zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kritiek leveren: wat te doen terwijl u tot tien telt?

22 mei 2002 - Omgaan met kritiek is niet altijd even gemakkelijk. Michel Hoetmer geeft in zijn wekelijkse motivatietip van de week nuttige handreikingen hoe kritiek geďnterpreteerd kan worden. Maar minstens even aardig is het bijgeleverde checklistje 'Kritiek leveren'.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven stellen meer eisen bij liefdadigheids giften

21 mei 2002 - Liefdadigheid wordt steeds commerciëler. Bedrijven die charitatieve instellingen steunen verwachten steeds meer tegenprestaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf low-budget tips voor gezonde werknemers

20 mei 2002 - Ziekteverzuimbeleid, reďntegratieplannen en actieverslagen: alles wordt uit de kast gehaald om ziekteverzuim en WAO-instroom te beperken. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Particulieren keren beleggen de rug toe

20 mei 2002 - Het aantal particuliere beleggers is in het afgelopen jaar verder afgenomen. In vergelijking met het voorjaar van 2001 daalde het aantal beleggende huishoudens van 1,79 miljoen tot 1,67 miljoen. Dat was voor het tweede opeenvolgende jaar een daling van 7 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Milieuvriendelijk ondernemen nog steeds zeldzaamheid

20 mei 2002 - Tien jaar na de milieuconferentie in Rio de Janeiro gaapt er een groot gat tussen pogingen van de industrie om milieuvriendelijk te ondernemen en de verslechterende situatie op onze planeet. Dat blijkt uit een rapport van de milieuorganisatie van de Verenigde Naties, UNEP.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook in Amerika kritiek op zelfverrijking door topmanagers

16 mei 2002 - In Nederland staat de beloning van topmanagers al een tijd ter discussie. Ook in Amerika -bij uitstek het land van extreme salarisverschillen- barst nu de kritiek los.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidse universiteit start masteropleiding 'ICT in business'

16 mei 2002 - De universiteit van Leiden start het komende collegejaar met een nieuwe voltijds masteropleiding 'ICT in business'. Het master-of-science-programma is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven, dat managers nodig heeft die ICT kunnen inzetten als strategisch wapen in plaats van operationeel hulpmiddel.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse inflatie hoort nog steeds tot hoogste van Europa

16 mei 2002 - Ierland (5,0 procent) en Nederland (4,2 procent) kennen het hoogste inflatiecijfer van alle eurolanden. In Duitsland en Oostenrijk (beiden 1,6 procent) is de geldontwaarding het laagst.

 Lees verder...   Reageer
 

Links afgedroogd door de kiezer

16 mei 2002 - Het CDA levert de premier voor het nieuw te vormen kabinet, waarin naar alle waarschijnlijkheid ook de LPF deel zal nemen. Deze twee partijen zijn met respectievelijk 14 zetels (van 29 naar 43) en 26 zetels (van 0 naar 26) de winnaars van de Tweede Kamer verkiezingen van gisteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe marketingdoelgroep: de 'Tweens'

16 mei 2002 - Kinderen van tweeverdieners tussen de 10 en 12 jaar oud hebben vanaf nu een eigen label: Tweens, een samenstelling van tweeverdieners en teenagers. Zij vormen een interessante doelgroep voor marketeers, omdat rond het twaalfde levensjaar merkvoorkeuren ontstaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers laten zich geen IT-bedenksels meer aanpraten

16 mei 2002 - Hoewel 90 procent van de Amerikaanse ondernemingen doet aan e-business, draagt deze activiteit slechts marginaal bij aan de omzet. Het hypegedrag is voorbij: tweederde van de bedrijven heeft zich niet laten verleiden door nieuwigheidjes als supply-chain management en customer relationship management, veelal bedenksels van softwarebedrijven en IT-consultants.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe website helpt ondernemers bij subsidie-aanvraag

15 mei 2002 - Gisteren is de website www.subsidieshop.nl de lucht ingegaan, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. De site is bedoeld voor ondernemers en is opmerkelijk gebruikersvriendelijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Carričre bij charitatieve organisaties in opkomst

15 mei 2002 - Een managementloopbaan in het op geldelijk gewin gerichte bedrijfsleven wordt niet door iedereen beschouwd als de ultieme levensvervulling. Een carričre bij vastgepolderde overheid evenmin.

 Lees verder...   Reageer
 

Historische verkiezingsuitslag verwacht

15 mei 2002 - Het CDA wordt de grootste partij, de LPF haalt een historische nieuwkomersoverwinning en de PvdA wordt bijna gehalveerd. Dat is althans de verwachting van opiniepeilers vlak voor de verkiezingen van vandaag.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1466 1467 1468 1469 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10