zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Test: wat is uw enneagramtype?

21 maart 2003 - Het enneagram is opgerukt in Nederland en kent evenveel voor- als tegenstanders. De psychologische test wordt door sommigen gebruikt als leidraad in het leven, door anderen verfoeid als een soort van ongefundeerde astrologie.

 Lees verder...   Reageer
 

Schade in Nederland door terrorisme niet gedekt

21 maart 2003 - Een eventuele terroristische aanslag door Irak in Nederland is niet gedekt. Een dergelijke aanslag geldt als schade door oorlog en dat valt per definitie buiten de dekking van schadeverzekeringen.

 Lees verder...   Reageer
 

Merken worden steeds vaker nagemaakt

21 maart 2003 - Merken hebben het niet alleen moeilijk door de economische situatie, maar ook omdat ze steeds vaker worden nagemaakt. Meer dan 10 procent van de kleding, schoenen, speelgoed en sportartikelen die in de EU wordt verkocht is van een nagemaakt merk.

 Lees verder...   Reageer
 

Training-on-the-job beter dan externe opleiding

19 maart 2003 - De oude zegswijze 'al doende leert men' is wetenschappelijk bewezen. Werknemers leren meer in de eigen praktische werkomgeving, dan in een van het bedrijf geïsoleerd traininglokaal.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB wil minder regels voor bedrijven met laag ziekteverzuim

19 maart 2003 - Bedrijven met een lager ziekteverzuim dan vijf procent zouden moeten worden vrijgesteld van bepaalde ziekteregels. Dat heeft voorzitter De Boer van de organisatie voor middelgrote en kleine bedrijven, MKB-Nederland gezegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Waarom kansloze projecten toch worden voortgezet

19 maart 2003 - Niet zelden worden projecten opgestart in organisaties, die al snel niet levensvatbaar blijken te zijn. Toch houden ten dode opgeschreven projecten vaak lang stand. Philips had de CD-I, Laurus had de Konmar, KPN destijds Videotext.

 Lees verder...   Reageer
 

Ruzie over vertrekpremie Van der Hoeven

19 maart 2003 - De van hun voetstuk gevallen topmannen Cees van der Hoeven en Michiel Meurs van supermarktonderneming Ahold liggen met het bedrijf in de clinch over de voorwaarden van hun vertrekregeling. Een onafhankelijke commissie gaat daarom bemiddelen, aldus De Telegraaf woensdagochtend.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers willen meer inzicht in financiële implicaties

19 maart 2003 - Onder financials staan marketeers nog wel eens bekend als 'big spenders' zonder oog voor de financiële gevolgen van hun handelen. Daar lijkt echter verandering in te komen: marketeers willen meer inzicht in de financiële implicaties van hun acties.

 Lees verder...   Reageer
 

Opleidingsinstituut ISBW gooit gratis workshops in de strijd om klanten

18 maart 2003 - De markt voor bedrijfsopleidingen is vorig jaar met 25 procent gedaald en een verbetering lijkt nog niet in zicht. Een harde strijd om de gunst van de opleidingsklant voltrekt zich.

 Lees verder...   Reageer
 

Zwarte lijst van bedrijven met extreem hoge WAO-instroom

18 maart 2003 - Het ministerie van Sociale Zaken publiceert over vier maanden een openbaar rapport met daarin een zwarte lijst met bedrijven die een hoge WAO-instroom kennen. Het gaat om 4.000 bedrijven met meer dan 250 medewerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

Accountants gaan actiever op zoek naar fraude

18 maart 2003 - Accountants kunnen sneller dan tot nu toe fraude binnen een onderneming aan het licht brengen. Zij krijgen daarvoor aangescherpte richtlijnen van hun beroepsorganisatie, het Nivra.

 Lees verder...   Reageer
 

Zelfverrijking topmanagers gaat gewoon door

16 maart 2003 - Topmanagers houden zich niet aan de afspraken over loonmatiging die door werkgevers en werknemers op centraal niveau zijn gemaakt. Dat stelt voorzitter Doeke Terpstra van de vakcentrale CNV donderdag in een open brief aan voorzitter Jacques Schraven van de ondernemersorganisatie VNO-NCW.

 Lees verder...   Reageer
 

Intuïtie legt Nina Brink geen windeieren

16 maart 2003 - Nina Brink, die honderden miljoenen verdiende aan de beursgang van internetbedrijf World Online, heeft 11 september 2001 al haar aandelen (in andere bedrijven) verkocht. Dat gebeurde enkele uren vóór de terroristische aanslagen in New York.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers verwachten nieuwe boekhoudschandalen

16 maart 2003 - Vrijwel alle directeuren en managers in Nederland verwachten dat er nog meer boekhoudschandalen bij Nederlandse ondernemingen aan het licht komen. Slechts een kleine groep verwacht echter dat er onregelmatigheden ontdekt worden bij Unilever en/of Fortis, waar onlangs in de pers over werd gespeculeerd.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1424 1425 1426 1427 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10