over economie dan consumenten

26 april 2002 - Terwijl het vertrouwen van consumenten in de economie sterk is afgenomen, gelovern producenten er juist weer wat meer in. De stemmingsindicator van de ondernemers in de industrie kwam in maart uit op -0,7.

 Lees verder...   Reageer
 

DGA's hoeven salaris niet prijs te geven

26 april 2002 - De Tweede Kamer beslist voor de verkiezingen niet meer over openbaarheid van topsalarissen in middelgrote bedrijven. Het Groen-Linksvoorstel hierover werd gisteren uitgesteld tot na de verkiezingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Bouwvakkers klussen bij tijdens het staken

26 april 2002 - Stakers in de bouw klussen zwart bij tijdens hun langdurige werkonderbreking. De stakers hebben daarmee een dubbel inkomen: zowel van de vakbond als van de extra opdrachtgever.

 Lees verder...   Reageer
 

'Managers in de zorg zijn zetbazen van verzekeraars'

25 april 2002 - Managers in de gezondheidszorg gedragen zich als zetbazen van de ziektekostenverzekeraars. Toch zijn zij niet in de eerste plaats verantwoordelijk voor de wachtlijsten die zijn ontstaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer onderscheid in reclame voor mannen en vrouwen

25 april 2002 - Fabrikanten maken steeds vaker aparte reclameuitingen voor mannen en vrouwen. Levensmiddelengiganten Mars en Nestle komen beide met reclamecampagnes voor candybars die specifiek op de mannelijke of de vrouwelijke consument gericht zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

VNO-NCW: 'Commissarissenregister is geen machtsgreep'

25 april 2002 - De vakbonden en werkgeversorganisaties gebruiken het nationaal commissarissenregister niet om de macht te grijpen in toezichthoudend Nederland, zegt VNO-NCW-voorzitter Jacques Schraven.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven scoren met emailmarketing

24 april 2002 - Reclame maken via email is voor bedrijven een goede manier om klanten vast te houden. Ook nieuwe klanten werven via reclamemails via emails is succesvol.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers denken nauwelijks na over ICT-investeringen

24 april 2002 - Ondernemers springen slordig om met de veelal hoge investeringen in ICT die zij doen. Slechts 22 procent van de ondernemingen met meer dan 250 werknemers maakt altijd een rendementsberekening, alvorens te investeren.

 Lees verder...   Reageer
 

'Arbeidsproductiviteit moet omhoog door modernisering arbeidsmarkt'

23 april 2002 - Het nieuwe kabinet moet zich gaan inzetten voor een hogere arbeidsdeelname en een structurele groei van de arbeidsproductiviteit. Een voorwaarde daarvoor is dat de arbeidsmarkt beter gaat functioneren door een beter reďntegratiebeleid en het aanpakken van de armoedeval.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers hebben geen respect voor politici

23 april 2002 - Slechts 3 procent van de Nederlandse werknemers heeft waardering voor onze bewindslieden. Uit een opiniepeiling op de website van Monsterboard.nl blijkt dat de Nederlandse werknemer geen hoge pet op heeft van politici.

 Lees verder...   Reageer
 

Het gaat goed met de Porsche Nine Eleven

23 april 2002 - Het gaat goed met de Porsche 911, ondanks dat de 'nine eleven' een sinistere bijsmaak heeft. Na de ramp van 11 september groeide de omzet van dit type.

 Lees verder...   Reageer
 

Onderzoek naar belangenverstrengeling beursanalisten

23 april 2002 - Verschillende Amerikaanse staten hebben een onderzoeksteam geformeerd dat onderzoek gaat doen naar mogelijke belangenverstrengeling tussen analisten en zakenbankiers. Het onderzoek richt zich op praktijken die duizenden beleggers hebben benadeeld, aldus de North American Securities Administration Association.

 Lees verder...   Reageer
 

Kantoorinrichting wordt 'Workplace Consultancy'

21 april 2002 - De tijd dat een bedrijf een kantoor ging huren, de catalogus met kantoormeubilair pakte en de ruimte vervolgens vol zette met bureaus en vergadertafels is voorbij. Kantoorinrichting is een managementinstrument geworden, waarmee productiviteit, werkplezier, cutluur en de eigen identiteit kunnen worden beďnvloed.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1469 1470 1471 1472 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10