zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes vuistregels om hogerop te komen

14 april 2002 - Hogerop komen in een organisatie is een kwestie van opvallen. Maar wel op de juiste manier.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacature voor prostituee bij arbeidsbureau

14 april 2002 - 'Gevraagd: medewerkster seksclub/bordeel, die zich uit vrije wil ter beschikking stelt om bedrijfsmatig seksuele handelingen te verrichten'. Deze vacaturetekst stond twee weken lang op de borden van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in Heerlen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Communicatiemanagers geven zichzelf een onvoldoende

12 april 2002 - Nederlandse communicatiemanagers slagen er niet in om in de markt een herkenbaar gezicht te laten zien. De meerderheid van hen (56 procent) vindt dat de externe communicatie in zorgvuldigheid en klantgerichtheid tekortschiet.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwelijke topmanagers ongevoeliger dan topmannen

11 april 2002 - Volgens een onderzoek van Managementlearning.com zijn vrouwelijke senior managers minder gevoelig voor andere mensen dan hun mannelijke collega's. Zij zijn meer geneigd om hun eigen ideeën door te drijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Wie is de baas op Defensie?

11 april 2002 - Dat de communicatie binnen de Nederlandse strijdkrachten niet optimaal is, bleek recentelijk al bij het sturen van troepen naar Ethiopië en Eritrea. Tussen de luchtmacht en landmacht bleken nauwelijks communicatielijnen te bestaan, wat de belastingbetaler op kosten joeg voor de aanschaf van materieel.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland fraudeland? Nu ook de detailhandel in de beklaagdenbank

11 april 2002 - Na de bouwsector lijkt nu de retailsector aan de beurt om de fraude-beerput te openen. De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst heeft ex-directielid Peter Stuyts van Laurus opgepakt wegens verdenking van miljoenenfraude.

 Lees verder...   Reageer
 

Training in gebruik van lichaamstaal

11 april 2002 - 93 procent van de communicatiekracht van mensen wordt bepaald door lichaamstaal en vocaal gedrag. Slechts 7 procent van de effectiviteit van communicatie heeft te maken met de inhoudelijke boodschap.

 Lees verder...   3 reacties
 

Accountants trekken zich niks aan van Enron-affaire

10 april 2002 - Ondanks de schandalen bij het Amerikaanse Enron, blijven accountants bedrijven zowel adviseren als controleren. Een onderzoek van de Wall Street Journal wijst uit dat er nog weinig is veranderd.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers hebben gebrek aan focus

10 april 2002 - Hoewel de meeste managers meer dan zeventig uur per week werken, komen ze niet aan managen toe. De productie blijft beneden peil door een gebrek aan focus.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkplek eist 175. 000 slachtoffers per jaar

10 april 2002 - Zo'n 175.000 mensen raken gewond als gevolg van een ongeval op de werkplek. Het aantal sterfgevallen naar aanleiding van een bedrijfsongeluk bedraagt honderd.

 Lees verder...   2 reacties
 

Reďntegratie zieke werknemer hangt vooral af van bedrijfscultuur

9 april 2002 - Een tijdelijk arbeidsongeschikte werknemer reďntegreert het gemakkelijkst in een bedrijf met een traditionele sociale cultuur. In dit soort bedrijven zijn contracten vaak voor onbepaalde tijd en zijn er goede arbeidsvoorwaarden.

 Lees verder...   Reageer
 

Kilometervergoeding niet langer aftrekbaar voor BTW

9 april 2002 - Het wordt veel duurder om werknemers een kilometervergoeding te betalen. De mogelijkheid om 12 procent van de vergoeding af te trekken via de BTW-aangifte verdwijnt.

 Lees verder...   Reageer
 

Tips voor seniorenmarketing

9 april 2002 - Vijftigplussers vormen in westerse landen een van de grootste bevolkingsgroepen, ze hebben veel geld en tijd te besteden en ze zijn net zo geneigd om iets nieuws uit te proberen als jongere consumenten. Marketeers zitten vaak echter nog vol vooroordelen, waardoor ze deze groep consumenten links laten liggen.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogervorst in de aanval tegen fraude in sociale zekerheid

7 april 2002 - Staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken heeft de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) opdracht gegeven tot een grootschalig onderzoek naar fraude in de sociale zekerheid. Er staat een twintigtal onderzoeken gepland.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1471 1472 1473 1474 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10