zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tranen op secretaressedag

17 april 2003 - Het werd Ceciel Blauw en Helma Kolmschate even teveel en de tranen vloeiden rijkelijk. De twee secretaresses werden gisteren, secretaressedag, op een speciale manier door Managersonline.nl in het zonnetje gezet.

 Lees verder...   Reageer
 

OM eist voorwaardelijke celstraf, dienstverlening en boete in zaak-Boonstra

17 april 2003 - Officier van justitie J. Tonino heeft donderdag zes maanden voorwaardelijke celstraf en 240 uur dienstverlening geëist tegen voormalig Philips-topman Cor Boonstra. Bovendien wil justitie dat Boonstra een boete betaalt van 180.000 euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Zieke werknemers zijn lastig voor kleine ondernemingen

17 april 2003 - Kleinere bedrijven hebben moeite met de begeleiding van zieke werknemers. Organisaties met minder dan tien werknemers vinden de regels van de Wet Verbetering Poortwachter te bureaucratisch en te ingewikkeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Vandaag = secretaressedag

17 april 2003 - Het is donderdag 17 april, secretaressedag. Hét moment dus om uw assistente of secretaresse in het zonnetje te zetten. Mocht u het vergeten zijn, surf dan nog snel even naar www.fleurop.nl voor een bloemetje.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook verontwaardiging over beloning top ING

17 april 2003 - De centrale ondernemingsraad (COR) van bankverzekeraar ING is het niet eens met de forse loonsverhogingen voor het bestuur. De personeelsvertegenwoordigers hebben met "verbazing en verontwaardiging" gereageerd op plannen waarin de raad van bestuur de komende drie jaar ruim 60 procent meer gaat verdienen.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-5 oorzaken van crises in organisaties

15 april 2003 - Bedrijven die het jarenlang voor de wind ging, kunnen zomaar in de problemen raken. Het gebeurde bij KPN, Versatel, CMG en Ahold. Maar evenzeer bij middelgrote en kleine ondernemingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Heeft u een lastige medewerker? (of bent u het zelf?)

15 april 2003 - Werken met een gemotiveerd team is de droom van elke manager. Helaas is de werkelijkheid vaak anders. Elk team kent wel een medewerker die u als manager tot wanhoop drijft.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer Nederlandse ondernemers exporteren

15 april 2003 - Geheel tegen de Europese trend in neemt het aantal exporterende bedrijven in Nederland toe. Ook zijn Nederlandse ondernemers hierin aanmerkelijk succesvoller dan vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Financiële medewerkers worden niet volledig vertrouwd

15 april 2003 - Bijna 30 procent van de HR en Finance Managers vertrouwt zijn financiële medewerkers niet volledig. Niettemin worden sollicitanten nauwelijks strenger gescreend.

 Lees verder...   Reageer
 

Telecombedrijf 02 voor schijntje verkocht

15 april 2003 - Het Britse mm02 heeft zijn Nederlandse dochter O2 (voorheen Telfort) verkocht aan de in Naarden gevestigde investeerder Greenfield Capital Partners. De overeengekomen prijs van 25 miljoen Euro bewijst dat telecombedrijven in korte tijd vrijwel waardeloos zijn geworden.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook bij overheidsbedrijf Schiphol stijgen de topsalarissen enorm

15 april 2003 - De Centrale Ondernemingsraad van Schiphol zet vraagtekens bij de hogere beloning voor de luchthavendirectie nu het bedrijf op de kosten moet letten. De top verdiende vorig jaar 25 tot 30 procent meer, aldus de COR maandag.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen spoortje direct bewijs in zaak Boonstra

13 april 2003 - Sprak Sylvia Tóth haar mond voorbij over de overname van Endemol in een telefoongesprek met haar ex-minnaar Cor Boonstra? Of ging dat gesprek alleen over persoonlijke aangelegenheden?

 Lees verder...   Reageer
 

Internet belangrijke informatiebron voor managers

13 april 2003 - Bezoekers van Managersonline.nl vinden internet verreweg de belangrijkste informatiebron voor managementnieuws. Ruim vijftig procent noemt internet de belangrijkste nieuwsbron.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechts handjevol hightech ondernemers per jaar

13 april 2003 - Volgens het Economisch Instituut Midden- en Kleinbedrijf (EIM) starten jaarlijks zo'n 2500 bedrijven in de hightech sector. Dat is slechts drie procent van alle startende ondernemingen in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1420 1421 1422 1423 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10