zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Geen enkele therapie tegen RSI bewezen

14 september 2004 - Tegen de modeziekte van nu -RSI- bestaan nog geen bewezen remedies. Dat geldt voor zowel de behandel- als de preventiemethoden. Dat stelde dr. B. Blatter van TNO Arbeid vrijdag op een conferentie over RSI in Rotterdam.

 Lees verder...   Reageer
 

Philips rekent definitief af met 'Let's make things better'

14 september 2004 - Elektronicaconcern Philips meet zich een nieuw imago aan. In plaats van 'Let's make things better', een verzinsel van voormalig topman Cor Boonstra, kiest het concern nu voor zinvolheid en gemak. De nieuwe leus 'Sense and Simplicity' werd gisteren bekend gemaakt door de voltallige Raad van Bestuur van het bedrijf.

 Lees verder...   1 reactie
 

Borrel na werktijd populair

12 september 2004 - Het aantal bedrijven dat een alcoholbeleid heeft, is sinds 2002 met de helft toegenomen. Circa 33 procent van de werkgevers heeft in 2004 een eigen bedrijfsalcoholbeleid (in 2002 nog 22 procent). Toch wordt na werktijd nog vaak stevig geschonken bij de baas.

 Lees verder...   Reageer
 

Management buy-in wordt populair in mkb

12 september 2004 - De management buy-in (mbi) in het midden- en kleinbedrijf (mkb) is populair. Steeds meer managers begeven zich op de overnamemarkt in het mkb. 20 tot 30 procent van deze mbi's mislukt echter.

 Lees verder...   Reageer
 

WAO wordt WIA

12 september 2004 - De naam WAO maakt plaats voor de WIA. Het kabinet is het vrijdag eens geworden over de nieuwe Wet Werk en Inkomen naar arbeidsvermogen. Die moet in 2006 de huidige WAO vervangen. Het kabinet verwacht met het nieuwe stelsel op termijn een besparing van 1,7 miljard euro per jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Daling WAO-aanvragen zet door

9 september 2004 - De WAO-instroom blijft dalen. In de eerste helft van dit jaar kwamen er 30.000 nieuwe WAO'ers bij. Daarmee ligt de instroom gemiddeld 5 procent lager dan in de laatste maanden van 2003. Dit blijkt uit cijfers van Uitvoering Werknemersverzekeringen (UWV).

 Lees verder...   Reageer
 

Van den Nieuwenhuyzen vlucht naar Zwitserland

9 september 2004 - Joep van den Nieuwenhuyzen woont sinds deze zomer niet meer op Curacao, maar in Zwitserland. Hij heeft een grote schare schuldeisers aan zijn broek hangen. In Zwitserland is het moeilijker verhaal halen bij een schuldenaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziekteverzuim gedaald in 2003

9 september 2004 - Het ziekteverzuim van Nederlandse werknemers was in 2003 gemiddeld 4,7 procent. In 2002 was het ziekteverzuim nog 5,3 procent. Gemiddeld meldden werknemers zich 1,3 keer per jaar ziek. Vrouwen, ouderen en laagbetaalden hebben een hoger ziekteverzuim dan gemiddeld. Ook gescheiden en allochtone werknemers zijn meer dan gemiddeld ziek.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlands vestigingsklimaat slechtste van Europa

8 september 2004 - Het vestigingsklimaat van Nederland behoort tot de slechtste van Europa. Die uitspraak komt verrassend genoeg van staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken in een interview met de Staatscourant.

 Lees verder...   Reageer
 

Charismatisch leiderschap is niet eenduidig

8 september 2004 - Er is niet één enkele set van persoonlijkheidskenmerken die iemand een charismatische leider maakt. In verschillende organisatietypen zijn het verschillende eigenschappen die bepalen of medewerkers hun leider charismatisch vinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Snijden in bureaucratie goed voor economie

8 september 2004 - Landen die de regelgeving voor het bedrijfsleven eenvoudiger maken, worden daarvoor vanzelf beloond in de vorm van economische groei. Uit een rapport van de Wereldbank blijkt dat het verband tussen die twee zaken groot is.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakenreizigers steeds vaker vrouw

7 september 2004 - Het aantal vrouwelijke zakenreizigers is de laatste jaren fors toegenomen. Bij hotelketen Hilton bijvoorbeeld was vijf jaar geleden slechts 1 procent van de zakenreizigers vrouw. Nu is dat 11 procent. Ondanks deze toename speelt de reisbranche nog weinig in op de wensen van zakenreizigsters.

 Lees verder...   Reageer
 

Salaris topmanagers met 5 procent omhoog

7 september 2004 - De top van het bedrijfsleven (exclusief AEX-fondsen) zag zijn vaste salaris in het afgelopen jaar met 5 procent stijgen. De managementlaag vlak onder de top kreeg tussen de zomer van 2003 en de zomer van 2004 en loonsverhoging van 1 procent. De inflatie bedroeg in dezelfde periode 1,5 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig bedrijven zijn écht klantgericht

7 september 2004 - De meeste bedrijven zien zichzelf als een organisatie met een portfolio aan producten, die op zoek is naar klanten. Alles is erop gericht hun producten of diensten zo efficient mogelijk te fabriceren en verkopen. Van ware klantgerichtheid is geen sprake.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1358 1359 1360 1361 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10