zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers willen meer prestatiebeloning in cao's

29 december 2002 - In de komende CAO-onderhandelingen heeft werkgeversvereniging VNO-NCW zijn leden opgeroepen loonsverhogingen in sterke mate afhankelijk te maken van het functioneren van werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Consument maalt niet om ethisch gedrag van ondernemingen

29 december 2002 - Logo's en teksten op voedselproducten die verwijzen naar milieuvriendelijke productiewijzen of fairtrade-beleid worden door consumenten nauwelijks bekeken. Dat blijkt uit Engels onderzoek van het Institute of Grocery Distribution.

 Lees verder...   Reageer
 

VVD past programma aan aan pessimistische vooruitzichten

26 december 2002 - De VVD zal als eerste politieke partij haar verkiezingsprogramma aanpassen. De partij doet dit naar aanleiding van een rapport van het Centraal Plan Bureau (CBS), die berekende dat het nieuwe kabinet de komende vier jaar een tegenvaller van 10 miljard euro kan verwachten.

 Lees verder...   Reageer
 

Laat u adviseren door dieren!

26 december 2002 - Drie zoölogen zijn een adviesbureau begonnen waarin ze bedrijven begeleiden met tips uit het dierenrijk. Onder de naam Oxford Risk Research and Analysis willen de drie laten zien dat de zoölogie een goede methode is om problemen op te lossen.

 Lees verder...   Reageer
 

De succesfactoren van emailmarketing

26 december 2002 - Emailmarketing wint aan populariteit, vanwege de vermeende effectiviteit en vooral vanwege de lage kosten. Toch geldt ook hier: bezinnen alvorens te beginnen.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste mensen eten met kerst thuis

24 december 2002 - De toprestaurants van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zijn tijdens de kerstdagen vrijwel volgeboekt. Ook de middenklasserestaurants hebben veel reserveringen voor kerstdiners en liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers scoren bij sollicitanten door snel te reageren

24 december 2002 - Sollicitanten willen niet lang wachten op het verlossende antwoord van het bedrijf waarbij ze solliciteren, maar willen graag snel duidelijkheid over hun kansen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Monsterboard.nl heeft gehouden onder de bezoekers van de carrièresite.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse kantoren liggen komende week massaal plat

22 december 2002 - Managers en leidinggevenden geven hun medewerkers komende kerstweek massaal vrijaf. Van 23 tot 27 december is de bezetting op afdelingen ver beneden de vijftig procent. Op vijftien procent van de afdelingen is van 23 tot en met 27 december zelfs niemand aanwezig.

 Lees verder...   Reageer
 

Record aantal kantoren staat leeg

22 december 2002 - Niet eerder stond in Nederland zoveel kantoorruimte leeg als nu. Twaalf procent van de totaal beschikbare vierkante meters wordt niet gebruikt. Een leegstand van vijf tot zes procent is gebruikelijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal vacatures fors afgenomen

22 december 2002 - Het aantal openstaande vacatures is in het derde kwartaal van 2002 fors afgenomen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS stonden er eind september 115.000 vacatures open.

 Lees verder...   Reageer
 

Nog steeds veel discriminatie op de werkvloer

20 december 2002 - Allochtonen vinden minder makkelijk een baan en stromen moeilijker door. Ook krijgen ze minder betaald dan autochtone collega`s.

 Lees verder...   Reageer
 

Succes bedrijf omgekeerd evenredig met beloning topmanagement

19 december 2002 - Een markante ontdekking: van 1992 tot 2001 werden in de VS de slechtste resultaten neergezet door de 375 ondernemingen die het kwistigst aandelenopties hebben uitgedeeld. Omgekeerd werden de beste resultaten geboekt door de 375 bedrijven die het zuinigst omsprongen met de voordelen voor hun management.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht adviezen voor jonge directeuren

19 december 2002 - Wie directeur wordt van een onderneming neemt het vaak voor lief dat hij er alleen voorstaat. De meeste jonge directeuren kiezen voor de functie vanwege de zelfstandigheid en vrijheid. Maar er zijn struikelblokken.

 Lees verder...   Reageer
 

Concurrentievoordeel door gebruik technologie

19 december 2002 - Amerikaanse bedrijven zijn innovatiever en concurrerender dan Britse bedrijven. Dat komt vooral doordat Amerikaanse bedrijven beter gebruik maken van technologie.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1436 1437 1438 1439 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10