zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Persoonlijkheidsvragenlijsten hebben nauwelijks voorspellende waarde

27 maart 2003 - Het gebruik van persoonlijkheidsvragenlijsten bij selectie- en loopbaantrajecten is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Toch hebben deze psychologische tests nauwelijks voorspellende waarde.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-3 ergernissen van ondernemers over de overheid

27 maart 2003 - Het ministerie van Economische Zaken probeert goede sier te maken met het stimuleren van export en ICT. Ondernemers zijn daar niet ontevreden over, maar ze zitten domweg niet op deze subsidieverslindende maatregelen te wachten. Ze willen vooral minder regels.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers kunnen veel leren van onaangepaste consumenten

27 maart 2003 - Niet de `early adapters`, maar juist de zonderlinge en afwijkende consumenten zijn de sleutelfiguren voor marketeers die willen weten hoe de toekomst er voor hun producten uitziet. Het concept van de onaangepaste consument als wegvoorbereider voor de ontwikkeling van nieuwe producten is ontwikkeld door Unilever en het Britse bureau Happydog.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers moeten focussen op productiviteit, niet aandeelhouderswaarde

27 maart 2003 - Ondernemers hebben de laatste jaren te veel gelet op hun aandeelhouders en te weinig op hun werknemers. Dat zei voorzitter B. Wientjes van de werkgeversvereniging AWVN op 26 maart tijdens een congres in Nijkerk.

 Lees verder...   Reageer
 

Managersonline.nl-auteur analyseert lichaamstaal Van der G. voor SBS6

27 maart 2003 - Managersonline.nl-auteur Frank van Marwijk analyseert deze en volgende week de lichaamstaal van Volkert van der G. tijdens het strafproces tegen de vermeende moordenaar van Pim Fortuyn. Hij doet dit voor het televisieprogramma Stem van Nederland van SBS6.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien manieren om van klagers optimisten te maken

26 maart 2003 - Is één van uw medewerkers een typische, notoire klager? Iemand die altijd wat te zeuren heeft en steeds naar u of anderen kijkt om problemen op te lossen? Doe er wat aan!

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen zijn vrijwel nooit kostwinner

25 maart 2003 - Het aantal vrouwelijke kostwinners blijft klein. Momenteel bestaat 85,5 procent van de Nederlandse huishoudens uit het kostwinnersmodel waar de man voltijds werkt en de vrouw parttime werk en zorgtaken op zich neemt.

 Lees verder...   Reageer
 

Aansprakelijkheid accountants onverzekerbaar

25 maart 2003 - Accountants die jaarrekeningen controleren van grote ondernemingen kunnen zich nauwelijks meer een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. De Nederlandse beroepsorganisatie van register accountants, Nivra, overweegt daarom zelfs helemaal met deze activiteit te stoppen.

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikaanse beursnotering op de tocht door dubbelrol commissarissen

25 maart 2003 - Commissarissen van een aantal Nederlandse concerns voldoen niet aan de regels van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Ze zijn onvoldoende onafhankelijk omdat ze zowel deel uitmaken van de commissie die de financiële verslaggeving controleert als van stichtingen die prioriteits- of preferente aandelen beheren.

 Lees verder...   Reageer
 

CRM is dood

25 maart 2003 - Misschien moeten we het maar toegeven: Customer Relationship Management is dood. De vooral door ICT-bedrijven gepromote nieuwe wijze van klantbeheer zou de nieuwe rage moeten worden na ERP en internet.

 Lees verder...   Reageer
 

De voorwaarden voor een succesvol loyaliteitsprogramma

25 maart 2003 - Hoe loyaal is een klant van de Albert Heijn als hij ook pasjes van de Konmar en Edah in zijn portemonnee heeft zitten? Niet dus.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen zijn Explorers, Achievers, Builders of Masters

23 maart 2003 - Reclamebureaus en marketingspecialisten stoppen de mensheid graag in hokjes, bijvoorbeeld op basis van leeftijd, opleidingsniveau, welvaartsklasse et cetera. Bulldog Drummond en Radar Communications hebben onlangs de doelgroep 'vrouwen' geanalyseerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers: Kabinet CDA/PvdA niet goed voor economie

23 maart 2003 - Als de formatiebesprekingen tussen Jan-Peter Balkenende (CDA) en Wouter Bos (PvdA) deze week op een mislukking uitlopen, zullen Nederlandse directeuren en managers daar geen traan om laten. Volgens de meerderheid van hen is een kabinet CDA/PvdA slecht voor de economie.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven weten allochtone werknemers moeilijk te binden

23 maart 2003 - Bedrijven zijn nog te eenzijdig bezig met het binnenhalen van allochtonen. Ze vergeten de mensen met een etnische achtergrond daarna aan zich te binden, waardoor veel werknemers ook weer uitstromen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1423 1424 1425 1426 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10