zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Startende ondernemers hebben geen moment spijt

23 juni 2005 - Een jaar na de start van het bedrijf zeggen de meeste ondernemers dat het ondernemerschap hen goed is bevallen. Het meest positief zijn starters over het plezier in het werk. De risico's van het ondernemerschap zijn veel ondernemers meegevallen.

Ook is iets meer dan de helft van de ondernemers niet ontevreden over het inkomen. De hoeveelheid vrije tijd is voor de meeste ondernemers wel een tegenvaller, blijkt uit onderzoek van EIM.



Meegevallen
Ruim een jaar na de start van een nieuw bedrijf zeggen de meeste ondernemers dat het ondernemerschap hen is meegevallen of zelfs zeer is meegevallen. Dat is opvallend, ook gezien de economisch minder florissante periode. Slechts een op de tien ondernemers is het ondernemerschap wel tegengevallen.

Knelpunten
Een op de drie ondernemers heeft het afgelopen jaar knelpunten ervaren. Vooral de markt en marketing worden het meest genoemd. Ook de financiering, regelgeving en procedures leveren problemen op, gevolgd door het (slechte) betaalgedrag van klanten/afnemers.
De tegenvallende markt en de concurrentie mogen dan tot de meest genoemde knelpunten behoren, de helft van de ondernemers is van oordeel dat de afzetmarkt voor de producten of diensten van het bedrijf op dit moment groeiend is.

Optimisme
Tweederde van de ondernemers verwacht dat de omzet in 2005 zal stijgen. Een even groot deel van de ondernemers verwacht dat het bedrijfsresultaat zal stijgen. Het overgrote deel van de ondernemers is dan ook optimistisch gestemd over de toekomst van het bedrijf.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10