zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Outplacementtraject duurt gemiddeld 32 weken

Executive managers zoals CEO s en CFO s vergen gemiddeld de meeste tijd: 59 weken.

30 mei 2007 - In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt individueel outplacement steeds vaker ingezet voor loopbaanontwikkeling binnen bedrijven. Een outplacementkandidaat die buiten zijn huidige werkomgeving op zoek gaat vindt na gemiddeld 32 weken een nieuwe werkgever. Leeftijd speelt daarbij nauwelijks een rol. Groepsoutplacement komt steeds minder voor.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een marktevaluatie van Right Management, outplacementconsultants. "Misschien in tegenstelling tot wat men verwacht, groeit de vraag naar outplacement ook in een bloeiende economie", aldus Lynn Coutigny, General Manager Right Management Benelux. "De belangrijkste toename zien we in individueel outplacement voor hoger en middelmanagement.Dit compenseert de terugval in groepsoutplacement, dat wél wordt beďnvloed door conjunctuurschommelingen."

32 weken


Uit een evaluatie van de begeleiding van 1300 kandidaten (60 procent man, 4 procent vrouw) blijkt dat zij na gemiddeld 32 weken starten bij een nieuwe werkgever. Overigens verschilt dit significant per functiegebied. Executive managers zoals CEO s en CFO s vergen gemiddeld de meeste tijd: 59 weken. Mensen met een middelmanagementprofiel daarentegen zijn herplaatst in gemiddeld 29 weken. Salesmedewerkers konden via outplacement na gemiddeld 32 weken elders aan de slag.

Leeftijd speelt geen rol
De leeftijd van de kandidaat speelt veel minder een rol. Voor mensen tussen de 20 en 29 jaar duurt het gemiddeld 27,6 weken voor ze een nieuwe baan vinden. Voor kandidaten van 30 tot 39 jaar is dat 28 weken, voor veertigers ruim 31 weken en voor vijftigers ruim 32 weken. De mythe dat het voor ouderen veel meer tijd kost om een nieuwe werkkring te vinden, wordt hiermee ontkracht. Op de totale lengte van de gemiddelde trajecten, is het verschil bijna te verwaarlozen.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
carla grauwels  |   | 
30-05-2007
 | 
07:12 uur
ik zou graag meer weten over outplacement.
hoe werkt het en wat kost het ?
nelleke geerts  |   | 
5-06-2007
 | 
09:45 uur
Ook ik zou graag willen weten aan welk bedrag ik moet denken voor een individueel outplacement traject.
Met vreidnelijke groet,
Nelleke Geerts
Alice Hendriksen Oostereng  |   | 
6-06-2007
 | 
09:05 uur
Een totaal Outplacement traject kost gemiddeld bij ons rond de € 10.000. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld functie, persoon en reden voor outplacement. Wij doen altijd eerst een uitgebreide intake en komen met een trajectvoorstel ( incl. kosten). Bij het herplaatsen van ziek personeel bieden wij no-cure less pay. Dus een vast bedrag voor het traject en een bonus bij het daadwerkelijk vinden van een andere werkplek. Bij deze trajecten staat het jobhunten centraal. Voor meer vragen kun je me altijd mailen.
Serton  |   | 
15-10-2007
 | 
10:18 uur
Voor een HBO studie zoek ik onderzoeken waarin onderzocht is of een pakket aan outplacementinstrumenten voorziet in de behoefte van werknemers die het bedrijf (gedwongen) moeten verlaten. Wie helpt mij verder op weg?

Groet,

John

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10