zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers in industriële bedrijven nauwelijks klantgericht

3 april 2003 - 40 procent van de industriële bedrijven heeft onvoldoende capaciteit om klantgericht te werken. Managers worden daar ook nauwelijks toe aangezet.

 Lees verder...   Reageer
 

Wanbetalers vormen groeiend probleem

3 april 2003 - In de eerste maanden van it jaar is het aantal incassozaken met 35 procent toegenomen. Steeds meer bedrijven overschrijden de betalingstermijn van facturen fors.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwaliteitsbewaking systeem Six Sigma steeds populairder

3 april 2003 - Six Sigma is in de Verenigde Staten steeds populairder als methode van kwaliteitsbewaking. De Griekse letter sigma staat symbool voor de standaardafwijking, een term uit de statistiek. Six Sigma vertegenwoordigt het streven naar zo weinig mogelijk fouten.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie redenen om IT uit te besteden en drie om dat niet te doen

2 april 2003 - Steeds meer bedrijven besluiten hun IT-afdeling, of onderdelen daarvan, uit te besteden aan gespecialiseerde partijen. Daar zijn goede redenen voor.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft startende ondernemers redt het niet

2 april 2003 - Bijna de helft van de nieuw opgerichte bedrijven blijkt na vijf jaar weer gestopt te zijn. Ondanks een forse stijging van het aantal starters is het percentage ´stoppers' de laatste tien jaar echter stabiel gebleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Scenarioplanning in vijf stappen

2 april 2003 - Scenarioplanning is een wijze van strategievorming waarbij rekening wordt gehouden met de veranderlijkheid van externe factoren, zoals de economische groei, trends onder consumenten, politieke factoren en dergelijke.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste beursfondsen geven geen winstprognoses

2 april 2003 - Het aantal winstprognoses van ondernemingen in Nederland genoteerd aan de AEX- of Midkap-index is fors gedaald. In 2001 gaf nog 76 procent van de Midkap-fondsen een winstprognose af, in 2003 daalde dit naar 34 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken maart 2003

2 april 2003 - Op CD samenvattingen beluisteren van de meest recente managementboeken lijkt een ware rage te worden. Vanuit het niets stormen de audio-CD's van Need2Know de top-10 managementboeken van maart binnen.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeel KPN pikt zelfverrijking topmanagement niet langer

31 maart 2003 - Over de zelfverrijking van topmanagers is veel gedebatteerd en geschreven, maar tot daadwerkelijke aanvaringen kwam het nooit. Daarin lijkt nu verandering te komen: de Centrale Ondernemingsraad van KPN wil namelijk geld terug van voormalig bestuursvoorzitter Paul Smits.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds minder shockerende reclame

31 maart 2003 - De controversiële billboard-campagnes van Bennetton (onder andere met een afbeelding van een Aids-patiënt) veroorzaakten in de jaren negentig grote beroering. Tegenwoordig lijkt de reclameindustrie een stuk braver geworden.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge, kleine bedrijven zijn het meest innovatief

30 maart 2003 - Jonge, kleine Nederlandse bedrijven zijn innovatiever dan oudere en grote bedrijven. Met name bedrijven die zijn gevestigd in de buurt van een technische universiteit of hogeschool komen met nieuwe vindingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal gewerkte jaren belangrijker voor duur WW-uitkering

30 maart 2003 - Het aantal gewerkte jaren zal bepalender worden voor de duur van de werkloosheidsuitkering (WW). Leeftijd zal een minder belangrijke rol gaan spelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers willen meer tijd voor privézaken

30 maart 2003 - Directeuren en managers vinden dat ze te weinig toekomen aan privézaken. Meer dan de helft van de leidinggevenden zegt meer privétijd te willen hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Europese managers geven meer uit aan innovatie

27 maart 2003 - Ondanks de economische malaise blijft de animo van Europese managers om te investeren in nieuwe producten en diensten groot. Dit jaar wordt meer geld aan innovatieve projecten uitgegeven dan vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1422 1423 1424 1425 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10