zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Rabobank beste bank voor ondernemers

2 juni 2003 - Ondernemers hebben de Rabobank tot beste zakelijke bank uitgeroepen. De coöperatieve bank eindigde op de eerste plaats in de jaarlijkse 'Bank van het Jaar-enquête' van het Financieele Dagblad en adviesbureau Vallstein.

 Lees verder...   Reageer
 

Omzet uitzendbranche loopt met acht procent terug

2 juni 2003 - De omzet in de uitzendbranche is in het eerste kwartaal 8 procent lager uitgekomen dan dezelfde periode vorig jaar, aldus de Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU) na eigen onderzoek maandag. Volgens de ABU is de daling vooral veroorzaakt door de slechte economische situatie, waardoor bedrijven de hand op de knip houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Hectische baan niet meer populair

1 juni 2003 - Steeds meer Europeanen hebben een hang naar een simpeler leven. Ze geven goedbetaalde maar hectische banen op of werken minder uren.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe instituten in de rubriek Top Management Opleidingen

1 juni 2003 - De LOI Hogeschool, ISBW Opleiding & Training en HSBB Management Opleidingen zijn sinds 1 juni opgenomen in de rubriek Top Management Opleidingen van Nederland. De rubriek geeft een overzicht van Nederlandse kwaliteitsopleidingen en -instituten op het gebied van management.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers vinden regels en bescherming werknemers doorgeschoten

1 juni 2003 - Directeuren en managers vinden in meerderheid dat de bescherming en regelgeving ten aanzien van werknemers te ver zijn doorgeschoten. Meer dan 56 procent van de leidinggevenden deelt die mening.

 Lees verder...   Reageer
 

Oudere managers kunnen beter omgaan met stress

29 mei 2003 - Veertig procent van de Nederlandse managers beheerst zijn emoties niet in stress-situaties. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Krauthammer International.

 Lees verder...   Reageer
 

Handjevol MKB-bedrijven vormen de innovatie-motor van Nederland

29 mei 2003 - Bedrijven in het midden- en kleinbedrijf zijn goed voor 80 procent van de nieuw gelanceerde producten. Deze producten komen echter van niet meer dan 7 procent van de bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier manieren waarop adviseurs problemen benaderen

29 mei 2003 - McKinsey en Holland Consulting Groep zijn beide management consultancy kantoren. Toch verschilt hun aanpak. Zoals de aanpak van elk kantoor verschillend is.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers krijgen managementinformatie te laat

27 mei 2003 - Nederlandse managers hebben moeite om in hun bedrijf managementinformatie boven tafel te krijgen. Gemiddeld duurt dit bij bedrijven twee tot drie dagen, bij een kwart zelfs meer dan een week.

 Lees verder...   Reageer
 

Uitzendkrachten vaker ziek dan vast personeel

27 mei 2003 - Michel Hoetmer adviseert ondernemers in een artikel op Managersonline.nl meer flexibel personeel aan te trekken. Toch kleeft daar een nadeel aan: uitzendkrachten zijn vaker ziek.

 Lees verder...   Reageer
 

85. 000 mensen raken WW-uitkering kwijt

27 mei 2003 - Het aantal mensen met een werkloosheiduitkering zal de komende tijd minder snel groeien dan werd aangenomen. Dat meldt de Volkskrant maandag.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet-lullen-maar-poetsen geen goede aanpak

27 mei 2003 - Het klinkt als een krachtdadige en gezonde arbeidsethos: niet lullen maar poetsen. Niets is minder waar.

 Lees verder...   Reageer
 

Spam goed voor ruim 7 miljard aan omzet

27 mei 2003 - Geen wonder dat spam (ongewenste reclame-email) nauwelijks uit te bannen is: er wordt grof geld mee verdiend. 7,1 miljard dollar om precies te zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Interne arbo-dienst functioneert beter

27 mei 2003 - Interne arbodiensten staan dichter bij de werkvloer en werken daardoor beter. De uitspraak van het Europese Hof dat de Nederlandse Arbowet in strijd is met de Europese wetgeving omdat werkgevers te veel vrijheid hebben om de arbodienst uit te besteden, kan dan ook goed uitpakken.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1414 1415 1416 1417 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10