zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cup-a-soup nu ook vóór vier uur onbelast!

12 februari 2004 - Werkgevers kunnen het kopje soep uit de automaat voortaan onbelast aan hun werknemers verstrekken. Hierover hoeven geen loonbelasting en premies volksverzekeringen meer te worden betaald.

 Lees verder...   Reageer
 

Bolkestein wil meldingsplicht brievenbus-BV's

11 februari 2004 - Bedrijven worden binnenkort mogelijk verplicht om openheid van zaken te geven over de 'vestigingen' die ze hebben op belastingparadijzen, meestal niet meer dan een brievenbus. Europees commissaris Frits Bolkestein kondigde woensdag in het europarlement aan dat ondernemingen hun brievenbusdochters moeten melden in het jaarverslag.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste internetaankopen na Goede Tijden, Slechte Tijden

11 februari 2004 - De meeste aankopen via het internet worden gedaan tijdens de lunchpauze en na de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Dat blijkt uit een onderzoek van internetwarenhuis Kortingswinkel.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Een rookvrij bedrijf in zeven stappen

11 februari 2004 - Sinds 1 januari 2004 is roken op de werkplek bij wet verboden, in nagenoeg alle sectoren van het bedrijfsleven. De wet wordt gerechtvaardigd door het feit dat jaarlijks in Nederland 21.000 mensen sterven aan roken gerelateerde ziektes in longen en hart- en vaatstelsel.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers gaan meer verdienen

10 februari 2004 - De top van het Nederlandse bedrijfsleven zal de komende jaren, als de economie aantrekt, veel meer gaan verdienen. Dat verwacht partner Marcel Spaans van beloningsadviesbureau Towers Perrin in Amsterdam.

 Lees verder...   Reageer
 

Aldi mag filiaalhouders niet extra laten werken

10 februari 2004 - Supermarktketen Aldi mag niet van haar filiaalhouders verlangen dat zij langer werken dan in de CAO is afgesproken. Het gerechtshof in Arnhem verklaarde dinsdag de arbeidscontracten nietig die filiaalhouders bijna dwingen 21,5 uur per maand extra te werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemers optimistisch, maar omzet blijft achter

10 februari 2004 - Bedrijven zijn minder pessimistisch over de economische situatie in de komende maanden, zo blijkt uit het 'Economierapport' dat werkgeversorganisatie VNO-NCW dinsdag heeft gepresenteerd. Ondernemingen beoordelen hun orderportefeuille aanmerkelijk positiever dan in voorgaande kwartalen.

 Lees verder...   Reageer
 

Leger des Heils gaat trendy winkels openen

9 februari 2004 - Het Leger des Heils gaat ruim honderd nieuwe winkels voor tweedehandskleding openen onder de merknaam 2nd Life. Het Leger wil met de nieuwe formule, naast de bestaande doelgroep van minima, vooral jongeren naar haar winkels trekken.

 Lees verder...   Reageer
 

Management cruciale factor bij klantgerichtheid

9 februari 2004 - Bij het invoeren van een klantgerichte benadering heeft het management een cruciale functie. Maar ook een goede interne communicatie is voorwaarde voor een succesvolle implementatie van meer klantgerichtheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Expat houdt recht op sociale zekerheid

9 februari 2004 - Werknemers die tijdelijk worden overgeplaatst naar het buitenland, moeten te allen tijde hun recht op de Nederlandse sociale zekerheid behouden. Dat stelt Europees commissaris Diamantopoulou (sociale zaken) in een protestbrief aan de Nederlandse regering.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig vertrouwen in onafhankelijkheid IT-consultants

8 februari 2004 - Opdrachtgevers hebben maar weinig vertrouwen in de onafhankelijkheid van IT-consultants. Ze hebben de indruk dat die vaak aan de leiband van software-leveranciers lopen.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers juichen prestatiebeloning toe

8 februari 2004 - Leidinggevenden zijn zeer te spreken over prestatiebeloning. Het helpt bij het stellen van doelen en stimuleert medewerkers om elkaar aan te spreken op resultaten.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal headhunters gehalveerd

8 februari 2004 - Het aantal bureaus voor werving en selectie en het direct zoeken van personeel is het afgelopen jaar fors verminderd. In twee jaar tijd is het aantal bemiddelingsbureaus bijna gehalveerd tot zo'n elfhonderd.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel topmanagers hebben een alcoholprobleem

5 februari 2004 - Eén op de vijf topmanagers heeft een verslavingsprobleem. Meestal gaat het om een drankverslaving. Dat meldt de vakbond FNV Bondgenoten in haar blad BM. De bond, die zich baseert op informatie van het bureau Solution Addiction Treatment Consultants, noemt als reden de hoge werkdruk waaronder topmanagers lijden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1226 1227 1228 1229 1352 volgende >
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener (1) 
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
top10
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
Vacaturetrend: op weg naar herstel
Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!
Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties
Consumentenuitgaven in juni nog steeds tien procent lager dan in 2019
Een vijfde verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces
Ruimbagage meenemen bijna twintig procent duurder in drie jaar
Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
meer top 10