zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Record aantal ontslagen topmanagers

13 mei 2003 - Van alle bestuurswisselingen bij beursgenoteerde bedrijven in 2002 was in 39 procent van de gevallen sprake van gedwongen ontslag. Een jaar eerder lag het percentage nog op 25.

 Lees verder...   Reageer
 

Rotterdamse winkeliers huren drugsverslaafden in

13 mei 2003 - Een aantal winkeliers in Rotterdam huurt verslaafden in om de straten rond de winkels schoon te houden. Ook halen de verslaafden graffiti weg en maken plantsoentjes schoon.

 Lees verder...   Reageer
 

Mentaal verzuim, grijs verzuim en ziekteverzuim

11 mei 2003 - Demotivatie en desinteresse onder medewerkers -'mentaal verzuim'- kosten het bedrijfsleven handenvol geld. Mentaal verzuim is volgens United Sense de voorloper van echt ziekteverzuim.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 populairste werkgevers hoger opgeleiden

11 mei 2003 - Jonge academici en hbo'ers vinden het belangrijk dat hun werkgever een uitdagende functie te bieden heeft. Ook afwisselend werk en goede doorgroeimogelijkheden scoren hoog.

 Lees verder...   Reageer
 

Combinatie van eigen zaak en vaste baan rukt op

11 mei 2003 - Ondernemerschap in combinatie met een vaste baan is in opmarrs. Volgens de Raad voor het Zelfstandig Ondernemerschap neemt het aantal mensen dat een eigen zaak begint, terwijl ze nog in loondienst zijn, toe.

 Lees verder...   Reageer
 

Burgmans (Unilever) door MKB'ers verkozen tot beste topman

9 mei 2003 - De Nederlandse bestuursvoorzitter van Unilever, Anthony Burgmans, is door ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf verkozen tot beste topmanager. Getronics-topman A. Rückert komt als slechtste topman uit de bus.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers werken 14,5 uur per week over

9 mei 2003 - Nederlandse leidinggevenden maken wekelijks gemiddeld 14,5 overuren. Daarmee scoren managers boven het gemiddelde.

 Lees verder...   Reageer
 

Newconomy rekent definitief af met verleden

9 mei 2003 - Van internetinvesteerder Newconomy was al niet veel meer over, maar zelfs de naam moet er nu aan geloven. is niet meer. De ICT-dienstverlener verandert per direct de naam in Real Time Company (RT Company).

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Kunt u ergens subsidie voor krijgen?

8 mei 2003 - Over het effect van subsidies lopen de meningen sterk uiteen. Sommige politici hebben het idee dat ondernemers er spontaan 'anders' door gaan ondernemen, anderen geloven niet zo in het rondpompen van geld en hebben liever een belastingverlaging.

 Lees verder...   Reageer
 

Emailen onder zakenmensen populairder dan telefoneren

8 mei 2003 - Zo'n tachtig procent van de zakenmensen maakt liever gebruik van de email dan van de telefoon voor communicatie met collega's en relaties. Dat blijkt uit onderzoek van de META Group onder 387 bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Dit jaar minder geld voor adviseurs en investeringen

7 mei 2003 - Nederlandse ondernemingen spenderen dit jaar minder aan investeringen en de inhuur van adviseurs. Dat blijkt uit onderzoek onder 2500 financieel directeuren, uitgevoerd door het Chief Financial Magazine.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf factoren bepalen klanttevredenheid

7 mei 2003 - Klanttevredenheid is voor steeds meer organisaties uitgegroeid tot een strategisch doel. Het draagt op lange termijn indirect bij aan verbetering van de resultaten.

 Lees verder...   Reageer
 

Financiële topmannen verwachten nog meer schandalen

7 mei 2003 - Meer dan de helft van de financiële topmannen in Nederland voorziet meer boekhoudschandalen zoals die bij Ahold en Enron. Dat blijkt uit onderzoek van Chief Financial Magazine onder 2500 financieel directeuren, dat dinsdag werd gepresenteerd.

 Lees verder...   Reageer
 

De vier eigenschappen van effectieve performance managers

7 mei 2003 - Veel organisaties werken aan het invoeren van een prestatiemanagement systeem. Dat klinkt veelbelovend in een tijd van economische tegenslag, maar slaat in feite nergens op.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1417 1418 1419 1420 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10