zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kantoorgebouwen verouderen snel

3 januari 2006 - Wim van Vonno, scheidend topman van 's lands grootste bouwconcern BAM, zegt in een afscheidsinterview dat de houdbaarheid van kantoorpanden en andere gebouwen steeds korter wordt. Vroeger werd een gebouw pas na minimaal vijftig jaar als verouderd beschouwd, tegenwoordig veel eerder.

 Lees verder...   Reageer
 

Tekort dreigt aan subtop-managers

3 januari 2006 - Bedrijven moeten steeds meer moeite doen om geschikte kandidaten te vinden voor het topmanagement. De ICT, de financiele sector en Human Resources zijn naarstig op zoek naar managers. Volgens de Raad voor Werk en Inkomen dreigt het bedrijfsleven onbestuurbaar te worden door een tekort aan managers in de subtop.

 Lees verder...   Reageer
 

Ziek personeel voelt zich gedumpt door bedrijf

3 januari 2006 - Steeds meer werknemers vinden dat ze hun bedrijf worden uitgewerkt als zij langdurig ziek raken. Dat heeft FNV Bondgenoten dinsdag gezegd in de GPD-kranten. Volgens de vakbond zijn de conflicten het gevolg van strengere regels die het ziekteverzuim moeten tegengaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven fuseren tegen beter weten in

2 januari 2006 - Mislukkende fusies lijken een onvermijdelijk bijproduct te zijn van een op beursgenoteringen gerichte economie. In een recent onderzoek van KPMG bleek 83 procent van de onderzochte fusies aandeelhouderskapitaal te hebben vernietigd. Van de betrokken personen meent echter 86 procent dat hun fusie een succes is geweest.

 Lees verder...   Reageer
 

Goed nieuws voor luie marketeers

2 januari 2006 - Goed nieuws voor luie marketeers: klanten kunnen ongekend trouw blijven aan een merk, zonder dat het merk zich maar enigszins ontwikkelt. Dat blijkt uit een verhaal in AdMap van afgelopen week, waarover Marketing Online bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeelsbeleid nauwelijks aangepast aan ouderen

2 januari 2006 - Bij meer dan de helft van de bedrijven in Nederland wordt geen leeftijdbewust personeelsbeleid toegepast. In veel gevallen weet men niet eens precies de leeftijdsverdeling binnen de organisatie. Dat blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam bij 65 bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Strategische planning belemmert goede besluitvorming

1 januari 2006 - Het traditionele proces van strategische planning staat goede beluitvorming in de weg. Het eenmaal per jaar maken van strategische keuzes is te statisch. In plaats daarvan moeten topmanagers continu bezig zijn met strategieontwikkeling. Dat levert meer en betere strategische beslissingen op.

 Lees verder...   1 reactie
 

Gevecht om thuistap nog niet voorbij

1 januari 2006 - Heineken geeft de thuistapstrijd nog niet op. Het bierconcern gaat in hoger beroep om bewezen te krijgen dat Philips het patent van Heineken op de Beertender heeft geschonden. Begin deze maand wees de voorzieningenrechter in Den Haag Heinekens eis om Philips' thuistap PerfectDraft te verbieden nog af.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen minder intiem met vrouwelijke collega's

1 januari 2006 - Ruim eenvijfde van de mannen is voorzichtiger geworden met het aanraken van vrouwelijke collega's. De verminderde intimiteit wordt vooral ingegeven door alle negatieve publiciteit rondom ongewenste intimiteiten. Dat blijkt uit een representatieve steekproef van Psychologie Magazine onder 300 mannen en vrouwen.

 Lees verder...   Reageer
 

Een zeurverbod en acht andere bizarre werkvloerverhalen

29 december 2005 - In Nederland ontstond deze week enige opschudding over een bedrijf in Scheemda dat zijn personeel verbiedt met de handen in de zakken te staan en ze verplicht er een minimale looppas op na te houden. Maar het kan nog veel gekker. Wat te denken van een verplicht zeurvrije werkplek of een verbod om in privétijd om te gaan met collega's? Allemaal echt gebeurd, in 2005.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers dupe van nieuwe zorgstelsel

29 december 2005 - De loonkosten van het bedrijfsleven stijgen structureel met 1 miljard euro door de invoering van de nieuwe zorgverzekering. Dit concludeert salarisverwerker Raet, die berekeningen heeft uitgevoerd op verzoek van verschillende ondernemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Ex-boekhouder Enron bekent fraude

29 december 2005 - Richard Causey, voormalig hoofd boekhouding van het Amerikaanse energieconcern Enron, heeft woensdag bekend schuldig te zijn aan fraude. De boekhoudfraude leidde in 2001 tot de ondergang van Enron, die duizenden werknemers hun baan kostte en waarbij miljarden aan in Enron gestoken spaargeld in rook opging.

 Lees verder...   Reageer
 

Op herhaling: het loonstrookje van 2006

28 december 2005 - Zelfs de grootste salarisadministrateurs van Nederland wagen zich niet aan een definitieve voorspelling van het loonstrookje van 2006. Er gaat wat af, er komt wat bij. Hoeveel precies? Tja... Managersonline.nl waagt ook een poging.

 Lees verder...   Reageer
 

ADT-virus rukt op onder managers

28 december 2005 - Heeft u moeite om zich te concentreren? Bent u snel afgeleid? Hebt u last van 'innerlijke razernij'? Bent u ongeduldig? Grote kans dat u dan geïnfecteerd bent met een nieuw virus dat het vooral op managers gemunt heeft: ADT – een variant op het bekendere AD(H)D.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1294 1295 1296 1297 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10