zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie randvoorwaarden voor succesvolle online marketing

13 november 2003 - Online marketing kan alleen met succes bedreven worden als de juiste soort en hoeveelheid offline ondersteuning er is. Uit uiteenlopend onderzoek concludeert de HPI Research Group dat succesvolle e-marketing alleen haalbaar is als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Secretaresses zuinig over management kwaliteiten baas

13 november 2003 - De meeste secretaresses hebben geen hoge pet op van de leidinggevende kwaliteiten van hun baas. Bijna de helft noemt die goed, maar vier van de tien komen niet verder dan het zuinige 'redelijk'.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Hoe staat het met uw klantgerichtheid?

12 november 2003 - Overstappen naar een andere leverancier levert een klant doorgaans 'gedoe' op, dus daar zijn de meeste klanten helemaal niet op uit. Klantgericht zijn is dus niet een luxe, maar verdient zich terug in klantenbinding.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders zijn 'onderzoeksmoe'

12 november 2003 - Marktonderzoekers in Nederland hebben meer dan in andere landen te maken met mensen die geen respons wensen te geven. Volgens Fred Bonner, professor marktonderzoek aan de UvA is de respons op een schriftelijke enquete tegenwoordig hooguit 20 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Onbelaste kilometervergoeding naar 18 cent

12 november 2003 - De onbelaste kilometervergoeding die bedrijven aan hun personeel mogen geven zal volgend jaar niet 17 maar 18 cent bedragen. De verhoging kost de overheid 100 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Eigengereide managers halen betere resultaten

11 november 2003 - Managers die soms dwars liggen hebben een positief effect op de prestaties van het bedrijf. Het grootste gevaar voor een goed functionerend managementteam is consensus group thinking.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechtere arbeidsvoorwaarden voor startende hbo'ers en academici

11 november 2003 - Door de recessie zijn werkgevers zuinig bij het aannemen van starters op de arbeidsmarkt. Vooral jonge hbo'ers en academici moeten genoegen nemen met minder salaris, minder scholing en slechts een contract voor een halfjaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Eén op de vijf werknemers drinkt excessief

11 november 2003 - Een op de vijf werknemers drinkt excessief. Dat is voor mannen, gemiddeld meer dan twintig glazen alcohol per week of minstens één keer per week meer dan zes glazen achter elkaar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Competentiemanagement lijkt een blijvertje

10 november 2003 - Een op de drie organisaties werkt met competentiemanagement. 83 procent daarvan is er (zeer) tevreden over.

 Lees verder...   Reageer
 

Kerstpakket misschien toch weer fiscaal aantrekkelijker

10 november 2003 - De coalitiepartijen denken erover het kerstpakket fiscaal weer wat aantrekkelijker te maken, zij het in verkleinde vorm en en niet geheel belastingvrij.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB wil af van luxe arbeidsvoorwaarden

10 november 2003 - MKB-Nederland wil fors schrappen in de arbeidsvoorwaarden van werknemers. Volgens de organisatie van middelgrote en kleine ondernemingen dateren wetten als Arbeid en Zorg, Flex en Zekerheid, Aanpassing Arbeidsduur, Arbeidstijdenwet, ontslagwetgeving en de Arbeidsomstandighedenwet veelal uit een periode van hoogconjunctuur.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers ergeren zich aan ongemotiveerde sollicitanten

9 november 2003 - De sollicitatieplicht voor uitkeringsgerechtigden heeft ervoor gezorgd dat werkgevers nog wel eens te maken krijgen met ongemotiveerde sollicitanten. Het gaat hierbij om sollicitanten die bijvoorbeeld te laat komen of met een kater verschijnen op een gesprek.

 Lees verder...   Reageer
 

CWI controleert email werkzoekenden

9 november 2003 - Mensen die op zoek zijn naar een baan en gebruik maken van de computers van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) blijken al maandenlang gecontroleerd te worden. Het CWI bekijkt ongevraagd de vertrouwelijke e-mails die de werkzoekenden versturen.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal managers fors gestegen

9 november 2003 - Het aantal managers in Nederland is de afgelopen jaren fors gestegen. In 1994 waren er ruim 100.000. Verleden jaar was dat opgelopen tot ruim 175.000.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1394 1395 1396 1397 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10