zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Pleidooi: neem gerust afscheid van zeurende en klagende klanten

17 juni 2003 - Van klanten die lastig zijn, veel eisen stellen of klagen, kunt u maar beter afscheid nemen. Deze klanten tevreden stellen kost een hoop tijd, energie en dus geld. En dat zijn ze niet waard.

 Lees verder...   Reageer
 

Thuiswerk neemt toe, maar is vooral overwerk

17 juni 2003 - Het percentage werknemers dat thuis werk verricht is tussen 1975 en 2000 gegroeid van 15 naar 23 procent. Het gaat hier echter maar nauwelijks om innovatieve manieren van werken, maar vooral om avondwerk. Overwerk dus.

 Lees verder...   Reageer
 

Investeren in recessietijd: drie praktijkcases

16 juni 2003 - Autofabrikant BMW gaf in 2002 20 procent meer uit aan communicatie dan in het jaar daarvoor. Met succes. Terwijl de automarkt wereldwijd terugliep, scoorde BMW in 2002 een afzetstijging van 5 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers verwachten meer massa-ontslagen

15 juni 2003 - Directeuren en managers verwachten in grote meerderheid dat er de komende tijd nog grote massa-ontslagen gaan vallen. Slechts 24 procent van de leidinggevenden denkt dat de ergste ontslagrondes nu wel achter de rug zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Waardering voor Managersonline.nl gestegen

15 juni 2003 - De bezoekers van Managersonline.nl waarderen de site meer dan anderhalf jaar geleden. Ruim 84 procent beoordeelt het internetmagazine als goed of zeer goed.

 Lees verder...   Reageer
 

Negatieve reacties op pleidooi voor 40-urige werkweek

15 juni 2003 - Voorzitter Jacques Schraven van de werkgeversorganisatie VNO-NCW pleit ervoor de werkweek naar gemiddeld veertig uur te verlengen. Op die manier meent hij de verslechterde concurrentiepositie van Nederland te verbeteren en de gevolgen van vergrijzing op te vangen.

 Lees verder...   Reageer
 

150. 000 werknemers zijn eigenlijk overbodig

13 juni 2003 - Middelgrote en kleine ondernemers hebben momenteel ongeveer 150.000 werknemers over, ruim 5 procent van het personeelsbestand. De overcapaciteit kan de komende maanden tot ontslagen leiden.

 Lees verder...   Reageer
 

Rustige mensen vaak het gevoeligst voor stress

13 juni 2003 - Het zijn vaak de rustige mensen die gevoelig zijn voor stress. Druktemakers daarentegen, die zich door niets of niemand laten afleiden, zijn veel minder gevoelig voor spanning en zullen ook minder snel een depressie krijgen of zijn opgebrand (burnout).

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwen vaker ziek dan mannen

13 juni 2003 - Vrouwen hebben meer te kampen met gezondheidsklachten dan mannen, hoewel vrouwen een gezondere levensstijl hebben. Vrouwen maken ook meer gebruik van de gezondheidszorg en oordelen minder positief over de eigen gezondheid dan mannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer bedrijven hebben een bedrijfscode

12 juni 2003 - Het aantal ondernemingen met een bedrijfscode groeit. 54 van de 100 grooste Nederlandse bedrijven heeft een bedrijfscode. In 1991 en 1999 was dit aantal respectievelijk 22 en 39 bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Biotech-sector groeit onstuimig

12 juni 2003 - Tegen de algemene trend in maakt één sector in Nederland een voortvarende groei door: de biotechnologie-sector. Het aantal Nederlandse biotechnologie-bedrijven nam in 2002 met zeventien toe tot 126.

 Lees verder...   Reageer
 

Headhunters vewerpen IQ-tests; de wetenschap niet

11 juni 2003 - Headhunters laten het wel uit hun hoofd om een IQ-test in te zetten als ze op zoek zijn naar, laten we zeggen, een voorzitter van de Raad van Bestuur. Volgens wetenschappers is dat een gemiste kans.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven moeten deze maand 'kopieerbelasting' betalen

11 juni 2003 - In de loop van deze maand ontvangen de eerste Nederlandse bedrijven een rekening voor het maken van fotokopieën. Daarmee moeten ze betalen voor auteursrechterlijk beschermde werken als boeken, kranten en tijdschriften.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijsconcurrentie in zakelijke dienstverlening neemt toe

10 juni 2003 - Bedrijven in de zakelijke dienstverlening (zoals ICT-bedrijven en adviseurs) voeren de concurrentiestrijd steeds meer op prijs. 42 procent dienstverleners merkt dat de klant steeds vaker voor de aanbieder met de laagste prijs kiest.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1412 1413 1414 1415 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10