zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stop de marketingmanie: korting werkt het best

10 juni 2003 - Wat is de beste methode om meer omzet bij bestaande klanten te realiseren. Het antwoord: geef ze korting.

 Lees verder...   Reageer
 

Banengroei in Nederland stagneert

9 juni 2003 - Het aantal banen in Nederland groeit nauwelijks meer. In het eerste kwartaal van dit jaar nam de werkgelegenheid met 0,1 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers geloven niet dat Balkenende II de rit uitzit

9 juni 2003 - Directeuren en managers denken niet dat het kabinet Balkenende II vier jaar lang gaat regeren. Een meerderheid van de leidinggevenden verwacht dat het het kabinet tussentijds zal vallen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vakantiegeld gaat in de spaarpot

9 juni 2003 - Nederlanders gaan dit jaar spaarzamer om met hun vakantiegeld. Het economisch tij lijkt zijn invloed te hebben op de bestedingen aan vakanties.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier manieren om rampen te voorkomen

5 juni 2003 - 'Voorspelbare verrassingen' zijn catastrofes die normaliter hadden moeten worden voorkomen. Ze kunnen uiteenlopen van financiële schandalen (Enron, Ahold) tot productflops (New Coke) en publieke onrust (Brent Spar).

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders zijn niet meer zuinig

5 juni 2003 - Het beeld van de zuinige Nederlander klopt niet meer. Op een onlangs door The Economist gepubliceerde ranglijst van oververhitte huizenmarkten staat Nederland op de eerste plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

Telefonische bereikbaarheid bedrijven weer slechter

5 juni 2003 - De telefonische bereikbaarheid van Nederlandse organisaties is verslechterd. Dat blijkt uit onderzoek van de telefonische dienstverlener SNT en onderzoeksbureau Interview-NSS.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever mag verdachte werknemer niet stiekem filmen

4 juni 2003 - Een werkgever die een medewerker verdenkt van diefstal en daarom met een verborgen camera opnamen wil maken, kan het wel schudden. Voordat hij de werknemer wil gaan filmen, moet de werkgever dit eerst openlijk aan alle werknemers laten weten.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers: loonmatiging onvoldoende om economie te herstellen

4 juni 2003 - De werkgeversvereniging AWVN vindt loonmatiging onvoldoende om de concurrentiepositie van Nederland te verbeteren. Om de economie te herstellen is het noodzakelijk dat de productiviteit per werknemer omhoog gaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Ministers blijven hetzelfde verdienen

4 juni 2003 - Het kabinet zal geen stappen ondernemen om de salarissen van ministers te verhogen. Minister-president Balkenende schrijft dit in een brief die woensdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers willen nul procent loonstijging

4 juni 2003 - De ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen volgend jaar loonsverhogingen praktisch achterwege laten. Goede hoop dat ze hier centrale afspraken over kunnen maken met de vakorganisaties hebben zij niet.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Waar moet het met uw loopbaan naar toe?

4 juni 2003 - Als u nadenkt over een volgende stap in uw loopbaan, is het belangrijk daar zoveel mogelijk over te weten. Naar wat voor soort functie of werkomgeving gaat u zoeken? Wat probeert u te vermijden? Wat is de belangrijkste drijfveer in uw werk?

 Lees verder...   Reageer
 

Financiële topmannen vertrouwen hun eigen informatie niet

3 juni 2003 - De financiële topmannen van veel grote internationale organisaties twijfelen aan de kwaliteit van hun financiële gegevens en analyses. Dat blijkt uit een onderzoek onder de 150 grootste bedrijven ter wereld, uitgevoerd door Coleman Parkes in opdracht van softwareleverancier Cartesis.

 Lees verder...   Reageer
 

Internet goed medium om merkbekendheid op te bouwen

2 juni 2003 - Een groter aandeel van online in de mediamix kan de bekendheid van een merk flink omhoog stuwen. Uit een studie van het Internet Advertising Bureau en onderzoeksfirma Marketing Evolution blijkt dat online advertising voor eenvoudige gebruiksartikelen in het ideale geval 10 tot 15 procent van de totale mediamix voor z'n rekening moet nemen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1413 1414 1415 1416 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10