zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Duitse lease-auto's populair bij kleine dikzakken

22 november 2004 - Uit onderzoek van Trendbox blijkt dat leaserijders van Duitse automerken in Nederland gemiddeld tachtig kilo wegen, dertien kilo meer dan leaserijders die een auto van een Zuid-Europees merk hebben. De lengte van de bestuurder speelt hierbij geen rol.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders werken weinig

22 november 2004 - Minister Brinkhorst van Economische Zaken blijft van mening dat Nederlanders te weinig werken. In een nieuw overzicht, dat de D66-bewindsman maandag naar de Tweede Kamer stuurde, laat Nederland alleen België en Italië achter zich.

 Lees verder...   Reageer
 

Job rotation is eigenlijk een demotie. Wat te doen?

22 november 2004 - Vraag: Afgelopen donderdag is mij medegedeeld dat ik een andere functie krijg in het kader van 'job rotation'. Maar de functie die mij wordt aangeboden betekent in feite een demotie. Daar ben ik niet blij mee. Kan dat zomaar? En heb je tips hoe ik nu moet handelen? Judith Hamerlinck geeft antwoord.

 Lees verder...   Reageer
 

Man ontslagen vanwege overgewicht

21 november 2004 - De Britse kerncentrale Sellafield heeft een werknemer de zak gegeven vanwege zijn reusachtige omvang. De man was zo dik dat hij niet meer door de beveiligingspoortjes kon. Ook paste zijn ontsmettingspak hem niet meer.

 Lees verder...   Reageer
 

Leaserijders voelen zich beperkt in keuze automerk

21 november 2004 - Eén op de drie leaserijders mag het merk van de leaseauto niet zelf bepalen. Dit wordt door de werkgever bepaald, 42 procent heeft geen begrip voor deze merkbeperking. De leaserijder vindt het merk namelijk erg belangrijk.

 Lees verder...   Reageer
 

General Electric meest gerespecteerde bedrijf

21 november 2004 - Wederom is het Amerikaanse General Electric (GE) het meest gerespecteerde concern ter wereld. GE neemt de eerste plaats in op de ranglijst van ondernemingen die de meeste lof verdienen. De Britse zakenkrant Financial Times heeft in samenwerking met het accountantsconcern PricewaterhouseCoopers de ranglijst voor de zevende maal opgesteld.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkloosheid stijgt weer

18 november 2004 - Voor het eerst sinds vier maanden is de werkloosheid in Nederland weer gestegen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag gemeld. Van augustus tot en met oktober hadden 476.000 mensen geen baan. Dat zijn 16.000 werklozen meer dan in de periode juli-september.

 Lees verder...   Reageer
 

MegaJobs wil marktleider worden onder vacaturesites

18 november 2004 - MegaJobs wil eind 2005 marktleider zijn onder de Nederlandse banensites, aldus directeur Eric Bremer tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Bremer wil eind volgend jaar 25 tot 30 procent van de openstaande vacatures in Nederland en Europa op de site MegaJobs.nl kunnen vermelden.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel vraag naar au pairs door dure kinderopvang

18 november 2004 - Bemiddelingsbureaus voor au pairs in Nederland hebben in de afgelopen weken opvallend meer aanvragen dan normaal binnengekregen. Steeds meer ouders willen een meisje uit het buitenland om op hun kinderen te passen, omdat dat volgens hen vanaf januari goedkoper is dan kinderopvang.

 Lees verder...   Reageer
 

Werken bij Unilever best voor carrièrre

17 november 2004 - Welke bedrijven plaveien de weg naar de top? Intermediair vroeg ruim tachtig recruiters naar de beste bedrijven om carrière te maken. Dat zijn bedrijven waar strategisch denken, management en het politieke spel het best worden bijgebracht.

 Lees verder...   Reageer
 

De voordelen van staand presenteren zonder katheder

17 november 2004 - Sprekers doen soms de meest malle dingen op een podium. Leunen, zitten of hangen. Ze omarmen het katheder alsof ze verliefd zijn en sommigen zetten zelfs één voet op een stoel. Rare jongens en meisjes, die sprekers. Wat is nou de beste oplossing?

 Lees verder...   1 reactie
 

Projectmanagers kampen met tijd- en budgetoverschrijdingen

17 november 2004 - Bij ruim 31 procent van de bedrijven in Nederland komt het regelmatig of zelfs zeer vaak voor dat een project langer loopt dan gepland. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau MarketCap. Na tijdsoverschrijding is kostenoverschrijding het tweede grote probleem in projectmanagement.

 Lees verder...   Reageer
 

Karl Lagerfeld botst met H&M

17 november 2004 - De couturier Karl Lagerfeld heeft ondanks het succes van zijn voor Hennes en Mauritz (H&M) gemaakte mode geen zin in een tweede collectie voor H&M. Hij ergert zich zo aan de verkoopstrategie van de Zweedse kledinggigant dat hij ermee kapt, vertelde hij aan het Duitse weekblad Stern van deze week.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven florereren na een buy-out

16 november 2004 - Overgenomen worden door een investeringsmaatschappij legt bedrijven geen windeieren. In de jaren na een zogeheten buy-out, waarbij ook de directie een aandelenbelang neemt, vinden de ondernemingen zichzelf vaak opnieuw uit. Dat resulteert in een duidelijk hogere omzetgroei en stevige winsten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1347 1348 1349 1350 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10