zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top-10 managementboeken juli en augustus 2004

6 september 2004 - In de zomermaanden worden eerder meer dan minder managementboeken verkocht dan in andere maanden. Kennelijk gaat er ook nog wat vakantieliteratuur in de reiskoffer. Koploper is Het checklistboek voor managers en leidinggevenden van Ian McKay.

 Lees verder...   Reageer
 

Tips om effectief te luisteren

6 september 2004 - Volgens de Amerikaans auteur Linda Richardson heeft een verkoper meer kans om een verkoopgesprek met succes af te sluiten als hij minimaal 50 procent van de tijd luistert. In de pratijk is een verkoper echter vaak meer aan het woord dan de klant, constateert salescoach Michel Hoetmer.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer kan prepensioen-tegoed tussentijds opvragen

6 september 2004 - Werknemers die deelnemen aan een prepensioenregeling, kunnen vanaf 1 januari 2006 hun gespaarde tegoed opvragen. Het kabinet werkt aan een regeling die dat mogelijk moet maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakenvrouw scoort met Tel Sell

5 september 2004 - De Nederlandse zakenvrouw Loes Mulder is de oprichtster en eigenaresse van het succesvolle teleshop-programma Tel Sell. Miljoenen Nederlanders hebben inmiddels via Tel Sell een bestelling geplaatst.

 Lees verder...   Reageer
 

Gouden handdruk afgeschaft

5 september 2004 - De gouden handdruk wordt afgeschaft. Vanaf volgend jaar wordt de vergoeding in zijn geheel van de WW-uitkering afgetrokken. Dat staat volgens De Volkskrant in een voorstel van minister De Geus van Sociale Zaken. De maatregel levert een besparing van 150 miljoen euro per jaar op. Daarnaast zullen mensen door de maatregel eerder een nieuwe baan accepteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Geweld en intimidatie door klanten neemt toe

2 september 2004 - Geweld en intimidatie door klanten wordt een steeds groter probleem. Uit een onderzoek van TNO Arbeid blijkt dat 1 op de 20 de werknemers wel eens heeft verzuimd vanwege geweld op het werk. Ook heeft 13 procent aantoonbaar slechter gefunctioneerd vanwege intimidaties van klanten.

 Lees verder...   Reageer
 

Seksuele intimidatie door managers of collega's verdubbeld

2 september 2004 - Seksuele intimidatie door bazen of collega`s kwam in 2003 voor bij 5,3 procent van alle werknemers. In 2002 was dit nog 2,8 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 populairste werkgevers van Nederland

2 september 2004 - Shell is ondanks alle commotie rond de oliereserves, nog steeds de aantrekkelijkste werkgever. Dat blijkt uit onderzoek over de eerste helft van het jaar onder bijna 7000 mensen door onderzoeker Intelligence Group.

 Lees verder...   Reageer
 

Relationele vaardigheden net zo belangrijk als prestaties

1 september 2004 - Veel managers zijn geobsedeerd door meetbare en directe resultaten. Aandacht voor relationele vaardigheden komt dikwijls op de tweede plaats. Als daar al op gelet wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Leeftijd niet van invloed op ziekteverzuim

1 september 2004 - Oudere werknemers zijn minder vaak, maar wel langer ziek dan jongere werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO Arbeid. Hoe vaak en hoe lang iemand ziek is blijkt meer samen te hangen met hoe lang iemand dezelfde functie heeft dan met leeftijd.

 Lees verder...   Reageer
 

Klanten haten 'Kan ik u ergens mee helpen?'

1 september 2004 - De belabberde service van winkelpersoneel in Nederland is over de hele wereld beroemd. Maar klanten blijken ook helemaal geen behoefte te hebben aan behulpzaam personeel. Bijna 73 procent van het winkelend publiek heeft een hekel aan de zin 'Kan ik u ergens mee helpen?'.

 Lees verder...   Reageer
 

'Dissidenten en idioten goed voor innovatie'

31 augustus 2004 - Managers omringen zich het liefst met gelijkgezinde medewerkers. In de publieke sector om hedendaagse problemen en uitdagingen zo het beste aan te kunnen gaan. In de profit-sector om de targets te halen. Het zijn echter de gedreven dissidenten die de nieuwe wegen ontdekken. Dat betoogt Marc Oskam op Managementsite.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder emailen goed voor concurrentiepositie

31 augustus 2004 - Volgens bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen Paul de Beer kijken we bij onze pogingen om de arbeidsproductiviteit te verhogen veel te eenzijdig naar technologische innovatie. Er zijn volgens hem ook andere manieren om te concurreren met de snel opkomende lagelonenlanden. Bijvoorbeeld door minder te emailen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vakantiegewoontes onthullen manier van werken

31 augustus 2004 - Of u nu een 'Stedenbezoeker' of een 'Parachutespringer' bent, uw vakantiegewoontes vertellen veel over uzelf, uw motivaties en voorkeuren. Onderzoek van Talentspace bij 130 medewerkers van het PR-bureau Lewis wijst uit dat er acht verschillende types vakantiegangers zijn en laat zien dat ieder type ook een andere manier van werken heeft.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1359 1360 1361 1362 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10