zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal faillisementen fors gegroeid

25 mei 2003 - In het eerste kwartaal van 2003 werden 17 procent meer faillisementen uitgesproken dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal gingen 1424 bedrijven en instellingen failliet.

 Lees verder...   Reageer
 

Goede relatie belangrijker dan prijs en kwaliteit

25 mei 2003 - Directeuren en managers zijn het roerend met elkaar eens: een goed relatienetwerk is belangrijker dan de prijs of kwaliteit van dienstverlening. Ruim 80 procent van de leidinggevenden antwoordt dat op de vraag 'Hoe belangrijk is een relatienetwerk?'?

 Lees verder...   1 reactie
 

Commissarissen vergaderen in het geheim over topsalarissen

25 mei 2003 - In geheim overleg heeft de top van het Nederlands bedrijfsleven dit voorjaar de zwaar bekritiseerde beloning van bestuurders onder de loep genomen. Tijdens twee bijeenkomsten in april en in mei hebben de president-commissarissen van de grootste beursgenoteerde ondernemingen richtlijnen opgesteld voor zaken als gouden handdrukken voor vertrekkende bestuurders en optieregelingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Meldpunt voor rare en strijdige overheidsregels van start

22 mei 2003 - Het ministerie van Economische Zaken heeft een internetmeldpunt geopend waar ondernemers overbodige en tegenstrijdige regels van de overheid kunnen melden. De site geeft ook een aardige bloemlezing van meldingen die reeds zijn binnengekomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Onbezoldigd ambtenaar spelen kost 12 miljard

22 mei 2003 - De overheid heeft duizenden ambtenaren in dienst, zonder er voor te betalen, te weten: ondernemers. Bedrijven zijn aan administratieve lasten jaarlijks 12 miljard Euro kwijt.

 Lees verder...   Reageer
 

Kinderopvang tien procent duurder

22 mei 2003 - De prijzen van de kinderdagverblijven zijn dit jaar met tien procent gestegen ten opzichte van 2002. De prijs van de buitenschoolse opvang is met vijf procent en de prijs van de opvang door gastouders met negen procent gestegen.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 sterkste merken in Nederland

22 mei 2003 - De Nederlandse consument heeft het grootste vertrouwen in merken die betrouwbaarheid, eerlijkheid en oprechtheid uitstralen. De hoogste waardering heeft men voor commerciële merken als Lego, Calvé, Douwe Egberts en Coca Cola; het vertrouwen in 'instituten' als politieke partijen, overheid, semi-overheid en corporate bedrijven is verder gedaald.

 Lees verder...   Reageer
 

Accountants willen gecontroleerd worden

22 mei 2003 - Wie controleert de controleur. Die vraag beheerst de accountancywereld sinds de beroepsgroep in een negatief daglicht is komen te staan.

 Lees verder...   Reageer
 

De schaamte voorbij: Topmanagers moeten méér verdienen

21 mei 2003 - De captains of industry in Nederland zijn de schaamte voorbij en kiezen de aanvalstrategie. In dagblad Trouw zeggen de topmanagers Kees van Lede (ex-Akzo Nobel) en Anthony Burgmans dat ze eerder te weinig dan teveel verdienen.

 Lees verder...   Reageer
 

Enquête: Wat vindt u van Managersonline.nl?

21 mei 2003 - Managersonline.nl is benieuwd naar uw mening over de website. Door middel van een korte enquête kunt u laten weten wat u waardeert, mist en wat u anders wilt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ook commissarissen toucheren steeds meer

21 mei 2003 - Dat topmanagers in een één-tweetje met de Raad van Commissarissen hun beloning gemakkelijk kunnen verhogen, lijkt weinig beneven de waarheid. Onder het mom 'de ene hand wast de andere' hebben commissarissen hun vergoeding ook fors zien toenemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Periode 'Hoe word ik een rat?' bijna ten einde

21 mei 2003 - Het boek werd een absolute bestseller, workshops en seminars waren zonder uitzondering volgeboekt en uit kranten en tijdschriften was het onderwerp niet weg te slaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Pepsi in plaats van Coca Cola. Besparing: 550. 000 Euro

19 mei 2003 - De KLM gaat in plaats van Coca Cola Pepsi serveren op haar vluchten. Dat levert de vliegtuigmaatschappij een besparing op van 550.000 Euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf succesfactoren voor SMS-campagnes

19 mei 2003 - Succesvolle sms-campagnes moeten aan vijf voorwaarden voldoen. Dat ontdekte Jacomien Glazenburg van de Rijksuniversiteit Groningen in een afstudeeronderzoek naar de rol van sms in communicatiestrategieën.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1415 1416 1417 1418 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10