zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Onbelangrijke klanten kosten bedrijven teveel geld

4 juni 2002 - Het is een bekende stelregel en gaat voor veel bedrijven op: 80 procent van uw winstgevende omzet wordt gegenereerd door slechts 20 procent van uw klanten. Gek genoeg slokken de 80 procent minst belangrijke klanten echter de meeste tijd en geld van uw marketing- en verkooporganisatie op.

 Lees verder...   Reageer
 

Commissarissen spelen nauwelijks een rol bij fusies

3 juni 2002 - Commissarissen spelen nauwelijks een rol bij fusies. Hoewel ze over het algemeen vinden dat het bestuur van de onderneming de kans van slagen overschat, vinden ze het lastig om een fusie over overname te blokkeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Gebruik vacaturesites door bedrijven neemt weer toe

3 juni 2002 - Bedrijven maken weer meer gebruik van vacaturesites zoals Monsterboard en Jobnews. Eind 2001 was nog een aanzienlijke daling waar te nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Banneradvertenties goed voor merknaam

3 juni 2002 - Banners zijn een effectief effectief middel om een merknaam te versterken. 64 procent van websurfers leert via het doorklikken op een banner een nieuwe site kennen en 39 procent van de Nederlandse surfers komt dankzij het internet in aanraking met nieuwe merken.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft werknemers betrokken bij reorganisaties

2 juni 2002 - Ruim de helft van de werknemers in Nederland heeft de afgelopen twee jaar een reorganisatie in zijn bedrijf meegemaakt. Bij grote bedrijven en instellingen (5000 werknemers of meer) is 83 procent van het personeel geconfronteerd met ontslagrondes binnen de organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

30 procent Kamerleden komt uit bedrijfsleven

2 juni 2002 - In de nieuwe Tweede Kamer komen 43 leden (28,7 procent) uit het bedrijfsleven, een toename van 12 ten opzichte van 1993. Met dank aan de LPF.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers twijfelen over toegevoegde waarde personeelsmanager

2 juni 2002 - HRM- of personeelsmanagers hebben een imagoprobleem bij het topmanagement van organisaties. Ze hebben te weinig kennis van de kerncapaciteiten van de organisatie en leggen onvoldoende gewicht in de schaal bij beslissingen die het imago van de hele organisatie beïnvloeden.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale Zaken populairste overheidswerkgever

31 mei 2002 - Het ministerie van Sociale Zaken is onder hbo'ers en academici de beste werkgever in de overheidssector. Het ministerie wordt gevolgd door de Krijgsmacht en het ministerie van Economische Zaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Waarom mensen consequent de verkeerde loopbaankeuzes maken

31 mei 2002 - Wat spreekt u het meest aan: 1) actie en avontuur òf 2) rapporten en memo's? Hoewel de meeste mensen op deze vraag antwoord 1 geven, kiezen ze in hun loopbaan voor optie 2.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers willen één exportminister

31 mei 2002 - De versnippering van het Nederlandse exportbeleid is één van de oorzaken dat de Nederlandse exportgroei sterk achterblijft bij andere landen. Dat vinden de werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland, FME-CWM, NCH en Fenedex.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemingsstrategie nauwelijks belangrijk voor groei

30 mei 2002 - Hoe belangrijk is strategievorming voor de groei van een onderneming? Nauwelijks, zegt het EIM: de groei wordt met name bepaald door de situatie en omstandigheden in de markt waarop een bedrijf actief is.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers worden minder loyaal bij lang dienstverband

30 mei 2002 - Naarmate een werknemer langer in dienst is bij zijn werkgever neemt zijn loyaliteit af in plaats van toe. Over de gehele linie neemt de werknemerstrouw echter toe en scoort Nederland het hoogst in de hele wereld.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers zijn een gevaar op de weg

30 mei 2002 - Managers zijn samen met artsen en personeelsconsulenten de de grootste brokkenpiloten op de weg. Volgens een onderzoek van een Britse verzekeraar zijn deze beroepsgroepen het vaakst betrokken bij auto-ongelukken.

 Lees verder...   Reageer
 

Aansprakelijkheidsverzekeringen Amerikaanse bestuurders torenhoog

29 mei 2002 - Amerikaanse bestuurders en commissarissen krijgen steeds vaker juridische claims. Daardoor zijn de premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen explosief gestegen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1464 1465 1466 1467 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10