zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

OR heeft positieve invloed op arbeidsomstandigheden

6 november 2003 - Intensieve betrokkenheid van ondernemingsraden op het gebied van arbeidsomstandigheden heeft een positief effect op het arbobeleid in bedrijven. Dat is één van de conclusies van het proefschrift van socioloog en filosoof Jan Popma over het arbo-effect van medezeggenschap.

 Lees verder...   Reageer
 

Gezond blijven? Neem een hoogopgeleide partner

6 november 2003 - Hoger opgeleide mensen leven langer en ze hebben ook een betere gezondheid dan anderen, zoveel was al duidelijk uit eerder onderzoek. Maar nu blijkt dat zelfs het hebben van een hoger opgeleide partner al goed voor de gezondheid is.

 Lees verder...   Reageer
 

Vooral ouderen kopen op internet

6 november 2003 - Wie had dat gedacht? Niet jongeren, maar ouderen zijn de wegbereiders van internet, maar ouderen. Ouderen schaffen vaker goederen en diensten aan via de digitale snelweg dan jongeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Lezer M@n@gement neemt spammer te grazen

5 november 2003 - Dat spam tot irritaties leidt, is bekend. Maar niet iedereen laat het erbij zitten. Een lezer van het internetmagazine M@n@gement besloot op geheel eigen wijze te reageren op een ongevraagde uitnodiging voor de 'Derde Balanced Scorecard Software-dag'.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 rijkste Nederlanders

5 november 2003 - De familie Brenninkmeijer heeft de toppositie van de ranglijst van rijkste Nederlands stevig in handen. De eigenaren van C&A zagen hun vermogen met 25 procent toenemen tot 10 miljard euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers willen meer grip op hun onderneming

5 november 2003 - Bestuurders van grote Europese ondernemingen willen weer meer de touwtjes in handen krijgen. Dat blijkt uit onderzoekgegevens die strategieadviseur Roland Berger in 2002 en 2003 onder zestig Europese bedrijven verzamelde.

 Lees verder...   Reageer
 

Honderden boetes voor niet naleven Poortwachter-verplichtingen

4 november 2003 - Vooral grote bedrijven en organisaties hebben grote moeite met de nieuwe regels om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. De afgelopen maanden zijn vele honderden boetes opgelegd omdat werkgevers de wet niet naleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Vriendschap op de werkvloer werkt contra-productief

4 november 2003 - Stop met bedrijfsuitjes en de teambuildingscoach! Uit onderzoek van de Groningse socioloog Andreas Flache blijkt namelijk dat een zakelijk formeel ingesteld team van collega's in de regel beter functioneert dan een hecht team met vriendschappen.

 Lees verder...   Reageer
 

Kartelvorming onder uitzendbureaus

4 november 2003 - Uitzendbureaus houden sinds 1998 op illegale wijze de concurrentie buiten de deur. Dat doet de branche door de Algemene Bond Uitzendondernemingen te hoge eisen te stellen aan keurmerken.

 Lees verder...   Reageer
 

Pyrrhus-overwinning voor De Waal na ledenraadpleging FNV?

3 november 2003 - De meerderheid van de leden van de FNV heeft gestemd vóór aanvaarding van het centraal akkoord dat onlangs werd afgesloten door werkgevers, wernemers en het kabinet. Maar een grote minderheid van 42 procent stemde tegen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers verwachten niet veel van code-Tabaksblat

3 november 2003 - Ondernemers in Nederland wachten enigszins gelaten de komst af van de definitieve code van de commissie Tabaksblat. Van koortsachtige voorbereidingen op de komst van de definitieve code is geen sprake, ondernemers kijken de kat uit de boom.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 managementboeken oktober 2003

2 november 2003 - Veel nieuwe titels in de managementboek top tien van oktober. 37 vragen voor een succesvol verkoopgesprek van Harrie van Heck bezet de eerste plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

Test uw internetkennis

2 november 2003 - Bent u een internetfreak of volledig digibeet. U kunt uw kennis gemakkelijk testen. Wat betekent HTML? Is een spider hetzelfde als een robot?

 Lees verder...   Reageer
 

'Functioneringsgesprekken achterhaald instrument'

2 november 2003 - In veel organisaties worden periodiek functioneringsgesprekken met medewerkers gehouden. Volgens Nathalie Pols is dit echter een achterhaald managementinstrument.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1395 1396 1397 1398 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10