zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een zeurverbod en acht andere bizarre werkvloerverhalen

29 december 2005 - In Nederland ontstond deze week enige opschudding over een bedrijf in Scheemda dat zijn personeel verbiedt met de handen in de zakken te staan en ze verplicht er een minimale looppas op na te houden. Maar het kan nog veel gekker. Wat te denken van een verplicht zeurvrije werkplek of een verbod om in privétijd om te gaan met collega's? Allemaal echt gebeurd, in 2005.

Het Amerikaanse outplacementbureau Challenger, Gray & Christmas maakte een ranglijst van negen bizarre verhalen op de werkvloer in 2005. Met de bezwering: ongelooflijk maar waar...



1. Zeurverbod
Een Duits bedrijf stelde een zeurverbod in. Eén keer jammeren mag, de tweede keer ligt u eruit. Het bedrijf zelf verklaart dat meerdere personeelsleden het veld moesten ruimen als gevolg van teveel gejeremieer.

2. Parkeerplaats, alleen voor Chryslers
De parkeerruimte van de DaimlerChryslerfabriek in Kokomo in de Amerikaanse staat Indiana is voor tachtig procent ingeruimd voor... Chryslers. Werknemers die op een gereserveerde plek een ander merk neerzetten, kunnen deze tegen betaling van 200 dollar 75 kilomter verderop weer ophalen.

3. Oorlogsvrouw
Een vrouw uit Michigan, die een dag nadat ze haar man had uitgezwaaid om naar het oorlogsfront te gaan, niet kwam opdagen, werd genadeloos ontslagen.

4. Eekhoorntjes redden
Een medewerkster van een bibliotheek werd geschorst door haar werkgever, omdat ze teveel tijd had besteed aan het redden van een eekhoorntje dat op het plafonds was gekropen en daar bekneld was geraakt.

5. SM-schade
Een directeur van een stichting die geld inzamelde voor onderzoek naar hart- en vaatziekten verduisterde 237.000 dollar. Het geld ging op aan bezoekjes aan een SM-meesteres.

6. Omgang met collega's verboden
Een beveiligingsbedrijf dat zijn personeel verbood om buiten het werk met elkaar om te gaan werd zelfs van hogerhand niet berispt. Het is collega's bijvoorbeeld niet toegestaan om samen te gaan lunchen of elkaars huwelijk bij te wonen.

7. Bidden verboden
Dertig moslimmedewerkers van een grote computerfabrikant in Nashville werden ontslagen omdat ze bij zonsondergang wilden bidden, zoals hun leer ze voorschrijft.

8. IJskoude bierfabrikant
Een goed functionerende werknemer van een bierfabrikant werd zonder pardon op straat gezet. Zonder opgaaf van reden. Het gebeurde wel op dezelfde dag dat de medewerker in een lokale krant stond met een blikje bier in zijn hand. Van de concurrent.

9. Geen woord Spaans
Twee Spaans sprekende haarstylisten voeren een rechtzaak tegen hun werkgever. Ze claimen dat deze onterecht een verbod op de Spaanse taal uitvaardigde, zelfs als de twee medewerkers pauze hadden. Op een bordje in de zaak stond volgens hen letterlijk: "Het spreken van een andere taal dan Engels getuigt niet alleen van disrespect, maar is ook verboden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10