zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Elektronisch factureren steeds populairder

Elektronische facturering bespaart 40-60 procent kosten

22 mei 2007 - StreamServe, wereldwijd marktleider van Enterprise Documenten Presentment (EDP)-software maakt bekend dat 77 procent van de Nederlandse bedrijven het liefst elektronische facturen ontvangt.De ondervraagde bedrijven schatten in dat de helft van de consumenten de voorkeur geeft aan elektronische facturen.

Ruim een derde van de responderende bedrijven verwacht 40 procent aan kosten te besparen door voortaan elektronisch te factureren en een derde zelfs meer dan 60 procent.

Direct voordeel


Van de respondenten waardeert 95 procent een leverancier meer als deze de keuze biedt tussen papieren en elektronische facturen. In combinatie met een meerderheid van 54 procent, die aangeeft dat implementatie van elektronische facturatie in de bestaande systemen 'eenvoudig' is, lijkt er door het Nederlandse bedrijfsleven direct voordeel te halen. Het onderzoek onder de 3.500 lezers van de digitale nieuwsbrief van StreamServe had als doel de behoefte binnen de Nederlandse markt aan elektronisch factureren in kaart te brengen.

Tevreden
Harold van der Horst, Marketing Manager van StreamServe zegt over de enquête: "De uitslag bevestigt onze ervaring. Veel van de bedrijven waarmee wij werken, geven aan te willen overstappen op elektronisch factureren en de bedrijven die dat al hebben gedaan, zijn er zeer tevreden over. Toch is het goed dat we onze aanname dat het Nederlandse bedrijfsleven klaar is voor een brede uitrol van de elektronische factuur nu met cijfers kunnen onderbouwen. Meten is weten, tenslotte."


Bron: Financieel Management
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer S Walsemann  |   | 
18-06-2007
 | 
22:19 uur
Ben het er helemaal mee eens. Helaas is dit voor nu nog theorie. Het wordt tijd dat er een bedrijf opstaat die weet hoe je de verschillende systemen op een goedkope en werkbare manier aan elkaar kan knopen om deze electronische facturen te kunnen bewerken. SAP kan het bijvoorbeeld maar dan alleen als beidde bedrijven op dit systeem zitten.
dendauw  |   | 
8-01-2010
 | 
10:56 uur
geachte heer Walsemann,

in de realiteit is het inderdaad zo dat verschillende bedrijven met verschillende type ERP systemen werken die verschillende standaarden of gegevensformaten gebruiken. Er bestaan systemen op de markt die tussen die verschillende ERP systemen komen te staan en de vertaalslag doen van meerdere types van berichten: dus niet alleen facturen, maar ook de voorafgaande offerte, order, orderbevestiging, paklijst... én ze behouden ook de link tussen deze documenten. Elektronisch en gecertificeerd uitwisselen van berichten via een derde partij dus. Een voorbeeld kan je vinden op doctrails.net

mvg,

Dendauw

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10