zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Armoede is. . . 2675 euro per maand

28 december 2005 - De liefdadigheidsorganisatie Caritas heeft woensdag aandacht gevraagd voor de armoede in Zwitserland. Het alpenland, dat toch vooral geldt als een baken van luxe en welvaart, telt volgens de organisatie een miljoen armen, ongeveer 14 procent van de bevolking. Het gaat daarbij om gezinnen die minder dan 2675 euro per maand verdienen.

 Lees verder...   Reageer
 

Dertigers nu al in een midlife crisis

27 december 2005 - Amerikaanse consumenten van net in de dertig lijken momenteel aan alles te twijfelen. Ze zeggen zich gelukkig te voelen en zouden tegelijk het liefst opnieuw beginnen. Ze waren merktrouw, maar zijn nu in voor iets nieuws. Ze kopen technische gadgets als waren het kinderen. Kortom: ze zitten in een midlife crisis.

 Lees verder...   Reageer
 

Creatief advertentiemedium goed voor merkbeleving

27 december 2005 - Wetenschappers van de Stockholm School of Economics onderzochten in hoeverre de keuze voor een niet-traditioneel advertentiemedium een positief effect heeft op merkassociaties, geloofwaardigheid en attitude. Zij testten dit met een verzekeringsmaatschappij en een energiedrankje.

 Lees verder...   Reageer
 

Wit werkt

27 december 2005 - Het kan geen toeval zijn dat tal van retailers en merkfabrikanten de laatste tijd kiezen voor wit als basiskleur van hun verpakkingen. Monoprix maakt er gebruik van voor z'n Gourmet-producten, Marks & Spencer kleurt de zakken van de chips wit en Danone is ook kwistig met wit.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-20 meest 'gebuzzde' producten

26 december 2005 - Vroeger heette het mond-tot-mond reclame, tegenwoordig 'buzz-marketing'. Nadat meer dan 800 producten zijn genomineerd, heeft de jury van de Buzz Awards Verkiezingen van opmerkelijke producten en diensten deze teruggebracht tot een Top-20 van officiële nominaties. Met daarin onder meer de Beertender, Google en de Postbankpas.

 Lees verder...   Reageer
 

Oudere werknemers zijn gemotiveerder, betrokkener én winstgevender

26 december 2005 - Dat oudere werknemers gemotiveerder en betrokkener zijn dan jonge werknemers is misschien nog niet zo verrassend. Dat ze nauwelijks duurder zijn maar vooral winstgevender dan hun jonge collega's misschien wel. Toch is het zo, als we onderzoek van Towers Perrin en AARP, een onafhankelijke belangenorganisatie voor burgers, mogen geloven.

 Lees verder...   Reageer
 

Tweederde ambtenaren vrij komende week

26 december 2005 - Ruim 64 procent van de Nederlandse ambtenaren is tussen kerst en oud en nieuw een week vrij. Dat meldde de Telegraaf zaterdag op basis van een onderzoek van Maurice de Hond. De onderzoeker bevestigde dat bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf mega marketingtrends voor 2006

22 december 2005 - Dankzij internet is uw klant zelf ondernemer geworden en kan het u knap lastig maken. Die ontwikkeling zet in 2006 keihard door. Het eindejaarsnummer van het managementmagazine Brisk maakt melding van vijf megatrends met grote gevolgen voor uw marketingstrategie.

 Lees verder...   Reageer
 

VEB selecteert topmanagers van 2005

22 december 2005 - Naast de verkiezing Topman van het Jaar van Managers Netwerk Nederland (MNN), Managersonline.nl en FEM Business heeft de VEB een alternatieve verkiezing. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft twaalf kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen voor de verkiezing van topman van het jaar 2005.

 Lees verder...   Reageer
 

Wafelpakket populairste kerstpakket

22 december 2005 - Werkgevers delen dit jaar meer dan vier miljoen kerstpakketten uit. Ook nu nog komen er bestellingen binnen van het Nederlandse bedrijfsleven. Dat meldde donderdag het voorlichtingsbureau Kerstpakketten. In 2004 werden er om en nabij vier miljoen pakketten uitgedeeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Ecnomomische groei pakt gunstiger uit dan gedacht

21 december 2005 - De Nederlandse economie is in het derde kwartaal van 2005 met 1,3 procent gegroeid. Dat blijkt uit berekeningen van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het gaat om de zogeheten tweede raming. De groei van het bruto binnenlands product (bbp) blijkt 0,4 procentpunt hoger te zijn dan bij de eerste raming half november.

 Lees verder...   Reageer
 

Inderdaad, consultants verkopen gebakken lucht

21 december 2005 - Adviezen van managementconsultants zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Ook heerst er in de beroepsgroep geen consensus over standaarden, methodes en technieken om organisatievraagstukken te benaderen. Consultants houden een mythe van professionaliteit in stand die een hoge status en dito tarieven legitimeert.

 Lees verder...   Reageer
 

'Dagje thuiswerken' is vaak verkapte vrije dag

20 december 2005 - Even een dagje thuiswerken.: naar schatting een derde van de hoger opgeleide werknemers doet het wel eens. Maar van werken komt meestal maar weinig terecht, zo blijkt uit het onderzoek Out of the Office 2005 van CareerBuilder.com.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft zakelijke communicatie verloopt via email

20 december 2005 - Van alle zakelijke communicatie (post, telefoon, fax, email) verloopt liefst 50 procent via email. In 2001 was dit nog maar 24 procent. Het totale communicatievolume nam tussen 2001 en 2005 toe met 79 procent, terwijl de hoeveelheid emails toenam met 280 procent, oftewel een verdrievoudiging.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1295 1296 1297 1298 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10