zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hogere omzet en productiviteit met de juiste geuren en kleuren

7 december 2004 - Kleuren en geuren hebben een grote invloed op de kooplust van klanten en de productiviteit van medewerkers. Het roodgele logo van McDonalds is goed gekozen. Behalve dat het opvalt, bevordert geel de eetlust en maakt rood actief.

Betere resultaten


Dat stelt Kim van der Geest, geuren- en kleurenconsultant en directeur van Warm with Senses. Betere resultaten boeken met geuren en kleuren is volgens haar gemakkelijk en hoeft niet duur te zijn. Alleen al een paar planten en de juiste kleur verf verlagen stress en verminderen burnout en ziekteverzuim. Paars maakt rustig, oranje activeert en blauw stimuleert de communicatie, stelt Van der Geest. Ook in persoonlijke ontmoetingen is kleur van belang. Wilt u vertrouwen opwekken, draag dan bruin. Is de sfeer zakelijk, draag dan blauw.

Planten
Planten zijn ook goed voor de koop- of werksfeer. De aanwezigheid van planten en bloemen geven een gevoel van welbevinden en ontspanning. In bijvoorbeeld winkelcentra leidt dit tot langere bezoektijden. Daarnaast nemen planten schadelijke stoffen op. Het is bewezen dat mensen die computertaken verrichten 12 procent productiever en minder gespannen werken als er goed gekozen planten in de ruimte zijn. Een citrusgeur is bijvoorbeeld goed voor de productiviteit.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
H.J. Jansen  |   | 
6-10-2008
 | 
22:54 uur
Ik zou zo graag ''Het is bewezen dat mensen die computertaken verrichten 12 procent productiever en minder gespannen werken als er goed gekozen planten in de ruimte zijn. Een citrusgeur is bijvoorbeeld goed voor de productiviteit.'' onderbouwd of ondersteund zien door literatuurverwijzing. Nu moet ik het maar aannemen dat het zo is. Ik zou graag de onderzoeken, de onderzoeksopzet en the outcomes
lezen.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10