zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

''Ondernemers betalen circa 75 procent belasting''

21 september 2004 - Ondernemers betalen circa 75 procent belasting per jaar. Tot die rekensom komt het Haagsch Juristen College (adviseurs in belastingontwijking) en de Libertarische Partij (principieel gekant tegen elke vorm van belastingheffing). De juristen hebben daarom legale belastingroutes bedacht die ook voor kleine ondernemers forse besparingen kunnen betekenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Eén topvrouw in de race voor Topman van het Jaar 2004

20 september 2004 - Nancy McKinstry, bestuursvoorzitter van Wolters Kluwer, is als enige vrouw in de race voor de titel Topman van het Jaar 2004. De voordrachtsronde voor deze uitverkiezing op Managersonline.nl is gisteren gestart. Lezers kunnen tot 31 oktober hier hun favoriete topmanager nomineren.

 Lees verder...   Reageer
 

Vertrouwen in accountants sterk gedaald

20 september 2004 - Maar liefst 31 procent van alle bedrijven in Nederland met meer dan twintig werknemers zegt dat de boekhoudkundige schandalen hun vertrouwen in de beroepsgroep in meer of mindere mate heeft geschaad.

 Lees verder...   Reageer
 

STER zendt teveel reclame uit

20 september 2004 - Het reclamebedrijf van Publieke Omroep, de STER, heeft in 2003 te veel zendtijd gebruikt en krijgt daarom van het Commissariaat voor de Media een boete van 81.000 euro. Dat maakte een woordvoerder van de mediawaakhond maandag bekend.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeel Berenschot stapt massaal op

16 september 2004 - Een kwart van het personeel van de Berenschot Groep stapt op. 110 adviseurs en medewerkers splitsen zich af van de Utrechtse adviesgroep en gaan verder onder de naam 'AT Osborne'. Met de aderlating verliest Berenschot een geheel bedrijfsonderdeel dat is gespecialiseerd in bouwadvies.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwaliteitsmanagement krijgt weer meer aandacht

16 september 2004 - Wie dacht dat kwaliteitsmanagement passé is, heeft het mis. Organisaties zijn zich steeds meer bewust van het belang van kwaliteit en besteden er ruim aandacht aan. Dat is de belangrijkste conclusie van het Kwaliteitsonderzoek 2004 dat is uitgevoerd door Xs2quality onder 240 Nederlandse organisaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid iets gedaald

16 september 2004 - De werkloosheid is iets gedaald. In de periode juni-augustus zaten er 470.000 mensen zonder baan, 6000 minder dan in de maanden mei-juli. Daarmee is de werkloosheid bijna terug op het niveau van een halfjaar geleden, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse manager doet weinig om supertalent te behouden

15 september 2004 - Als Nederlandse managers hun beste medewerker aan de concurrent dreigen te verliezen, komen ze zelden met een tegenbod. In andere landen vechten managers wat langer voor hun grootste talenten. Dat blijkt uit onderzoek van Robert Half Finance & Accounting.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten kopen steeds meer op de tast

15 september 2004 - De consument gaat steeds meer op zijn gevoel af. Vandaar dat de tastzin steeds belangrijker wordt als onderscheidende factor. Als een product goed aanvoelt of prettig in de hand ligt, kan dat bijdragen aan het succes.

 Lees verder...   Reageer
 

Loonkosten stijgen minder hard

15 september 2004 - Werknemers in de Europese Unie zijn niet veel duurder geworden. De loonkosten blijken in het tweede kwartaal 2,8 procent hoger dan dezelfde periode in 2003. In het voorgaande kwartaal was dat verschil nog 3,7 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

'Code Tabaksblat stuwt topsalarissen'

14 september 2004 - De transparantie over topsalarissen in het bedrijfsleven kan wel eens averechts uitpakken. Dat meent mede-opsteller van de code, hoogeleraar Jaap de Winter. Boskalis-topman Rob van Gelder ziet ook nadelen aan de openheid. Dat bleek op een symposium georganiseerd door het Nationaal Register, waar beiden spraken.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse jongeren 'dommer' dan Europese leeftijdsgenoten

14 september 2004 - Jonge Nederlanders zijn minder goed opgeleid dan hun leeftijdgenoten in andere Europese landen. Dat komt omdat in ons land meer jongeren zonder diploma het onderwijs verlaten. Het aantal jongeren tussen de 20 en 24 jaar dat geen onderwijs meer volgt en geen diploma heeft, is in Nederland een van de hoogste in de Europese Unie.

 Lees verder...   Reageer
 

Bestuursverbod voor frauderende directeuren

14 september 2004 - Directeuren van BV's die zich schuldig maken aan ernstige vormen van economische criminaliteit krijgen een bestuursverbod. Ze kunnen dan geen BV meer oprichten of leiden. Dat is een van de maatregelen van minister Donner van Justitie uit een plan dat gisteren naar de Tweede Kamer is gezonden.

 Lees verder...   Reageer
 

CRM-goeroe geeft toe: CRM werkt niet

14 september 2004 - Don Peppers, de goeroe achter het concept van one-to-one marketing geeft het zelf toe: CRM werkt niet. Bij de opening van de Belgische vestiging van zijn Peppers&Rogers Group gaf hij vooral de schuld aan softwarebedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1357 1358 1359 1360 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10