zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Studenten willen vooral uitdagend vakantiewerk

Koffie serveren niet uitdagend genoeg voor bijbaantje

23 mei 2007 - Een beetje zakgeld en plezier zijn natuurlijk niet verkeerd, maar wat scholieren en studenten écht zoeken in een vakantie- of bijbaantje is uitdagend werk, een interessante leerervaring en een goede voorbereiding op hun carrière nadat ze van school zijn. Dit blijkt uit onderzoek van de vacaturesite doctorjob.com.

Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat studenten en pas afgestudeerden het opdoen van relevante werkervaring net zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker zijn gaan vinden als het halen van hun diploma.

Ervaring telt


Studenten kiezen dus het liefst een werkgever die hen uitdagend werk biedt – dus niet alleen data in laat voeren of koffie in laat schenken - en optimaal gebruik maakt van hun talenten en vaardigheden. Bovendien willen ze het liefst werken voor een baas die hen dingen leert, hen begeleidt en zijn waardering uitspreekt.

Win-win
Uit het onderzoek van doctorjob.com komt verder duidelijk naar voren dat de meeste studenten relevante werkervaring belangrijker vinden dan geld en daarom vaak best genoegen willen nemen met zeer weinig salaris. En dat kan een win-win situatie zijn voor beide partijen: de studenten doen ervaring op, bedrijven maken goedkoop kennis met potentieel waardevolle toekomstige arbeidskrachten.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Diverse organisatie trekt accounting talent aan
 Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt
 Een ambitieuze bedrijfscultuur realiseren: 'Succes hangt af van ongeduld'
 
 
 
reacties
 
heer Renger Foppen  |   | 
23-05-2007
 | 
09:11 uur
Dit stukje is wel zeer éénzijdig geschreven op de afgestudeerde student. De intentie van een vakantiebaantje is om wat bij te verdienen om op korte
termijn op te kunnen maken! Hoe meer, hoe beter
De uitdaging zit hier vooral in het opmaken.
Ervaring en leren en leren werken is mooi meegenomen.

mevrouw D.H.B Geraets  |   | 
23-05-2007
 | 
16:22 uur
Ik ben het niet eens met meneer Renger Foppen! Ik ben zelf ook een studente en ga volgend jaar naar mijn afstudeer jaar. Ik ben dit jaar bewust op zoek gegaan naar een baantje dat naast een extra zakcentje ook een toegevoegde waarde heeft voor mijn carriere in de toekomst. Als ik dalijk klaar ben met school en op zoek ga naar een baan, krijg ik ongetwijfeld te horen dat ik te weinig ervaring heb. Door het zoeken van een aansluitend baantje kun je al wat ervaring opdoen en deze ervaring zeker vermelden in een sollicitatiegesprek!

Ik kan niet voor alle studenten praten maar ik heb er in ieder geval heel bewust over nagedacht en heb uiteindelijk ook gekregen wat ik wilde. Buiten de ervaring is dit ook altijd een toevoeging aan je netwerk wat je later nog eens van dienst zou kunnen zijn!
Ronald Visser  |   | 
23-05-2007
 | 
16:54 uur
Je kan inderdaad je bedenkingen hebben of het samenvoegen van twee aanzienlijk verschillende onderzoeksgroepen (studenten en afgestudeerden) verstandig is.

Maar desalniettemin sluiten deze onderzoeksbevindingen uitstekend aan op mijn eigen ervaring. Zelf heb ik er bewust voor gekozen om, gedurende mijn studententijd, een baan te zoeken met veel diversiteit en de mogelijkheid om verder te groeien. Naast mijn studie bedrijfskunde kon ik op deze wijze veel van de geleerde theorieën en modellen in de praktijk toepassen toen ik promotie maakte naar een leidinggevende functie.
Zowel voor mijzelf als voor andere collega’s gold dat de diversiteit in werkzaamheden en de daarbij gepaarde leermogelijkheden weldegelijk de relatieve lage saliering compenseerde.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (1) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
Onderweg naar meer bevlogenheid  (1) 
top10
Dit is hoe je cybersecurity op de kaart zet bij het management
Wantrouwen over data-uitwisseling remt technologische vooruitgang af
Ongetrainde medewerkers vormen gapend gat in cybersecurity
Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's
Veel onwetendheid over omscholingsmogelijkheden naar techniek
Phishing e-mails van HR- en IT-afdelingen zijn het meest effectief
Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken
‘Extended reality’ brengt hybride werkers weer naar kantoor
Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt
meer top 10