zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vitaminesite Vitamust maakt doorstart

27 april 2003 - De internetonderneming Vitamust is sinds 25 april weer live. De grootste online, onafhankelijke leverancier van vitamine- en kruidensupplementen werd op 11 maart 2003 falliet verklaard.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers verdienen gemiddeld 1 miljoen Euro

27 april 2003 - Topmanagers van de belangrijkste Nederlandse ondernemingen verdienden vorig jaar inclusief bonussen gemiddeld 956.000 euro. Zij ontvingen een basissalaris van gemiddeld 580.000 euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland heeft meeste deeltijdwerkers

24 april 2003 - Nederland is in Europa koploper op het gebied van deeltijdwerk. In ons land is werken in deeltijd heel vanzelfsprekend, en niet alleen voor vrouwen.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Is uw organisatie echt met kwaliteit bezig?

24 april 2003 - Iedereen zegt ja tegen kwaliteit. Wie kan daar nu tegen zijn!? Maar wat komt er daadwerkelijk van terecht?

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Hoe functioneert uw team?

23 april 2003 - Werken de leden van uw team feilloos samen, is de werksfeer plezierig en worden doelstellingen altijd gehaald? Of mankeert er het één en ander aan?

 Lees verder...   7 reacties
 

Bedrijven kunnen sneller deals sluiten met de Belastingdienst

23 april 2003 - Eén van de redenen waarom bedrijven graag in Nederland investeren is omdat de Belastingdienst het mogelijk maakt om vooraf afspraken te maken over fiscale constructies. Alleen klagen ondernemers dat het afhandelen van deze zogeheten rulings veel te traag gebeurt.

 Lees verder...   Reageer
 

Directeuren en managers hebben vaak relatieproblemen

23 april 2003 - Alle emancipatie ten spijt, juist wanneer de man in een gezin een veeleisende baan heeft blijft de vrouw eerder thuis voor zorgtaken. En dat is volgens een onderzoek van Motivaction nu een van de redenen waarom sommige relaties in zwaar weer belanden.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-5 sectoren met glazen plafonds voor vrouwen

22 april 2003 - De zakenvrouw van het jaar 2003, Jeannette van den Ingh, zich niet gestoten aan het zogenaamde glazen plafond. Integendeel: zij produceert glazen plafonds met haar bedrijf Glasgroep Spliet & de Waal.

 Lees verder...   Reageer
 

Explosieve winststijging Arbo-dienst dankzij Poortwachter

22 april 2003 - De regelzucht van de overheid ten aanzien van zieke en arbeidsongeschikte medewerkers pakt voor één branche heel goed uit: de arbodiensten. De grootste arbodienst van Nederland, Arbo Unie, heeft vorig jaar een winst geboekt van 13,8 miljoen euro, vier keer zoveel als het jaar daarvoor.

 Lees verder...   Reageer
 

Email is een belangrijke stress-veroorzaker

22 april 2003 - Veel mensen raken gestresst van email. Vooral voor en na het verzenden van emailberichten treedt spanning op: Pre- en Post-Mail Tension (PPMT).

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers dromen veel en vooral slecht over het werk

21 april 2003 - Veel werknemers dromen in hun vrije tijd over hun werk. Dat gebeurt vooral in de nacht van zondag op maandag. Helaas zijn het vooral nare dromen.

 Lees verder...   Reageer
 

Bouwbaron Henk Koop gearresteerd

21 april 2003 - De topman, naamgever en belangrijkste aandeelhouder van de Groningse bouwonderneming Koop Groep, de 58-jarige Henk Koop, is afgelopen week gearresteerd wegens zijn rol in de bouwfraude. De aanhouding zou in Duitsland hebben plaatsgevonden.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers: Boonstra is schuldig

21 april 2003 - De rechtbank heeft zich teruggetrokken en doet over anderhalve week uitspraak over de zaak-Boonstra. Nederlandse leidinggevenden twijfelen echter geen ogenblik: Cor Boonstra is schuldig aan handel met voorkennis in aandelen Endemol.

 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsbemiddelaars hebben geen vergunning meer nodig

17 april 2003 - Binnenkort kan iedereen zijn eigen headhunters of wervings- en selectiebureau starten. Op een nader te bepalen tijdstip in de nabije toekomst, hebben arbeidsbemiddelaars geen vergunning meer nodig voor de uitoefening van hun praktijk.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1419 1420 1421 1422 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10