zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven angstig om activiteiten uit te besteden

17 februari 2004 - Bedrijven kunnen miljarden euro's extra besparen als zij hun angst voor het uitbesteden van activiteiten overwinnen. Uitbesteding van onder andere informatietechnologie en administratie levert Europese bedrijven nu jaarlijks 3,2 miljard euro aan kostenbesparingen op.

 Lees verder...   Reageer
 

De zeven levens van de manager

17 februari 2004 - Een manager doorloopt -als het goed gaat- zeven levens. Dat stelt professor Warren G. Bennis, van het Leadership Institute bij de University of Southern California.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder bedrijfsoverdrachten binnen de familie

17 februari 2004 - Steeds minder mensen nemen een bedrijf van een familielid over. Vooral het aantal verkopen van ouders aan hun kind daalt. Van de bedrijfsoverdrachten vindt 45 procent plaats binnen de familie.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers tevreden over salaris en werkdruk

16 februari 2004 - Nederlandse werknemers zijn tevredener dan een jaar geleden. Met name zijn ze positiever over het salaris en de werkdruk. Over collega's is de tevredenheid echter iets afgenomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Uitzendbureaus frauderen met illegalen

16 februari 2004 - Polen die illegaal in Nederland verblijven, krijgen via uitzendbureaus papieren van landgenoten die wel een werkvergunning hebben. H. Westerhof van FNV Bondgenoten heeft vrijdag in het tv-programma NOVA gezegd dat uitzendbureaus op deze manier bedrijven aan goedkope illegale arbeidskrachten helpen.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder dan tien procent werknemers neemt openbaar vervoer

16 februari 2004 - Minder dan één op de tien werknemers gaat met het openbaar vervoer naar werk. De meerderheid van de werknemers pakt de auto.

 Lees verder...   Reageer
 

Omslag bij Unilever: voortaan de bedrijfsnaam op producten

15 februari 2004 - Unilever gaat de eigen bedrijfsnaam nadrukkelijk onder de aandacht brengen van consumenten. Op de verpakking van Knorr, Omo, Iglo, Lux en Lipton en flacons met Dove en Cif komt voortaan de naam van het moederbedrijf te staan.

 Lees verder...   Reageer
 

Zittende bestuurders van Ahold betrokken bij fraude

15 februari 2004 - Huidge bestuurders van Ahold zijn nauwer betrokken bij het boekhoudschandaal dan tot nu toe werd aangenomen. Dat meldt NRC Handelsblad na eigen onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Verbod op leeftijdsdiscriminatie vanaf mei

15 februari 2004 - Het verbod op leeftijdsdiscriminatie wordt op 1 mei van kracht. Vanaf dat moment mag niet meer gediscrimineerd worden op grond van leeftijd bij arbeid, beroep en beroepsonderwijs.

 Lees verder...   Reageer
 

Salarissen captains of industry blijven stijgen. Wie verdient wat?

12 februari 2004 - Nieuwe salarissprongen en de opleving bij winstgerelateerde bonussen in 2003 jagen de beloningen van de top van het Nederlandse bedrijfsleven omhoog op een moment dat werknemers gebonden zijn aan afspraken over loonmatiging.

 Lees verder...   Reageer
 

Overheidsmanagers niet enthousiast over prestatiebeloning

12 februari 2004 - Leidinggevenden bij de (semi-)overheid zijn bang voor onrust, vinden prestatiebeloning niet passen bij de cultuur en rekenen op meer weerstand van ondernemingsraad of vakorganisaties als zij overgaan tot prestatiebeloning. Bij bedrijven zijn chefs en hoofden daar minder bang voor. Bovendien heerst daar meer een cultuur van 'afspraak is afspraak' en hebben leidinggevenden minder begrip en inlevingsvermogen voor de positie van de werknemer.

 Lees verder...   Reageer
 

Cup-a-soup nu ook vóór vier uur onbelast!

12 februari 2004 - Werkgevers kunnen het kopje soep uit de automaat voortaan onbelast aan hun werknemers verstrekken. Hierover hoeven geen loonbelasting en premies volksverzekeringen meer te worden betaald.

 Lees verder...   Reageer
 

Bolkestein wil meldingsplicht brievenbus-BV's

11 februari 2004 - Bedrijven worden binnenkort mogelijk verplicht om openheid van zaken te geven over de 'vestigingen' die ze hebben op belastingparadijzen, meestal niet meer dan een brievenbus. Europees commissaris Frits Bolkestein kondigde woensdag in het europarlement aan dat ondernemingen hun brievenbusdochters moeten melden in het jaarverslag.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste internetaankopen na Goede Tijden, Slechte Tijden

11 februari 2004 - De meeste aankopen via het internet worden gedaan tijdens de lunchpauze en na de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Dat blijkt uit een onderzoek van internetwarenhuis Kortingswinkel.nl.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1225 1226 1227 1228 1352 volgende >
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
top10
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
Skillspaspoort gaat cv vervangen
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Corona-klagen
Een vijfde verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!
“Digitale les heeft positieve invloed op prestaties leerlingen”
Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?
Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties
meer top 10