zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse werknemer is de op zes na duurste ter wereld

29 augustus 2004 - Nederlandse werknemers zijn de op zes na duurste in de wereld. De gemiddelde Nederlandse werknemer kost een werkgever 23,20 euro per uur. Noorse werknemers zijn het duurst (28,15 euro per uur), gevolgd door Deense (27,33 euro) en West-Duitse werknemers (27,09 euro).

 Lees verder...   Reageer
 

KPN en Telfort kibbelen over tekstballon

29 augustus 2004 - In telecomland woedt sinds medio juni een sms-prijzenoorlog, waarbij diverse aanbieders hun tarieven voor tekstberichten scherp verlaagden. KPN eiste vrijdag voor de Arnhemse rechtbank dat Telfort stopt met het gebruik van de paars-witte tekstballon in zijn reclamecampagne.

 Lees verder...   Reageer
 

Seksuele oerdriften spelen rol bij selectie personeel

29 augustus 2004 - Bij de keuze van personeel spelen seksuele oerdriften een grote rol. Vrouwen zullen niet snel een mooie vrouw aannemen, terwijl een knappe kandidate het bij mannen wel ver zal schoppen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van psycholoog M. Luxen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 Lees verder...   Reageer
 

'Zuinige' Ikea-oprichter blijkt big spender

22 augustus 2004 - Ingvar Kamprad, nummer 13 op de lijst van wereldwijde rijkaards en stichter van het Ikea-imperium, leeft niet zo sober als hij altijd heeft doen voorkomen. Zijn vermeende Spartaanse levensstijl was een voorbeeld voor het personeel en de klanten van de meubelketen.

 Lees verder...   Reageer
 

HR steeds belangrijker bij fusies en overnames

22 augustus 2004 - De HR-functie wordt steeds vaker betrokken tijdens fusie- en overnametrajecten. Meer dan tweederde van de ondernemingen betrekt Human Resources bij het gehele fusie- en overnametraject. Bijna een kwart van de ondernemingen geeft aan HR pas in te zetten tijdens de due diligence-fase.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoog opgeleiden willen geen 40 uur werken

22 augustus 2004 - Iets minder dan eenderde van de pas afgestudeerde hoogopgeleiden wil 40 uur of meer per week werken. Ongeveer de helft wil het liefst vier dagen per week aan de slag. Deze mensen willen vaak meer tijd besteden aan hun partner, gezin of het huishouden.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen werken door tot laatste dag voor vakantie

15 augustus 2004 - Mannen werken tot de laatste dag voor ze op vakantie vertrekken. Dat is niet zo verstandig. Ongevalstatistieken tonen aan dat de eerste vakantiedagen het meeste risico inhouden op letsel door de abrupte wijziging in het gedragspatroon.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkplek beeldschermwerkers vaak niet in orde

15 augustus 2004 - De werkplek van werknemers die veel met de pc werken is vaak niet in orde. De monitoren staan niet goed en werknemers zitten vaak te lang achter hun pc zonder te pauzeren. Dat blijkt uit een enquête van het Haagse bedrijf Training Time onder 3000 beeldschermwerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

Plan vergaderingen tussen drie en vijf

15 augustus 2004 - Plan voortaan uw besprekingen 's middags en los de complexe problemen liever 's ochtends vroeg op. Onderzoekers van de universiteit van Leeds ontdekten dat verbale vermogens 's middags beter zijn dan 's ochtends.

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikaanse ondernemingsmodel werkt niet meer

8 augustus 2004 - Ondernemingen die het Amerikaanse model hanteren, strak gericht op cijfers en de beurskoers, hebben het afgelopen decennium veel slechter gepresteerd dan algemeen wordt aangenomen. Hoogleraar Donald Kalff gaat in zijn laatste boek, Onafhankelijkheid voor Europa zelfs zo ver dat hij het einde durft te voorspellen van het Amerikaanse ondernemingsmodel.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuw merk lanceren? Gebruik internet!

8 augustus 2004 - Online adverteren zorgt voor een sterke merkherkenning van nieuwe producten. Dat concludeert onderzoekbureau Dynamic Logic naar analeiding van het onderzoek MarketNorms. Met name bij nieuwe producten blijkt online adverteren een grote bijdrage te hebben aan de merkherkenning.

 Lees verder...   Reageer
 

Banen Smead alsnog in gevaar. Met dank aan de vakbonden.

8 augustus 2004 - De kantoorartikelenfabrikant Smead Europe mag zijn personeel in Hoogezand niet langer laten werken dan in de CAO is afgesproken, ook al zijn alle werknemers hiermee akkoord gegaan. Dat heeft de rechter in Groningen vrijdag bepaald in een door de vakbonden FNV Kiem en CNV Dienstenbond aangespannen kort geding tegen het bedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 

Geloof in hel en verdoemenis goed voor economie

1 augustus 2004 - Landen waar veel mensen in de hel geloven zijn minder corrupt en welvarender dan andere landen. Dat staat in een rapport van de Federal Reserve Bank van St Louis in de Verenigde Staten.

 Lees verder...   Reageer
 

Strategische beslissingen vaak op gevoel genomen

1 augustus 2004 - Leidinggevenden nemen hun beslissingen vaak op basis van intuïtie en ervaring, niet op basis van feitelijke informatie. Daarbij worden niet zelden verkeerde beslissingen genomen. Dat blijkt uit onderzoek van Business Week Research Services.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1360 1361 1362 1363 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10