zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Commissaris doet meer, maar krijgt ook beter betaald

11 juni 2002 - Commissarissen verdienen meer dan voorheen, maar moeten er ook meer voor doen. Dat kan opgemaakt worden uit het verslag van de Raad van Commissarissen dat in jaarverslagen wordt opgenomen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bazen worden steeds vaker weggepest

11 juni 2002 - Steeds meer werkgevers worden weggepest door hun eigen personeel. De baas komt met een trauma te zitten, moet in de ziektewet en zadelt het bedrijf op met een kostenpost die in de miljoenen kan lopen. In tien procent van pestgevallen is de baas het slachtoffer.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers: 'Discussie over topinkomens moet stoppen'

11 juni 2002 - De discussie over de beloning van bestuurders van ondernemingen moet nu ophouden, vindt Tjark de Lange, voorzitter van Jong Management, een aan VNO-NCW gelieerde vereniging van managers en ondernemers. Lezers van Managersonline.nl denken daar echter anders over.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB presenteert 10-puntenplan voor nieuw kabinet

11 juni 2002 - Onder het mom 'Wat goed is voor het MKB, is goed voor de hele economie' presenteerde MKB Nederland gisteren een 10-puntenplan voor economisch beleid van een nieuw kabinet. Het plan is volgens MKB Nederland nodig omdat de economie hapert, de inflatie hoog, de lonen stijgen terwijl de arbeidsproductiviteit niet meegroeit.

 Lees verder...   Reageer
 

Driekwart faillisementen bij startende ondernemers

11 juni 2002 - Van alle bedrijven die in de afgelopen jaren begonnen, heeft het overgrote deel nauwelijks tot geen overlevingskans of is inmiddels alweer failliet. Liefst 76 procent van alle gefailleerde bedrijven behoort tot de categorie 'starters'.

 Lees verder...   Reageer
 

Productiviteit ambtenaren blijft achter

9 juni 2002 - De arbeidsproductiuviteit van werknemers in het bedrijfsleven is de afgelopen tien jaar ruim twee keer zoveel gestegen als dat van ambtenaren. De stijging bedraagt respectievelijk 1,1 en 0,5 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Top Ahold, Unilever en KPN best betaald

9 juni 2002 - De Raad van Bestuur van Ahold, Unilever en KPN werden vorig jaar het best betaald. Bestuurders van Ahold kregen in 2001 gemiddeld 3 miljoen euro mee naar huis aan salaris en bonussen. Hun KPN-collega's streken gemiddeld 2 miljoen op, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips voor een hogere response op uw website

7 juni 2002 - Om de response van een commerciële website te vergroten is het belangrijk te weten hoe bezoekers de website bekijken. Internetters lezen niet echt, maar scannen, aldus Johan en Paul Verschueren.

 Lees verder...   Reageer
 

Bepaal uw vier top-vaardigheden

7 juni 2002 - In welke vaardigheden bent u het best en gebruikt u het liefst? Een eenvoudige vraag, die vaak moeilijk is te beantwoorden.

 Lees verder...   Reageer
 

Belastingdienst gaat sociale premies innen

6 juni 2002 - Het bedrijfsleven kan in totaal zo'n tachtig miljoen euro per jaar besparen in administratiekosten doordat de belastingdienst de premieheffing voor de werknemersverzekering overneemt. Op dit moment is het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) nog verantwoordelijk voor deze premies, terwijl de Belastingdienst de Volksverzekeringen als de AOW int.

 Lees verder...   Reageer
 

Klanten hebben liever een grappige verkoper dan een goed product

5 juni 2002 - Tijdens een persoonlijk verkoopgesprek speelt humor een belangrijke rol bij klanttevredenheid. Belangrijker nog dan het product waar de klant voor komt.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers in actie voor meer vrouwen in de top

5 juni 2002 - Veertien topmanagers (elf heren en drie dames) uit het bedrijfsleven gaan zich het komende jaar persoonlijk inzetten om meer vrouwen in hun eigen top te krijgen. Onder hen ING-voorzitter Ewald Kist, zijn collega Hans Smits van de Rabobank en zakenvrouw van het jaar 2001 S. Kwekkeboom-Janse.

 Lees verder...   Reageer
 

Verbeter uw emotionele intelligentie in tien stappen

5 juni 2002 - Zelfbewustzijn, inlevingsvermogen en intuïtie spelen in het leven een even grote rol als intelligentie. Wie goed overweg kan met anderen en kan voorzien hoe zij zullen reageren, blijkt het ver te schoppen in de maatschappij.

 Lees verder...   Reageer
 

Stress even gevaarlijk voor bouwvakker als fysieke arbeid

4 juni 2002 - Voor de bouwvakker is stress net zo'n groot gevaar geworden om in de WAO te belanden als zware fysieke arbeid. Door technologische ontwikkelingen zijn de arbeidsomstandigheden in de bouw de laatste jaren flink verbeterd.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1463 1464 1465 1466 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10