zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

FNV bereidt zich voor op felle acties

19 mei 2003 - Het regeerakkoord tussen CDA, VVD en D66 is voor de vakbond FNV aanleiding om acties voor te bereiden. De FNV vindt dat de pijn oneerlijk wordt verdeeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Mentaal verzuim teistert organisaties

18 mei 2003 - Nederlandse organisaties hebben in grote mate te maken met mentaal verzuim onder werknemers. Daarmee wordt bedoeld dat medewerkers zich minder hard inzetten door demotivatie of desinteresse.

 Lees verder...   Reageer
 

Topbestuurders gaan 2 procent meer verdienen

18 mei 2003 - De beloning van de bestuurders van grotere Nederlandse bedrijven stijgt dit jaar naar verwachting met gemiddeld 2 procent. Dat stellen werkgeversorganisatie VNO-NCW en het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD) op basis van onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Falende topmanagers straks persoonlijke aansprakelijk

18 mei 2003 - Falende of frauderende directeuren van ondernemingen moeten persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld bij een faillissement van hun onderneming. De EU-lidstaten dienen dat volgens Europees commissaris Bolkestein (interne markt) binnen twee jaar al in de wet vast te leggen.

 Lees verder...   Reageer
 

Corporate governance steeds beter geregeld

16 mei 2003 - Hoewel de boekhoudschandalen bij KPNQwest en Ahold nog vers op het netvlies staan, gaat het steeds beter met de besturingsstructuur van beursgenoteerde ondernemingen (corporate governance). Voor beleggers is interessant te weten dat bedrijven die zich op dit gebied keurig aan de regels houden, beter presteren dan bedrijven die dat niet doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland duikt naar beneden op ranglijst industrielanden

16 mei 2003 - Nederland duikelt naar beneden op de ranglijst van industrielanden met minder dan 20 miljoen inwoners. Ons land voerde die lijst drie jaar achter elkaar aan, maar staat nu op de achtste plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland nu officieel in recessie

16 mei 2003 - De recessie is een feit. De Nederlandse economie is twee kwartalen achter elkaar gekrompen en spreken economen officieel van een recessie.

 Lees verder...   Reageer
 

Massale verontwaardiging over hypotheekaftrek blijft uit

15 mei 2003 - Bijna tweederde van de Nederlanders is voor het voorstel van de komende regering de aftrekbaarheid van de hypotheekrente te veranderen. Ruim een kwart (26 procent) is er tegen.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om te bezuinigen op het marketingbudget

15 mei 2003 - De uitgaven aan marketing zijn de laatste tien jaar enorm gestegen. Vaak leveren die uitgaven niet proportioneel meer op. Geen wonder dat marketeers moeten bezuinigen.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal ondernemingen in Nederland afgenomen

14 mei 2003 - In 2002 zijn er meer bedrijven opgeheven dan er nieuwe zijn opgericht. In 2002 werden 54.500 bedrijven opgericht en 55.000 opgeheven.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen klagen minder over salaris

13 mei 2003 - Alhoewel vrouwen over het algemeen met hetzelfde werk minder verdienen dan mannen, blijkt dat zij daar in de regel weinig of geen problemen mee hebben. Een studie naar werkende vrouwen in Groot-Brittannië toont aan dat vrouwen eerder dan mannen geneigd zijn hun loon als redelijk of reëel te beschouwen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vakbonden bepleiten strenge controle om RSI te voorkomen

13 mei 2003 - De Arbeidsinspectie moet ICT-bedrijven beter controleren op de arbeidstijden om RSI bij werknemers te voorkomen. Volgens de bonden is dit nodig omdat werkgevers in de sector, de vakbonden en het ministerie van Sociale Zaken nog geen afspraken hebben gemaakt om de ziekte te bestrijden.

 Lees verder...   Reageer
 

Graai-belasting voor topmanagers op komst

13 mei 2003 - Minister Hoogervorst van Financiën wil dat bedrijven meer belasting gaan betalen wanneer ze hun topmanagers buitensporig belonen. HIj overweegt de vertrekpremies en bovenmatige optieregelingen niet langer aftrekbaar te maken voor de vennootschapsbelasting.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Bent u depressief?

13 mei 2003 - Toegegeven: een vrolijk onderwerp is het niet. Maar aangezien het aantal depressieve mensen toeneemt (circa 500.000 Nederlanders hebben er last van), toch de moeite waard om bij stil te staan.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1416 1417 1418 1419 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10